Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.

kategori

İndirimli Oda Seti

için ürünler hazırlanıyor.

Ürünler

üründen ürün gösteriliyor
Daha Fazla Ürün Göster

Oda Boyama Setleri

Bahar ve yaz aylarının mükemmel enerjisini derinden hisseden ve bu harika enerjinin yansımasını her yerde görmek isteyen insanlardan mısınız? O halde değişime odalarınızdan başlayalım!

Oda boyama seti kategorisinde Bi’Boya’nın su bazlı silinebilir, silikonlu mat boya ve rulo badana fırçası çeşitlerine göz atabilirsiniz ve kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Satın alacağınız Bi’Boya marka renkleri ile odalarınızı istediğiniz biçimde renklendirebilir ve ilginç tasarımlar yaratabilirsiniz.

Oda boyama teknikleri?

Rengarenk

Renkli vintage duvar boyası deseni, oda tasarımınıza anında hayat ve hareket katacak. Hem mutfakta hem de yatak odasında veya çocuk odasında kullanılabilir. Daha sofistike bir görünüm için ince kontrastlı bir duvar boyası seçebilirsiniz.

Metalik

Oturma odanızda gösterişli bir dekorasyon istiyorsanız duvar boyası olarak metalik boya kullanabilirsiniz. Bu fikrin güzelliği, onu uygulamanın pek çok yolu olmasıdır. Kişisel bir dokunuş için tüm odanızı metalik duvar boyası ile boyayabilir veya daha katmanlı bir görünüm için metalik vurgular uygulayabilirsiniz.

Çizgili

Çizgiler, yaşam alanınızı zarif kılar ve asla modası geçmez. İnce çizgiler duvarınızı bir başyapıt haline getirirken, geniş ve kalın zıt çizgilerle ruhunuzu duvarlarınıza yansıtabilirsiniz.

Puantiyeler

Duvar boyası yapmakta iyi değilseniz; ancak duvarlarınızı kendi ellerinizle dekore etmek istiyorsanız size güzel bir önerimiz var. Duvarınızda puantiyeler kullanarak çarpıcı bir iç mekân tasarlayabilirsiniz. Puantiyeler bulundukları alanı anında yumuşatır. Çocuk odasını süslemek için bu tür noktalar kullanırsanız daha neşeli bir fotoğraf çekebilirsiniz.

Strié

Fransızca düz çizgi kelimesi olan Strie, keten gibi görünmek için yatay veya dikey çizgiler oluşturan bir duvar boyama tekniğini ifade eder. Alanınıza sıcaklık ve doku katmanın harika bir yolu ve stil duyarlılıklarıyla mükemmel bir şekilde eşleşecek.

Mermer Efekti

Duvara doku ve derinlik katmak için rulo üzerine buruşuk bir bez ile boyayarak çizgili ya da mermer efekti oluşturabilirsiniz.

Duvarda iki renk uygulaması nasıl yapılır?

1.    İlk iş, duvarın her yerine daha açık renkli bir boya uygulamaktır. Boyayı bir boya karıştırıcı ile eşit şekilde karıştırın. Kenarları bir fırçayla kırparak başlayın, rulo için çok dar olan alanları boyamak için bir fırça kullanılmalıdır ve bu kısım hassasiyet gerektirir. Fırçaya çok fazla boya dökmeniz gerekmediğinden damlamayı önlemek için küçük bir kovaya biraz boya dökmeyi deneyin.

2.    Şimdi daha büyük alanları rulo ile doldurmanız gerekiyor. M veya W hareketiyle boyayı uygulayın. Pürüzlü yüzeylerden kaçınmak için boya damlalarını çabuk yaymalısınız. Daha sonra boyanın kurumasını bekleyin. 2. Katı aynı şekilde tekrarlayın

3.    İster geometrik bir şekil ister yarım duvar olsun, duvarınızı ikinci rengi istediğiniz yeri işaretlemek için bir mezura ve kurşun kalem kullanın. Düz tutmak için su terazisini kullanarak çizgiyi genişletebilirsiniz.

4.    Çizgiye bir çizgi yapışkan bant yapıştırın. Boya renklerinizin karışmasını önlemek için bandı iyice uygulayın. Daha önce olduğu gibi fırçayla keserek başlayın. Maskeleme bandının üzerine hafifçe gelecek şekilde çizgi boyunca boyayın

5.    Daha geniş alanları doldurmak için rulo kullanın ve kurumaya bırakın. İlk kat kuruduktan sonra, gerekirse daha koyu renkte ikinci bir kat boyayın.

6.    Boyanızın kuru olduğundan emin olmak için kontrol edin ve tüm maskeleme bantlarını dikkatlice çıkarın. Koruyucu astar seti ve fırçalarınızı temizleyin.

Boya Badana Yapmanın Püf Noktaları

1) Uygun Boya ve Renk Seçimi

Odanızdaki duvarların yapısına göre doğru boya belirlendikten sonra, odanın aldığı tüm yapay ve doğal ışık dikkate alınarak doğru renk seçimi yapılacaktır. Birden fazla renk var ise tercihlerinize göre uyum ve kombinasyona dikkat etmeli, sadece bir renk seçecekseniz yumuşak ve rahatlatıcı renkleri tercih etmelisiniz.

