Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Öğrencilerin konsantrasyonunu artıracak boya ve dekorasyon önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Öğrencilerin konsantrasyonunu artıracak boya ve dekorasyon önerileri

Yayınlanma tarihi: 8.05.2020

Renkler, çalışma odalarında canlılık yaratmanın en iyi yoludur. Kabul edelim, muhtemelen çocuklar odalarına çekilip ders yapmaktan çok fazla hoşlanmaz, bu onların en sevdiği şey değildir. Ama renk psikolojisine göre, bazı boya tonları aslında gençlerin ruh halini etkilemeleri nedeniyle çalışma veya ödevlerin yapıldığı alanlar için daha iyi seçimlerdir. Yani belki de eline bir boya fırçası alıp gençlerin çalışma odasına yepyeni bir görünüm vermenin zamanı gelmiştir. Peki, hangi tonda renkler seçeceğinden emin değil misin? O zaman canlı mavilerden uyarıcı sarı tonlarına kadar farklı renk fikirlerine göz atmaya ne dersin? 

Konsantrasyon artıracak renkler hangileridir?

Doğru duvar boyasının evdeki çalışma alanlarındaki etkisini hiç de hafife almamak gerekir. Bu sayede duvarlar yenilenirken aynı zamanda doğru tonlarda boyamak üretkenliği artırmaya da yardımcı olur. Bazı boya renklerinin pozitif fizyolojik etkilere sahip olduğu artık tartışılmıyor. Bazı tonlar beyni uyarmaya yardımcı olurken bazı tonlar stres seviyesini düşürüyor. Bu yüzden öğrencilerin verimli ders çalışabilmesi için onların enerjilerini odaklayacak ama aynı zamanda sakinleştirici bir etkiye sahip duvar boyaları seçmekte fayda var.

Üretkenliği teşvik eden ‘mavi’nin dayanılmaz gücü!

Mavi aslında yatak odalarında sıklıkla kullanılan, yatıştırıcı bir renktir ama aynı zamanda üretkenliği teşvik ettiği de düşünülür. Yani öğrenci odaları için ideal duvar renklerinden biridir. Bununla birlikte çocuğunun odası için yatak odalarındaki gibi fazla yumuşak değil daha canlı mavi tonlarını seçmelisin, hatta sadece çalışma masasının arkasındaki duvarı canlı bir maviye boyaman bile yeterli olacaktır. Mavi, sakin kalmaya ve böylece derse daha uzun süre odaklanmaya yardımcı olabilecek bir renktir.

Enerjik ‘yeşil’ ile ders çalışmak sana vız gelir…

Yeşilin sakinleştirici etkisi yadsınamaz ama aynı zamanda enerji verici olma özelliğiyle de dikkat çeker. Parlak bir yeşil, öğrenci odalarına eğlenceli bir dokunuş katarken aynı zamanda son teslim tarihi yaklaşan ödevleri bitirebilmek için de fazladan enerji verir. Bu arada odada taze bir adaçayı veya yosun yeşili rengi odaklanmana yardımcı olur.

‘Kırmızı’nın canlandırıcı etkisine ne dersin?

Ders çalışırken uyuklamak hangimizin başına gelmedi ki? Eğer senin de çalışma vakti geldiğinde uyuklama alışkanlığın varsa ideal duvar rengi kırmızıdır. Bu renk onun enerjini artırmaya yardımcı olacaktır. Ama çalışma odan aynı zamanda yatak odansa dikkat! Aşırı canlı kırmızı tonları uyku sorunu yaratabilir, bu noktada daha tuğla rengi ya da bordo türü bir kırmızı seçebilirsin.

Aydınlık bir çalışma alanı için: ‘Sarı’ idealdir

Parlak bir sarı en sıkıcı odaları bile heyecan verici hale getirebilir. Öğrenci odası için seçeceğin karizmatik bir sarı bu işi görecektir. Sarı, yaratıcılığı artırır, enerji verir. Bu yüzden gençlerin çalıştığı odalar için iyi bir tercih olabilir. Cesur bir tavırla enerjini korumak için parlak bir limon sarısı kullanabilirsin. Bunların yanında sıcak beyazlar gibi açık renkler dikkat dağınıklığı olmayan bir oda yaratmak istiyorsan harikadır. Karatahta boyası gibi spesifik boyalarla duvarını bir karatahta haline getirip hem eğlenceli hem yaratıcı bir çalışma duvarı hazırlayabilirsin. Farklı renklerde boya seçenekleri ve duvar aksesuarları için Bi’Boyaya göz atabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message