Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.

Tek Oda Boyama Seti

için ürünler hazırlanıyor.

Ürünler

üründen ürün gösteriliyor
Daha Fazla Ürün Göster

Tek Oda Boyama Setleri

Tek oda boyama setinde Bi’Boya’nın su bazlı silinebilir, silikonlu mat boya ve rulo badana fırça çeşitlerine göz atabilirsiniz ve kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Bi’Boya’nın hoşunuza giden renkleri ile odanızı istediğiniz şekilde boyayıp dilerseniz farklı tasarımlar oluşturabilirsiniz.

Duvar en kolay nasıl boyanır?

Kolay boyama tekniklerini açıklamaya başlamadan önce bu tekniklerin sadece hızlı ve kullanışlı oda boyama ve duvar boyama için olduğunu belirtelim. İyi bir kat boya, astar, tiner, ikinci kat vb. oluşturmak için uygulama teknikleri dikkate alınmalıdır. Gerçekçi duvar boyalarınızı hızlı ve kolay bir şekilde uygulamak için kullanabileceğiniz teknikler:

Damlatmayan Rulo

Boyama işlemi sırasında ahşap zeminlere veya mobilyalara damlayan boyanın verdiği rahatsızlığı damlama önleyici rulo ile önleyebilirsiniz. Bu silindirler ayrıca çemberleme ve paketleme gibi ön hazırlıkları da ortadan kaldırabilir. Ayrıca boyayı ayrı bir kaba koyarak zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

Boya Tabancası

Püskürtme tabancasıyla 5 kat daha hızlı boyayabileceğinizi biliyor muydunuz? Boya tabancasıyla boyamak, duvarları boyamanın eğlenceli ve kolay yollarından biridir. Hatta boyama işinizi eğlenceye dönüştürebilir. Normal şartlar altında, rulo veya boya fırçası ile bir odayı boyamak için gereken sürede tüm evinizi boyayabilirsiniz.

Doğru Araç ve Gereç Kullanımı

Boya işini hızlandırarak, çizgiler veya renk bulaşmaları olmadan pürüzsüz boyama için doğru araçları ve ekipmanı kullanın. Duvar rulosu ile başa dönmeniz ve boyadığınız alanları düzeltmeniz gerekebilir. Bu yüzden doğru fırça rulosu çok önemlidir.

Gerekmediği Sürece Tavanı Boyamayın!

Odada sigara içilmiyorsa ve soba yoksa tavanınız kirli olmayabilir. Tavanı boyamak hem zahmetli hem de zaman alıcıdır. Tavanlarınızı bir veya iki yıl önce boyadıysanız ve temizse, tavanı boyamasanız da olur.

Plastik Boya Kullanın!

Boya markası ne olursa olsun plastik boya uygulaması kolaydır. Plastik boya su bazlı bir boyadır. Çabuk kururlar, ancak silinemezler. Yani duvarda lekeler olduğunda nemli bir bezle silerseniz boya çıkacaktır. Ancak plastik boyanın büyük bir avantajı vardır. Fırça yuvarlanma izi bırakmaz, acemi bir boyacı bile reçine boyayı fırça veya rulo izi olmadan kullanabilir. Bu, boyayı hızlı bir şekilde uygulamanızı sağlar.

Ön Hazırlık İçin Alet Edevat Edinin

Boya hazırlığı uzun zaman alır. Evi boyamak için ön hazırlık adımlarında size yardımcı olması için nasıl boya yapılacağını bilmeyen birinden yardım isteyebilirsiniz. Örneğin nesneleri naylonla kaplamak, zemine naylon yerleştirmek, kapı ve pencere kenarlarını maskeleme bandıyla kapatmak. Bu sayede boyamaya başlamadan önce en çok zaman alan ön hazırlıkları ortadan kaldıracak ve daha hızlı boyama yapabileceksiniz.

Boyayı Çok Sulandırmayın!

Çok ince boya, alt rengin kaplanmasını zorlaştıracaktır. Aynı zamanda boyanın zemine damlamasına neden olur. Sadece bir kat boya ile ikinci kata gerek kalmadan tüm boya işini bitirebilirsiniz. Her zaman iki kat boya tavsiye edilirken, kalın bir kat boya da acil durumlarda hayat kurtarabilir.

Beyaz Renk Seçin

Duvarları boyamanın hızlı ve kullanışlı yollarından biri beyaz boya kullanmaktır. Tavanda her zaman beyaz renk boya kullanılır. Duvarda beyaz renk kullanırsanız kestirmeleriniz uzun sürmez. Küçük taşmalar belirgin olmayacaktır.

Kestirmeler İçin Mastar Kullanın!

