Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Duvar Lekesi Nasıl Çıkar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Duvar Lekesi Nasıl Çıkar

Yayınlanma tarihi: 7.07.2022

Elden, duvardan ve eşyalardan duvar boyası lekesi nasıl çıkar? Hiç çıkmayacağını düşündüğümüz lekelerden olan duvar lekesini çıkarmak sandığınız kadar zor değil. Gelin duvar lekesinin nasıl çıkarıldığına yakından göz atalım. Duvardaki boyaya veya diğer kaplamalara zarar vermek istemediğiniz için duvarlardan lekeleri çıkarmak zor bir işlem olabilir. Leke çıkarma nedeniyle duvarın yeniden boyanması gerekebilir ve şu anda istemeyebilirsiniz. Duvar lekesi nasıl çıkar sorusunun birden fazla cevabı var. En iyi verimi alabilmek için lekenin türünü bilmeli ve ona göre temizleme işlemine başlamalısınız. Gelelim şimdi duvardaki zor lekelerin nasıl çıkarıldığına… İzopropil alkol alın ve leke kaybolana kadar pamuklu bir bezle ovalayın. Bu işe yaramazsa, saç spreyi kullanmayı deneyin ve son olarak ortaya çıkan dalgaları temizlemek için saç spreyi kullanın. Aseton da deneyebilirsiniz. Bu yöntemler işe yaramazsa, biraz diş macunu alın ve lekenin üzerine sürün. Diş macununu 5 dakika bekletin ve ılık, nemli bir bezle ovalayın. Genelde temizlik için kullanılacak malzemeler: • Bir kova ılık su • Çeyrek fincan kadar karbonat • İki Kaşık limon suyu • Üç Kaşık Sirke • Üç Kaşık karbonat. Ilık suyla karıştırın ve herhangi bir yüzeyi silmek için nemli bir bez kullanın.

Kurumuş Duvar Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Aseton gibi kimyasalların yüzeyde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmaması için gizli bir alanda test edin. Yumuşak bir bezi asetonla ıslatın ve çıkarmak istediğiniz boyanın üzerine sürün. Ardından temiz su ile duruladıktan sonra kurumasını sağlayın.

Kıyafetten Duvar Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Boya yapmak kolay bir iş olsa da elinize bir fırça alıp boyamaya başlamak yeterli değildir. Boyanın zemine, aydınlatmaya ve armatürlere damlama riskini önlemek için genellikle işe başlamadan önce tüm evi gazete veya eski kağıtlarla kaplıyoruz. Peki ya kıyafetler? Birçok boya türü vardır, bazıları bulaşması kolay, bazıları ise çıkarılması daha zordur. Giysilerdeki boyayı çıkarmak can sıkıcı bir iş olabilir ve daha da kötüsü, lekelerin yayılması nedeniyle giysilerinize zarar verebilirsiniz, bu nedenle profesyonel hizmet almanızı öneririz. Daha önce de söylediğimiz gibi, giysilerinizdeki boya lekelerini çıkarmada en önemli şey ne tür bir boya olduğunu bilmektir. Yağ Bazlı Boyalar: Zamanla daha dayanıklı oldukları için dış ve iç cephe boyaları için uygundur. Ne tür bir boya kullandığınızı anlamanın en kolay yolu, boyanın ambalajındaki etikete bakmaktır. Genellikle boyadan bağımsız olarak leke taze ise sabun ve su ile kolayca temizlenebilir. Lekeli giysiyi bir kova suya batırıp deterjan uygulayarak bir fırça ile lekeleri çıkarabilirsiniz. Boya lekesi kuru ise, işlem daha zor hale gelebilir. Yağlı boya lekesi kuruduktan sonra çıkarılması neredeyse imkansızdır. Bununla birlikte, çoğu lekeyi temizlemenize ve kıyafetinizi mümkün olduğunca korumanıza yardımcı olabilecek birkaç ürün var. Terebentin yağlı boyalardaki kuru lekelerin giderilmesinde en etkili üründür. Kullandığınız boyaya bağlı olarak uygulanabilecek farklı, az çok etkili tinerler vardır, ancak terebentin giysilerinize en az zarar verendir. Amacımız sadece boya lekelerini çıkarmak olmamalı, bunu kıyafetlerimize zarar vermeden yapmamız gerektiğini de unutmamalıyız. Giysilerimizi temizlemek için hangi hassas malzemeyi kullanırsak kullanalım, onları tehlikeli bir ürün olarak görmelisiniz, bu nedenle kullanım sırasında eldiven ve maske kullanmanızı ve ayrıca uygulama yapacağınız odanın pencerelerini açık tutmanızı ve ortamı havalandırmanızı öneririz. İlk olarak, giysiyi kullanılmamış eski bir karton parçasının üzerine yerleştirebilir, bölgeyi terebentin ile nemlendirebilir ve boyayı yumuşatabilirsiniz. Birkaç dakika sonra, bir karıştırıcı veya bıçak kullanarak giysideki boyayı dikkatli bir şekilde sıyırabilirsiniz, ancak giysinin işlem sırasında temiz kalacak diğer alanlarını lekelememeye dikkat edin. Daha sonra deterjan uygulayabilir ve lekeli alanın üzerine sürebilirsiniz. Leke inatçıysa ve çıkmıyorsa, birkaç saat bekletip çamaşır makinesinde yıkamayı deneyebilirsiniz. Su bazlı boyaların çıkarılması, yağ bazlı boyalardan daha kolaydır. Bu durumda da lekeyi çamaşır makinesine koymadan önce ancak su ve bulaşık deterjanı ile tedavi edeceğiz. Eşit miktarda su ve çamaşır deterjanını bir bardağa karıştırıp boyayı arkadan yani kumaşın arka tarafından lekelerle ıslatırsanız lekenin çıkması daha kolay olacaktır. Son olarak, leke yumuşak bir ovma fırçası ile temizlenebilir.

