Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boyalı Duvarlar İçin Bakım Yöntemleri
Boyalı Duvarlar İçin Bakım Yöntemleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boyalı Duvarlar İçin Bakım Yöntemleri

Yayınlanma tarihi: 23.11.2022

Evinizdeki tüm yüzeyler gibi iç dekorasyonda da boyalı duvarlar kirlenmeye eğilimlidir ve bu nedenle temizlenmesi gerekir. Ancak boyalı duvarlar çok hassastır ve bu nedenle özel yöntemler kullanılmalıdır. Önleyici bakım ve basit temizlik ile boyalı duvarlarınızı yeni boyanmış gibi tutmak mümkündür. Duvarlarınızı toz ve lekelerden arındırarak taze görünmesini sağlamak, sürekli temizliğin ilk adımıdır. Ayrıca önleyici bakım, duvarları daha sonra fırçalamak için daha az zaman harcanması anlamına gelir. Elektrostatik toz elde etmek için bunları bez kaplı bir süpürge veya paspasla silmeniz yeterlidir. Parmak izlerini ve diğer işaretleri göründükten hemen sonra silmelisiniz. Boyalı duvarları temizlerken aşırı miktarda su kullanmaktan da mutlaka kaçınmalısınız!

Boyanızın Çeşidini Öğrenerek Temizliğe Başlayın

Duvarınızın ne tür bir boya olduğunu söyleyin ben de size nasıl temizleyeceğinizi söyleyeyim. Boyalı duvarları temizlerken dikkate alınması gereken ilk şey boyanızın çeşididir. Bir duvarın parlak mı yoksa düz mü olduğu, sürtünmenin duvarın görünümünü nasıl etkileyeceğini belirleyecektir. Düz, saten ve yumurta kabuğu cilalar mat oldukları için temizlik açısından daha az dayanıklıdır. Bu nedenle aşındırıcı kimyasallar veya yağ çözücüler kullanmamalı ve süngerle yıkarken çok fazla ovmamaya dikkat etmelisiniz. Sünger, duvara değdirmeden önce neredeyse tamamen sıkılmalıdır. Parlak veya yarı parlak yüzeyler oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle en çok mutfak ve banyo gibi trafiğin yoğun olduğu alanlarda kullanılırlar. Parlak ve yarı parlak boya dayanıklı olmasına rağmen, duvarları temizlemek için her zaman yumuşak bir sünger kullanılmalıdır. Yoksa onları çizme riskine girersiniz. Lateks boyalı duvarları temizlemenin en iyi yolu, ılık su ve aşındırıcı olmayan çok amaçlı bir temizleyici kullanmaktır. Temiz bir süngeri suya batırın, ardından sıkın. Duvarı nazikçe fırçalayın. Sık dokunulan bölgelere özellikle dikkat edin. Örneğin, kapı kolları ve ışık düğmelerinin etrafında. İkinci bir sünger ve temiz su ile durulayın. Prizlerin, ışık anahtarlarının, telefon prizlerinin ve diğer elektrik bağlantılarının çevresine ıslatmamaya dikkat edin. Parmak izi, leke veya çizik gibi inatçı lekeler için bu yöntem kullanılabilir. Kabartma tozu ve sudan bir macun yapın ve bölgeyi aşındırıcı olmayan bir ped ile ovalayın. Yağ bazlı boya ile boyanmış duvarları aynı şekilde temizleyin. Temizleme solüsyonunu beyaz sirke karışımı ile değiştirin.

Boyalı Duvarlar İçin Bakım Yöntemleri

Başarılı Bir İç Dekorasyon İçin Fikirler

Estetik arzularımızın en saf özüne indirgenmiş fiziksel standardı, evlerimizin ve dairelerimizin iç dekorasyon ve tasarım tutkunları için ideal bir oyun alanı olmaya devam ediyor. Hatta bazıları bunun kişiliklerimizin aynası olduğunu söyleyecek kadar ileri gidecektir. Üzerine ne isim koyarsak koyalım asıl olan şey, zevklerimizi iyi tanımlamak ve bunu iç dekorasyonuna yansıtmaktır.

Oturma Odasına Açık Yeşil Bir Mutfak

Tüm duvar boyunca yayılan büyük açık mutfak, iddialı ve dengeli bir renk düzenine sahip olup, giyinmeye ve oturma odasına yeni bir boyut kazandırmaya hazır demektir. Defne yeşiline uyumlu renk dokunuşları, başarılı bir ev dekorasyonundan daha fazlasıdır.

Yatak Başlığını Vurgulamak için Duvar Kâğıdı ve Boya İkilisi

Yatak odasında, boya ve duvar kâğıdı artık dekoratif auralarını yaymakla yetinmiyor, tekil bir rahatlama oluşturuyor ve nefes alıyor. Duvarın geri kalanı yumuşak, rafine duvar kâğıdı ile kaplanırken, yatak başlığı perspektif elde edilebilecek bir renge boyanabilir.

Bir Oturma Odası Duvarında Renkli Kemerler

Aynaları ritim ve şiirle çerçeveleyen, inkâr edilemez bir dekoratif varlık olan muhteşem renkli kemerler oturma odanızın ruhunu değiştirecek dekorasyon işlerine örnektir.

