Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.

15 Litre İç Cephe Boya

için ürünler hazırlanıyor.

Ürünler

üründen ürün gösteriliyor
Daha Fazla Ürün Göster

15 Litre İç Cephe Boya

Yaşam alanınızı ferahlatacak en güzel ve en iyi jest boyama ve badana yapmaktır. Eviniz temizlenecek, tazelenecek ve yepyeni bir ruha bürünecek. Ayrıca, kalıcı bir değişiklik yapmış olacaksınız. Öncelikle nasıl boyanacağı ve fırçalanacağı ve inceliklerinin neler olduğu hakkında gerekli bilgileri edinmelisiniz.

Bi’Boya’nın 15 litre İç cephe boya çeşitleri ile evinizin havasını değiştirebilir, yepyeni bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Peki 15 litre boya ile kaç metrekare boyanır sorusunu yanıtlayacak olursak, iyi bir 15 litre boya, yaklaşık olarak, 200 metrekareyi tek kat boyaya bilmelidir.

İç cephe boyarken hangi marka boya kullanılmalı?

İç cephe duvarlarınızda herhangi bir değişiklik yapmayı planlıyorsanız, ilk yapmanız gereken silikon bazlı bir astar uygulamaktır. Yüzeyin su emme özelliğini azaltan astar, müteakip boya tüketimini azaltarak paradan tasarruf etmenizi sağlar.

En kaliteli boya çeşitleri için www.biboya.com.tr adresini ziyaret edebilir ve güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

En iyi iç cephe boya markası hangisi?

Favori iç cephe boya markalarından biri de Bi'Boya. Bi`Boya'nın popüler olmasının nedeni, çeşitli ve zengin ürünlerin yanı sıra kaliteli ürünler olmaları ve uzun yıllar dayanıklılıklarını korumalarıdır.

15 litre boya kaç oda boyar?

15 litre boya 60 ila 90 m² alana sahip bir evin çift katını boyayabilir. Tavan boyaları için 17,5 kg'dır. İyi bir tavan boyası 90 m²'lik bir evin tavanını iki kat boyayabilir.

Hangi boya evi ferah gösterir?

Sentetik boya renklerinde beyazın tüm tonları; Gri, sarı, pembe, mavi ve yeşilin tüm açık tonlarını kullanarak evinizi aydınlatmak çok kolay olacak. Yine dekor öğeleri ve mobilyalarla zıt bir renk düzeni kullanmak evinize ferah bir hava katacaktır.

Daha fazla iç cephe boya renkleri fikirleri için ‘’İç cephe boya renkleri’’ kategorimize göz atabilirsiniz.

Ev içi boyamaya nereden başlanır?

Badana yapmaya nereden başlamalı? Badana yapıldığında sırasıyla tavanlar, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Kalorifer peteklerinin de boyanması gerekiyorsa, son bir işlem yapılacaktır. Tavanın kenarlarını fırçaladıktan sonra orta kısmı rulo fırça ile kolayca boyayabilirsiniz.

Boya Öncesinde Yapılması Gerekenler

Hazırlık Aşaması: Boyama yaparken bu süreçten sadece evinizin duvarlarının etkileneceğini düşünebilirsiniz ancak mobilyalı bir ev boyayacaksanız, mobilyalarınızın boyadan zarar görme ihtimalini göz ardı etmemelisiniz. Bu nedenle boyamaya başlamadan önce halıyı kaldırmalı ve mümkünse mobilyaları odanın dışına taşımalısınız. Mobilyalarınızı başka bir yere koyacak yeterli alanınız yoksa, tüm eşyalarınızı odanın ortasında toplayabilir ve üzerini bir bez veya naylon örtü ile kapatabilirsiniz. Bu aşamada mobilyanın hiçbir yerinin boyaya maruz kalmadığından ve zarar görmediğinden emin olmalısınız.