Duvar Boyası Elden Nasıl Çıkar?

Elinizdeki duvar boyası plastik boya ise dayanıklı olmadığı için boya kolayca soyulabilir. Elinizde çok miktarda plastik boya varsa; Fazlalığı gidermek için önce ovarak kurutun. Daha fazlası dökülecek. Geri kalanı için sıcak su yeterli olacaktır. Ellerinizi mümkün olduğunca sıcak su ve sabunla yıkayınız. Kısa süre sonra çıkacaktır. Elinizdeki duvar boyası su bazlı silikon boya ise; Yine ılık su ve sabunla temizlemeyi deneyin. Ancak boya birkaç saat önce uygulanmışsa sabunlu su yeterli olmayacaktır. Ellerinizi sentetik bir solüsyon veya selüloz tiner ile yıkayın veya bu madde ile ısıtılmış bir bezle ovun. Özellikle ince selüloz malzeme kolayca soyulacaktır. Ardından ellerinizi hemen sabunlu suyla yıkayın. Selüloz incelticiler çatlamaya, cilt renginin solmasına ve el yanıklarına neden olabilir. Özellikle hassas cilde sahip kişiler Selüloz Tiner kullanırken dikkatli olmalı ve temizlikten hemen sonra ellerini sabunlu su ile yıkamalıdır!

Duvar Kağıdından Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Duvardaki tükenmez kalem işaretine saç spreyi sıkın, beş dakika bekleyin ve yumuşak bir bezle kurulayın. Mürekkebi ovalamak veya fırçalamak mürekkebi daha da dağıtacaktır, bu nedenle saç spreyi uygulayın ve mürekkep bitene kadar tampon hareketler ile darbeleyin.

Duvar Lekesi Nasıl Çıkar

Duvarlardaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar?

Mutfak duvarlarındaki lekeler genellikle sıcak su ve bulaşık deterjanı ile ovalanarak çıkarılabilir. Yağ lekesi inatçıysa, son çare yağ çözücü kullanmaktır. Yağdan arındırdıktan sonra yüzeyi sabunla yıkadığınızdan emin olun. Bir kağıt havlu alın, yağı alın ve lekenin üzerindeki duvara yerleştirin. Ardından kağıdın üzerine sıcak bir ütü ile yağı çekmesini sağlayın. Bu işlemi yeni kağıtlarla tekrarlayın. Ardından kalan yağı çıkarmak için deterjan ve su ile durulayın.

Duvar İs Lekesi Nasıl Çıkar?

Önce duvarı temiz bir havluyla silin. Ardından, iki bardak suya yaklaşık iki limonu karıştırın ve duvardaki kurum lekelerini silin. Su ve limon suyu yetmezse aynı oranda arttırabilirsiniz. Lekeyi çıkarmak için güç kullanmanız gerekebilir. Lekeleri çıkarmak için sirke ve kabartma tozunun etkilerini kullanabilirsiniz. Duvarı kabartma tozu ve sirke karışımıyla silin. Kendinizi kurum lekelerinden kurtulurken bulacaksınız. Arap sabunu da kurum lekelerine karşı oldukça etkili bir çözümdür. Arap sabunu ile karıştırılmış suyu bir bezle hazırlayın. Kurumla kaplı duvarı silin. Lekenin çok kolay çıktığını göreceksiniz. Duvarları bulaşık deterjanı ve beyaz sirke karışımıyla da temizleyebilirsiniz. Bu şekilde de is lekesinden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Mum isi oldukça yağlı bir karışımdır, bu yüzden yağ temizleme yöntemlerinin çoğunda da işe yarar. Bunun yanı sıra, silmek için ispirto da kullanabilirsiniz.

Alçı Duvar Lekesi Nasıl Çıkar?

Alçı duvarının yapısı, yağ moleküllerini emecek şekilde uyarlanmıştır. Bu nedenle lekeleri çıkarırken daha fazla çaba sarf etmek gerekebilir. Yağ lekelerinin en büyük düşmanları alkol ve alkol bazlı ürünlerdir. Bu lekeler özellikle izopropil alkol ile kolayca çıkar. Yaygın lekeler için, bir fincan amonyak, yarım fincan damıtılmış beyaz sirke veya elma sirkesi ve 1/4 fincan kabartma tozu kullanarak daha fazla kendi kendini temizleyen bir iş de yapabilirsiniz. Ilık suyla tekrar karıştırın ve ardından bir sünger veya bezle duvarı silin. İşiniz bittiğinde temiz suyla durulayın.

Diğer Yazılara Göz At
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message