Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Boya yaparken uygulayabileceğin tüyolar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Boya yaparken uygulayabileceğin tüyolar

Yayınlanma tarihi: 12.03.2021

Pandemi nedeniyle evinde sıkça vakit geçirdiğin bu günlerde yaşam alanlarını değiştirmek ve farklılaştırmak için dekorasyon fikirlerine ihtiyaç duyuyor olabilirsin. Napoleon Bonaparte "İnsanın en büyük sanatı zamandır. İnsanın evi gönlünün bağlı olduğu yerdir " der. İşte gönlünüzün bağlı olduğu yeri boyamak, bu ihtiyacın hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirilmesi anlamına gelir. Odanı ya da bir alanı boyamaya karar vermeden önce sorunsuz ve sürdürülebilir şekilde boya yaparken uygulayabileceğin tüyolara göz atman seni bazı dertlerden kurtaracak. Bahsedilen tüyolar sadece "Boya fırçaları nasıl temizlenmeli?" ya da "Kalan boya nasıl ve ne kadar saklanmalı?" gibi sorularla ilgili değil aynı zamanda hangi tür boyalar ile belirlediğin alanda daha içine sinen dokunuşlar yapabileceğinle ilgili olacak.

Boya yaparken uygulayabileceğin tüyolar

İhtiyacına uygun boyayı ve malzemeleri seçmelisin

Boya yapmaya başlamadan önce farklı iç cephe boyaları içerisinden tercihlerine ve hayatını hangi açıdan kolaylaştırmak istediğine göre seçim yapmalısın. Plastik boya, mat boya, tavan boyası, rutubete dirençli boya, kolay temizlenen boya gibi farklı işlevsel amaçlar için üretilmiş boyalar dışında çağın yenilikçi anlayışına uygun olarak gittikçe bilinirliği artan dekoratif boyaları da tercih edebilirsin. Dekoratif boyalar da tasarımsal amaçlar doğrultusunda ışıltılı kum, kadife, sedef, metalik ve reflekte gibi farklı doku ve renk çeşitlerine sahiptir. Boya türünü sen ya da evdeki bireyler ile belirledikten sonra boyanacak yerin alanına uygun miktarda boya ve boya fırçası, rulo, spatula, alçı, eldiven, tulum, boya örtüsü gibi diğer malzemelerin temin etmen gerekir. Boya için en malzeme ararken Bi'Boya'nın boya uygulama setlerine de göz atabilirsin.

Boya yaparken uygulayabileceğin tüyolar

Alanı boyamaya uygun hale getirmelisin

Boya yaparken etraftaki eşyaları zarar görmemesi için uzaklaştırman ya da geçici süre örtmen gerekir. Ayrıca duvarın temizlenerek kuru hale getirilmesi ve duvardaki çatlak, delik, kırık, kabarık, pürüzlü alanın düzeltilmesi boyanın verimli kullanılması için önemlidir.

Boyamayı keyifli şekilde gerçekleştirmelisin

Yaptığın eylemin evinde daha mutlu olmak amacını taşıdığını unutmadan boyamaktan keyif almalısın. Bir Latin atasözünde "Herkese kendi evi en emin sığınak olmalıdır." der. Bu doğrultuda boyanacak alan büyük ve sorunlu ise ya da ilk defa duvar boyayacaksan tecrübeli birinden yardım almak olası kaoslardan seni kurtaracak. Kolay ve geniş alanları büyük rulo ile küçük ve karmaşık bölümleri ise fırçalarla boyamalısın. Aklında "Boya içine ne kadar su katılmalı?" gibi soru varsa bunun tercih edeceğin boyaya ve önceki boyanın örtülme zorluğuna göre değişeceğini bilmelisin. Su bazlı boyalara su, diğer boyalara ise ilgili madde eklenerek inceltilebilir. Fakat madde eklendikçe boyanın örtücülüğü de azalır. Boyama işlemi başarılı şekilde gerçekleştikten sonra kalan boya, türüne uygun şekilde saklanmalı ve boya bulaşan malzemeler su bazlı, yağlı vb. olmasına göre temizlenmelidir. Su bazlı boyaları fırçalardan temizlemek için su ve sabun ile yıkamalı ve fırçadan temiz su akıncaya kadar bu işleme devam etmelisin. Yağlı boyalarda ise fırçayı temizlemek için boya çözücü ya da tiner kullanmalısın. İç cephe, ahşap ya da dekoratif boya... Yapmak istediğin boya ne tür olursa olsun ihtiyacın olan tüm boya ve boya malzemelerini, Bi'Boya'nın sitesinden kolayca temin edebilir ve fazla gelen boyayı kolayca iade edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Genel
Renklerin Gücü: Ev Dekorasyonundaki Uyumlu Renkler
Genel
İç Cephe Boyası Renkleri Nelerdir?
Genel
Duvar Boyamada Karşıtlıklar: Kontrast Renkler ve Etkileri

Toast Message