Odadaki prizleri ve anahtarları yanlışlıkla boyamamak için bu ürünleri boyamadan önce çıkarmayı unutmayınız. Soketi kolayca çıkarabilir ve kontrol kalemi ile geçiş yapabilirsiniz. Çıkarmak istemiyorsanız, kullanabileceğiniz bir çözüm bu noktaları bantla kapatmaktır. Tavanı da boyayacaksanız, avizenizin zarar görmemesi için bunları da çıkarmalısınız. Sigorta kutusu şalterini indirip elektriği kestikten sonra bir tornavida ile avizeyi çıkarabilir ve kablolardaki bandı çıkarabilirsiniz.

Diğer Aşama Duvarlardaki Hasarları Onarmak

Tabii ki boyanın sağlıklı görünmesi için duvardaki kusurları gidermek gerekiyor. "Boya nasıl düzgünleştirilir?" Sorunun en önemli cevabı macun ya da alçı ve spatula kullanarak duvarları mükemmel bir şekilde tamir ettirmektir. Onarım tamamlandıktan sonra macun ya da alçının kurumasını beklemeniz gerekir. Ardından duvarı zımparalamanız ve tozu hafif nemli bir bezle silmeniz gerekir.

Duvar Nasıl Boyanır?

Boya yapmak eğlenceli bir aktivitedir. Ne de olsa evinizin değişimine ve güzelliğine dakika dakika şahit oluyorsunuz ve bu değişimi kendi ellerinizle yapıyorsunuz! Duvarlara yeni bir renk vermenin iyi bir fikir olduğunu düşünüyoruz! O halde nasıl boyanacağını ve badana yapılacağını açıklamaya başlayalım.

Boyamadan önce boyamayacağınız ve boyamak istemediğiniz yerleri koli bandı ile bantlayın. Tüm süpürgelikleri ve kapı çerçevelerini, tavanda ise duvar ile tavanın kesiştiği noktaya bant yapıştırın. Bu bant kolayca soyulabildiğinden yapıştırdığınız kısım zarar görmez.

Koruyucu bir örtü yayarak zemini korumalısınız. Süpürgeliklere boyalı naylon olarak da bilinen koruyucu bir kaplama uygulayarak kaplamanın kaymasını ve zemine zarar vermesini önleyebilirsiniz. Dilerseniz bu noktada bantlı maske kullanarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Bundan sonra, boya hazırlığına geçebilirsiniz. Hazırlık aşamasında satın aldığınız boyanın cinsi çok önemlidir. Çünkü bazı boyalar su ile inceltilirken bazıları daha incedir, bazılarının ise seyreltilmesine gerek yoktur. Bu nedenle, boya üzerindeki talimatları takip etmek en iyisidir.

Tavanı boyayacaksanız, önce bunu yapmalısınız. Yorucu bir seçim olan merdivenle boyama yerine, rulonun boyunu uzatacak bir sopa yardımı ile boyamanızı öneririz.

Duvarı istenilen renge boyamadan önce bir astar kat uygulayın. Astar boyanın duvara daha iyi yapışmasına ve daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Yani astar boyayı korumak için atlamamanız gereken bir işlemdir.

Astar kuruduktan sonra duvarı istediğiniz renge boyayabilirsiniz. "Evi boyamak için hangi renkleri seçmeliyim?" Bu konu kesinlikle zevkinize ve evinizin dekorasyonuna bağlı bir tercihtir fakat eviniz küçükse evin daha ferah görünmesi amacıyla açık renklere öncelik vermelisiniz.

Bu aşamada boyanın damlamaması için ruloyu tamamen boyaya batırmamalı, rulonun boyanın üzerinde ileri geri hareket ettirerek boyayı yemesine izin vermemelidir. Ardından fazla boyayı almak için boya tepsileri bu işin bir parçasıdır.

Yukarıdan aşağıya ve ardından aşağıdan yukarıya bir silindir dönüşü gerçekleştirin. Yatay hareketler boyamayı zorlaştırır ve sizi elde etmek istediğiniz sonuçtan uzaklaştırabilir. Üst kısmı boyarken kendinize uzun bir sopa ile yardımcı olabilirsiniz. İlk katta giderilemeyen kusurları düzeltmek için rulo fırça ile ikinci bir kat boya uygulayın ve boyanın rengini tam olarak yansıtmasını sağlayın. Son olarak, kolay kontrol için köşeleri kestirme fırçası ile boyamalısınız.

YUKARI
Sırala

Toast Message