Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Çelik Kapı Nasıl Boyanır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Çelik Kapı Nasıl Boyanır?

Yayınlanma tarihi: 17.11.2020

Çelik kapılar güvenilir oldukları gibi iklim koşullarına dayanıklı yapıları nedeniyle tercih ediliyor. Uzun ömürlü kapılar zaman içerisinde paslanma ve çizik gibi sorunları beraberinde getirebiliyor. Bu gibi durumlarda çelik kapı boyama işleminden yararlanarak kapının görünümüne estetik bir hava kazandırabilirsin.

Adım adım çelik kapı boyama işlemi

Dış cephenin aranan parçası niteliğindeki çelik kapılar dekoratif açıdan da değer taşıyor. Hal böyle olunca çelik kapının boyama işlemi çok daha özen gerektiriyor. Çelik kapılar, ahşap özellik taşıyan kapılardan farklı olarak boyayı emen bir özellik taşımıyor. Boyama işleminde doğru adımların takip edilmesi boyamam sonunda kapıda doku bozukluklarının önüne geçiyor. Çelik kapı nasıl boyanır? Boyama işlemine kapıyı çıkararak başlayabilirsin. Kapı kolu ve kapı menteşesi gibi diğer donanım parçalarını çıkartarak da boyama sırasında işini kolaylaştırabilirsin. Yağ çözücü ve nemli bir bez yardımı ile kapının yüzeyini temizleyerek ikinci aşamayı tamamlayabilirsin. Sonraki aşamaya başlamadan önce temizleme işleminden sonra birkaç saat bekleyebilirsin.

Çelik kapının üzerindeki eski boyalardan kurtul

Çelik kapı boyama öncesinde kapının durumuna bağlı olarak eski boyayı çıkararak kapının yüzeyinde pürüzsüzlük elde etmelisin. Eski boyayı çıkarırken kullandığın ürünlerin aşındırma yapmadığından emin olmanda fayda bulunuyor. Boya çıkarıcı ürün yerine ısı tabancası kullanacaksan boya çıkarma işlemini açık bir alanda yapabilirsin. Böylece ısı tabancasının yayacağı dumandan korunursun. Boya çıkarma işleminden sonra zımparalama aşamasına geçebilirsin. İyi yapılan bir zımparalama işlemi astarın ve boyanın yüzeye daha sağlıklı tutunmasına yardımcı oluyor. Zımpara yaptıktan sonra kapı üzerindeki tozları nemli bezle temizlemen gerekiyor. Çelik kapı boyama aşamasından bir önceki adım ise astarlama. Kaliteli bir astarla çalışırsan kapı üzerinde çok daha koruyucu bir bariyer elde edebilirsin. Astar tercihini belirlerken kapı yüzeyinde kullanacağın boya sana yol gösterici olabiliyor. Yağlı boya veya lateks kullanmayı düşünüyorsan çok yüzeyli astardan istediğin verimi alabilirsin. Astar aşamasında ana gövde için farklı köşeler ve kapı kenarlarındaki paneller için farklı fırçalar kullanabilirsin. Astar tam anlamı ile kuruduysa artık çelik kapı boyama aşamasına geçebilirsin.

Çelik Kapı Nasıl Boyanır?

Son adım: Çelik kapı boyama

Çelik kapı boyama işleminde dış mekan için geliştirilen saten boya ya da yarı parlak boyaları deneyimleyebilirsin. Kalıcı bir boyama için boyamayı iki kat yapabilirsin. Fakat ikinci boyama aşamasına ilk boya kuruduktan sonra geçmen gerekiyor. Kapı yüzeyindeki boya çabuk dağılacağı için çift taraflı boyama işleminde de kuruma konusunda hassasiyet göstermen daha başarılı sonuç elde etmene katkı sağlıyor. Çelik kapı boyama işlemi tamamlandıktan sonra kapıyı yaklaşık 12 saatte kurmaya bırakmalısın. Kuruma sonrasında, işlem öncesinde çıkardığın donanım parçalarını ve kapıyı yeniden yerine takabilirsin. Biboya.com, boyama sırasında ihtiyaç duyacağın tüm yardımcı ürünlerle her zaman yanında. Ürünlerini sepete ekledikten sonra hemen sipariş vermeyi unutma.

Diğer Yazılara Göz At
Boya
Duvar Boyasında Soğuk Renkler Hangileridir? Soğuk Renk Tonları
Boya
2024 Yılının Trendi Ev Boyası Renkleri Hangileridir?
Boya
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler

Toast Message