Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Kireç Badana Rehberi
Kireç Badana Rehberi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Kireç Badana Rehberi

Yayınlanma tarihi: 29.12.2021

Badana işleminin ön aşama olan kireç artık boya olarak da kullanılmaya başlandı. Ev dekorasyonunun değişen tarzı kirecin evlerde boya olarak kullanılmasının yolunu açtı. Eskimiş ve rustik bir görüntü bırakması nedeniyle tercih edilen kireç aynı zamanda antibakteriyeldir, duvarların nefes almasını sağlayarak duvarda sıkışan nemin kaçmasına da yardımcı olur. İç ve dış sıva, taş, arduvaz, beton vb. her türlü gözenekli, sızdırmaz ve boyasız yüzeylerde uygulanan kireç boyayı aradığınız görünüme bağlı olarak kolayca özelleştirebilirsiniz. Antika, eskitilmiş bir görünüm için tek kat, daha ağır, opak ve sağlam bir görünüm için iki kat uygulayabilirsiniz. İşte kireç badana rehberi…

1. Adım

Hazırlık aşaması olan birinci adımda boyada olduğu gibi kireç badana için de zemininizi olası akmalara karşı kaplamanız, mobilyalarınızı kireç boyadan korumanız gerekiyor.

2. Adım

Boyayı hazırlama aşaması olan ikinci adımda kireç ve kireci sulandıracak malzemeler hazırlanır. Boya yapılacak duvar temizlenir ve boya için uygun hale getirilir. Yüzeyde kalan toz ve kir, yıkama ile tuğla arasında bir bariyer görevi görerek işlemi uzun vadede daha az etkili hale getirebileceğinden, temizleme işlemini atlamamaya özen gösterin.

3. Adım

Boyayı yapma aşaması olan üçüncü adımda kireç tozunu ve yeterli miktarda suyu karıştırın. Su ve kireç tozuna eşit miktarda ekleyip, karıştırdıktan sonra bir rulo yardımıyla duvarınıza uygulayın. Kireç suyunu büyük bir boya fırçasıyla uygulayın, çünkü tuğla yüzeyindeki çeşitli köşelere ve yarıklara uygulamanız gerekecek. Bunu başarmanın en etkili yolu, aradığınız opak rengi elde edene kadar kireci birkaç ince kat olarak uygulamanız. Dilerseniz boyanan alanı süngerle bastırıp kaldırarak rustik ve yıpranmış bir hava da ekleyebilirsiniz. Yıpranmış etkiyi en üst düzeye çıkarmak için ise yeni badananın üzerine koli bandı parçalarını yapıştırıp, hızla çıkarmanız yeterli olacaktır.

Kirecin Faydaları

Çok dayanıklıdır, Kolay sürülür, çabuk kurur, Yüksek UV direncine sahiptir, Doğru uygulandığında ufalanma veya soyulma yapmaz, Gözenekli tuğla ve diğer duvar yüzeylerde güvenle kullanılabilir, Yüksek PH kalitesi nedeniyle, kireç suyu, yaratıkları caydıracak doğal bir mantar ilacıdır.

Kireç Badana Rehberi
Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message