Boyalı Duvarlar İçin Bakım Yöntemleri

LEKELERE ELVEDA

Duvarlardaki lekeler can sıkıcı değil mi? Ve inanın beyaz bir duvarda, daha fazlası. Radyatörlerin üzerinde oluşan parmak, sürtünme, keçeli kalem, nem lekelerine veda edin... Yeni boyanmış bir duvarda ve zaman alan bir duvarda bu lekelenmeler tam bir baş belası. İşin püf noktası, özellikle tavan ve duvarlarda boyaya zarar vermeden duvardaki lekelerin nasıl çıkarılacağıdır. Duvarlardaki tüm lekeleri temizlemek için etkili çözümler bulmanın zamanı geldi. En yaygın leke türlerinin her birinin nasıl çıkarılacağını açıklıyoruz.

Duvardaki Yağ Lekeleri

Beyaz bir duvardaki yağ lekelerini çıkarmak için fazla yağı emmek için, lekeli yeri pudraya bulayın. Ardından yumuşak bir fırça geçirin ve nazikçe fırçalayın. Alanı nemlendirin ve kurumasını bekleyin.

Duvardaki Parmak Lekeleri veya Çizikler

Kirli bir elden veya kullanımla kir birikmesinden kaynaklanır. (Örneğin, ışık düğmelerinin etrafındaki duvarda oluşan lekeler veya sürtünmeden kaynaklanan lekeler) Ilık su ve nötr sabunlu yumuşak bir bez kullanın. Başka bir temiz bezle kurulayın, böylece iz kalmaz. Çıkarılması en zor olan leke, ağartıcı ile saldırıya uğrayabilir. Ancak yalnızca beyaz duvarlarda kullanmalısınız yoksa rengi kaybedersiniz. Bu yöntem acil ve aşırı durumlar için bir etkilidir. Ayrıca duvarlardaki inatçı lekeler için beyaz bir duvarı eski haline getirmek için su ve sirke solüsyonu da güzel bir alternatif.

Kalem Lekeleri

Su ve kabartma tozunu karıştırın ve macunu bir tükenmez kalem, boya veya keçeli kalemle duvar lekelerine uygulayın. Beyaz veya renkli duvarlarda kullanılabilir. Hafifçe ovalayarak etki etmeye bırakın. Lekenin nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Leke bir süredir orada ve siz onu görmediniz mi? Önce "yumuşatmak" için saç kurutma makinesi ile biraz ısı uygulayabilirsiniz.

Nemli Lekeler

Beyaz sirke duvardaki nemli lekeleri önler (beyaz, yeşilimsi veya mavimsi olabilirler, hatta küf oluşur). Sıvıyı bir difüzöre koyup duvardaki lekenin üzerine yaymak en iyisidir. En az 30 dakika bekletin ve hafif nemli bir bez çıkarın. Amonyak veya hidrojen peroksit de aynı şekilde kullanılabilir. Çamaşır suyu (bir ölçü çamaşır suyu ve üç ölçü su ile karıştırılıp bir bezle uygulanır) en yüzeysel ıslak alanlar için tasarlanmıştır. Nemli alanlarda, sorunun yeniden ortaya çıkmaması için sorunun kaynağını düzeltmeniz gerektiğini unutmayın. Her durumda, etraftaki mobilyaları ve ellerinizi de eldivenlerle koruyun. Bu ürünleri kullanırken odanın havalandırılması için pencereleri açın.

Domates Lekeleri

Duvarınızın domates veya ketçapla lekelenmiş olabileceğini düşünmek canınızı yakıyor. Böyle bir lekeyi, hasar oluşmuşken temizlemenin çaresi, sirke ve su karışımı kullanmaktır. Birkaç dakika bekletin ve temiz bir bezle silin.

Pratik Dokunuşlar

Sık sık misafir ağırlarken, evinizin duvarlarını temiz tutmak zordur. Kahve veya yağ kalıntıları ile sakarlık meydana gelebilir. Çocuklar ve hayvanlar da kirletebilir. Genellikle siyah iz bırakan valizlerden bahsetmiyorum bile. İşte lekelerin üstesinden gelmek için bazı basit ve etkili çözümler: • Sihirli sünger (süpermarketlerde bulunur) olarak da adlandırılan ve birçok izi gideren bir silgi süngeri lekelerinizin üstüne uygulayabilirsiniz. Lekelerinizin kaybolduğunu görünce çok şaşıracaksınız. •Anneannelerimizin hem çevreci hem de mini bütçeli bir başka hilesi de lekenin üzerine yarım çiğ patates sürmek. Dairesel hareketler yapın ve fazla nişastayı nemli bir bezle duvardan alın. Temizlenebilir bir duvarı silmek için sabunlu suyun yanı sıra başka olanaklar da vardır: • Şaşırtıcı olabilir ama diş macunu da harikalar yaratıyor. Lekeli bölüme sürüp 5- 10 dakika bekleyin ve sonunda nemli bir süngerle durulayın. •Kabartma tozunu macun şeklinde (2/3) suyla karıştırabilirsiniz. Bu çözüm özellikle yağ lekelerini çıkarmak için etkilidir. •Hidrojen peroksit şarap izlerinin giderilmesinde faydalıdır. Duvara hidrojen peroksite batırılmış bir bez koyun, ardından nemli bir süngerle durulayın. •Genel olarak boyayı değiştirme riski taşıyan alkol kullanılması tavsiye edilmez. Ve her durumda, ellerinizi ürünlerle doğrudan temastan korumak için ev eldivenleri kullanmalısınız.

Boyalı Duvarlar İçin Bakım Yöntemleri
Diğer Yazılara Göz At
Mekan
deneme
Mekan
denemeler
Mekan
deneme

Toast Message