Boya yapmanın en sıkıcı ve zaman alıcı kısmı kenarları kırpmaktır. Duvar boyası pratiğinde en önemli malzemelerden biridir. Kenarını bant kullanmadan cetvelle kesebilirsiniz. Yaklaşık 1 m uzunluğunda düz bir çubuk düşünün. Bir perde çubuğu bile olabilir. 50 cm ila 1 metre uzunluğundaki düz bir çubuk size kolay bir kestirme sağlayabilir. Fırçayı yana yatırarak rahat bir şekilde kestirme yaparsınız.

Duvar boyası yapmak neden önemli?

Duvar boyası genellikle duvar kirli olduğunda yapılan bir uygulama olarak kabul edilebilir. Ancak duvarlarınız sayesinde evinize yeni bir görünüm kazandırabileceğinizi de unutmamalıyız! Sonuç olarak, duvarlarınızı değiştirmek, evinizi dekore etmede önemli adımlar atmanıza olanak sağlayabilir. İşte tam da bu yüzden taşınmak üzere olduğunuz evi zevkinize göre ya da bulunduğunuz eve farklılık katacak şekilde dekore etmek için boya yapmak bu kadar önemli bir yere sahiptir. Ancak duvar boyamanın pek kolay olmadığı fikri ne yazık ki sizi bu dekoratif uygulamadan uzak tutacaktır. Süreç aslında düşündüğünüzden çok daha kolay.

1 oda ne kadar sürede boyanır?

Bir orda sıva yapılmayacaksa ve 2 kat boya yapılacaksa ortalama 8 ila 10 saat arasında bir sürede boyanabilir. Koyu renkten açık renge geçerken 3. kat boya gerektiğinden bu süre 12-14 saate kadar çıkabilir.

Akrilik boyada ikinci kat ne zaman atılır?

Akrilik boya süper akışkan ve oldukça dayanıklı bir boyadır. Deri ve kumaş üzerine seyrelterek kullanılabilir. Cam üzerine ikinci kat uygulamayı yapmak için yaklaşık olarak 12 saat beklenmelidir.

Boyası yeni yapılan odada uyunur mu?

Hiç kimse yeni boyanmış odalarda boyanın kurumasını beklemeden uyumamalıdır. Uçucu organik bileşikler o kadar tehlikelidir ki kısa süreli maruz kalma göz ve solunum tahrişine, baş ağrısına, baş dönmesine, görme bozukluklarına ve hafıza sorunlarına neden olabilir.

Duvar boyası yapılmadan önce ne yapılır?

1. Toz temizleme

İlk olarak, örümcek ağlarını ve kiri temizlemek için bir toz fırçası ya da toz bezi kullanın. Bu, boyama sırasında fırçayı ve boyayı temiz tutacaktır.

2. Küf Temizleme

Küf nemli, havasız yerlerde büyüyebilir, bu nedenle evinizin iyi havalandırıldığından emin olmanız gerekir. Görünür küfü gidermek için duvarları küf önleyici bir temizleyici veya mantar önleyici solüsyonla işlemden geçirin. Etkili bir sonu elde etmek için paket talimatlarını uygulayın.

3. Eski Boyayı ve Kâğıdı Çıkarın

Mevcut duvar yüzeyiniz parlak ve boya mat ise ince zımpara ile duvarı hafifçe zımparalamalısınız. Duvar kağıdını çıkarmak için yumuşatıcı bir "kompost" ve sıvı bir bağlayıcı içeren bir duvar kâğıdı sökücü kullanmanızı öneririz. Aksi takdirde, kalan yapıştırıcı daha sonra uyguladığınız boyanın rengini bozabilir. 

4. Duvarlarınızı temizleyin

Eski boyayı veya duvar kağıdını çıkardıktan sonra, boyamayı düşündüğünüz yüzeyi seyreltilmiş sıvı bulaşık sabunu ve ılık suyla yıkayın. Kalıntıları temiz suyla durulayın ve boyamaya başlamadan önce duvarın tamamen kurumasını bekleyin.

Duvar boyası kaç kat atılır?

Açık renkten açık renge boyaya bir kat daha uygulanması yeterli ise, boya kaplanmamışsa ikinci kat gerekebilir. Genelde açık tonlardan açık renklere "badana" uygulanırken ikinci kat boya gerekir.

Tek kat boya yeterli mi?

Bazı boya üreticileri, duvarları tek kat ile tam kapatıcı ve canlı renklerle boyayabileceğinizi iddia ediyor. Ancak profesyonel boya şirketleri için bu ne yeterince iyi ne de doğru.

2. kat boya ne zaman atılır?

2. kat su bazlı duvar boyasını 5-6 saat sonra önerilen şekilde boyayın. Ancak boya üreticileri bu süreyi ortalama sıcaklıklara göre kaydeder. Yani ortam sıcaklığının 25 ile 35 derece arasında olduğu durumlarda 2-3 saat sonra ikinci kat uygulama yapılabilir.

YUKARI
Sırala

Toast Message