Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvarlara Zarar Vermeden Çerçeve Asma Yöntemleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvarlara Zarar Vermeden Çerçeve Asma Yöntemleri

Yayınlanma tarihi: 8.01.2021

Kimi zaman evimizin duvarlarına zarar vermek istemezken, kimi zaman duvarlarımız yeterince dayanıklı değilken, kimi zaman da ev sahibimiz onaylamazken duvarlarımızda çivi veya vida kullanamayız. Ama bu durum evini güzelleştirip dekore etmene engel değil. Duvarlarımızı korurken dekore etmemize yardımcı olacak çerçeve asma yöntemlerini senin için derledik.

Duvarlara Zarar Vermeden Çerçeve Asma Yöntemleri

Çift taraflı bantlar

Tam tabiriyle çift taraflı bant yardımıyla çerçevenin köşe kısımlarına yapıştırarak duvarında en uygun bölgeyi seçebilirsin. Tabi ki yapışkanının tablo ağırlığını taşıyabilecek kalitede olması gerekiyor. Aksi takdirde tablon düşebilir ve belki en beğendiğin tablon talihsiz bir kazaya uğrayabilir.

"Cırt Cırt"

Çift taraflı bant gibi olup değiştirilebilme insiyatifi tanıyan cırt cırtlı bantlar. 1951 yılında İsveçli mucit tarafından geliştirilen bir kumaş türü olarak "cırt cırt" ismiyle patenti alınmış. Dulavratotu bitkisinden ilham alınarak üretilen Velcro yani cırt cırt, tekstilden ziyade daha farklı ve inovatif yöntemlerle kullanılmakta. Arkası bantlı cırt cırtlarınla duvarda tablonu asmak istediğin bölüme kancalı yüzünü, asmak istediğin herhangi bir tablonun arkasına da halkalı yani kumaş yüzünü yapıştırarak istediğin zaman tablonu değiştirebilirsin.

Duvarlara Zarar Vermeden Çerçeve Asma Yöntemleri

Vakumlu askı

Cam ve pürüzsüz zeminlerde daha sık kullanılan vakumlu askıları duvarlarında da kullanabilir ve aynı çivi çakmış gibi tablonu asabilirsin. Duvara hiçbir şekilde zarar vermeyen bu sistem aynı zamanda çok da düşük maliyette. Daha çok mutfak, banyo gibi pürüzsüz ve fayans zeminlerde daha işlevsel kullanılabilir. Vakumun zemine daha iyi tutunabilmesi için pürüzsüz yüzeyleri tercih edebilirsin.

Patafix

Sürekli değiştirilebilir ve yeniden kullanılabilir yapıştırıcılar olan patafixler, aynı zamanda tablonu taşıyabilecek güçte olup duvarına da zarar vermeyecek kadar hafif. Tablolarının ağırlık merkezine göre konumlandırabilirsin. Aynı zamanda hatırlamak için yazdığın notlarını hızlı bir şekilde asabilir ve istediğin gibi değiştirebilirsin. Yapıştığı yüzeyde uzun süre kalabilirken yapıştırmak istediğin yüzeyi de yapışkanlık özelliğini kaybetmeden sana hizmet edebilir.

Balmumu

Balmumu, patafixle aşağı yukarı aynı işlevde. Geri dönüştürülebilir olarak balmumunun erimiş halinden elde ettiğin küçük parçalarla, yapışkanlık özelliği tam anlamıyla kaybolmadan yapıştırman gerek. Sertleştikten sonra tekrar kıvama getirmen gerekebilir. Dekorasyonunu keyifle yaparken aynı zamanda geri dönüşümle çevreye karşı daha duyarlı olabilirsin. Pek tabii bu yöntemleri kullanmak için duvar boyanın yeterince sağlam olduğuna emin olman gerekiyor. Bunun için ufak bir kör noktada yapışkanını test edebilirsin. Genel olarak yapışkan materyallerle oluşturduğumuz listemizde, duvar boyanın deforme olacağını düşünebilirsin. Duvar boyalarımız yeteri kadar güçlü olmadığı zaman bu yönteme başvurmayız fakat duvarın Bi'Boya boyalarıyla süslenmişse bu yöntemleri dert etmene hiç gerek yok! Hem evinin güzelliğinin sürdürülebilir olması için hem de fazladan masrafla karşılaşmamak için duvar boyanı Bi'Boya'dan satın alabilirsin. Üstelik artan boyanı geri iade edebilirsin. Çerçevelerini evinin en güzel yerlerine asabilmeni ve içlerinde en güzel anılarını, en güzel manzaralarını, seni iyi hissettiren çizgileri görebilmeni diliyoruz.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message