2) Boya Kutusunun Ortasına Lastik

Seçtiğiniz boya hangisi olursa olsun fırça üzerinde fazlasıyla boya damlama ve sıçrama gibi problemler yaratacaktır. Lastiği boya kovasının ortasına gererek takıyorsanız, boya kovasından çıkardığınız bir boya fırçası kullanarak fazla boyayı kutudan çıkarıp boya kovasına bırakabilirsiniz.

3) Kaplama Malzemeleri ile Boya Sıçramalarını Engelleyin

Sıçrama ve damlama gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız ince naylon yerleştirerek bu sorunu çözebilir ve temiz bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz. Odalarınızın kapı kenarlarına boya bulaşmasını engellemek için önerilen diğer kaplama malzemeleri kullanabilirsiniz.

4) Rulo Kabını Alüminyum Folyo ile Kaplayın

Rulonuzdan fazla boyayı çıkarmak için bir rulo kap kullanabilirsiniz, ancak daha sonra boyayı bu kaptan çıkarmakta sorun yaşarsanız, rulo kabını alüminyum folyo ile sıkıca sarabilirsiniz.

5) İç Cephe Boyalarına Fazla Su Katmayın

Bu, boya yapmanın en önemli püf noktalarından biridir. Boyaya su ilave edildikten sonra boyanın bir süre iyice ve sık sık karıştırılması gerekir. Çok fazla su eklerseniz boyanız çok inceltilebilir ve boyadığınız yüzeydeki eski rengi kapatamayabilir. Bu yüzden duvara 3 kat boya yapmanız doğru olacaktır.

Su eklemenin bir başka etkisi de yüzeyleri boyarken fırça ve rulonuzdan çok fazla damla ve sıçrama olabilir.

6) Yüzeyde Kir Bırakmayın

Evinizde fark etmemiş olabileceğiniz toz ve kir, kapı kasalarında, tavan ve duvar birleşim yerlerinde veya köşelerde birikmiş olabilir. Bu kir tabakasını fark etmezseniz, boya ile karıştırıp boya yaparken tüm yüzeye yayabilirsiniz. Ayrıca, kirin yoğunluğuna bağlı olarak, fırça veya rulonun kirlenmesi, hatta boya kutusunun kirlenmesi gibi sorunlarla karşılaşmadan önce biraz temizlik yapmak iyi bir fikirdir.

7) Duvarlar Islak veya Nemli Olmamalı ve Su Geçirmemelidir

Boyamayı planladığınız yüzey çeşitli nedenlerle ıslanırsa, yüzeye uyguladığınız boya akabilir, tutmayabilir ve kendi renginden daha ince bir boya rengi oluşturabilir. Tatmin edici sonuçlar elde etmek için yüzey kuru olmalı, havalandırılmalı ve nem kaybolana kadar kuru bir bezle silinmelidir. Boyadığınız duvar başka bir şekilde ıslanmışsa, sorunu çözmeden boyamayın. Dairenizde, banyo ve tuvaleti birbirine bağlayan duvarlarda, banyo-tuvalet içindeki boruların deformasyonu nedeniyle, su sızıntısı ve duvarların nemlenmesinden dolayı su çekilebilir. Bu gibi durumlarda arıza tespit edildikten ve sorun giderildikten sonra boya uygulaması yapılmalıdır.

8) Aydınlık Ortamda Boya Yapın

Aydınlık bir ortamda boya yapmak; “boya hileleri” arasında listelenen önemli bir unsurdur. Boyanın hayalinizdeki gibi olması için aydınlık bir ortamda çalışmak şarttır. Duvarları boyarken, yalnızca boyadığınız odanın değil, bunların kesiştiği tüm koridor ve odaların ışıklarını açarak en doğru sonuçları elde edersiniz. Boyamak için en iyi zaman, en güçlü doğal ışığın olduğu gündür. Buradaki anahtar yapay ışık ve doğal ışığın birleşimidir.

Gündüz çalışmak ve odadaki ışıkları yakmak, duvarlardaki ton farkını fark etmenizi ve daha düzenli ve hatasız boyamanızı sağlayacaktır.

9) Farklı Renklerdeki Yüzeyler için Maskeleme Bandı Kullanın

Tavan ve duvar kombinasyonunda veya odanızda birden fazla renk kullanıyorsanız uyumsuzluk ve karışıklığı önlemek için iki farklı tonun kesişiminde maskeleme bandı kullanmalısınız. Maskeleme bandı kullanıldığında farklı renklerin kesişimleri cetvelle çizildiği gibi keskin ve pürüzsüz olacaktır. Sadece renk kesişimlerinde değil dekoratif duvar ürünlerinde, kapı pervazlarına da ulaşmasını istemiyorsanız koli bandı ile çok daha doğru sonuçlar alabilirsiniz.

10) Malzemeler Eksiksiz Olmalı

Çalışmaya başlamadan önce malzemelerin eksiksiz olduğundan emin olmanız gerekir. İşlemde eksik bir malzeme kullanırsanız ve bu malzemeyi elde etmek isterseniz boyanız kuruma sürecinden geçebilir, aynı yerde birden fazla boya kaçırabilir ve sorunlara neden olabilir, koyu tonların oluşmasına neden olabilirsiniz.

YUKARI
Sırala
Temizle Filtrele
kategori

Toast Message