Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zamansız oturma odası modelleri nasıl olur?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zamansız oturma odası modelleri nasıl olur?

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

Pek çok alanda olduğu gibi mobilya ve dekorasyon sektöründe de trendler neredeyse her sene değişir. Tam da bu noktada devreye ‘zamansız tasarımlar‘ girer. Zamansız tasarım, her dönem kullanılabilen, trendler değişse de gözden düşmeyen tasarımları ifade eder. Oturma grubunda zamansız tasarımları tercih edersen, her dönemin trendlerine uyum sağlayabilirsin. Zamansız tasarımları yakalayabilmek içinse bazı ipuçları vardır. Bu ipuçları, ürünün rengi ve tasarım dili ile alakalıdır.

Zamansız oturma odası tasarımları

Bazı dönemlerde köşe tasarımlar, bazı dönemlerde ise yuvarlak tasarımlar gözde olur. Soyut motifler, somut motifler, emprime kumaşlar, büyük motifler gibi pek çok tasarım detayı dönem dönem üst sıralara çıkar. Bu tasarımlar, bazı dönemler gözden de düşebilir. Gözden düşmeyen tasarımlar ise klasik tasarımlardır. İster oturma grubu seçerken ister de çekyat beğenirken klasik hatları tercih edersen, modanın ne sıklıkla değiştiği seni pek ilgilendirmez. Ayrıca, klasik mobilyalar ile mekanda dengeli bir görünümü kolayca yakalayabilirsin.

Oturma takımında sürekli kullanılan renkler

Belli dönemlerde trend olmak renkler için de geçerlidir. Moda olduğu yıl pek çok kişi tarafından tercih edilen bu renkler, birkaç yıl sonra ‘hızla kaçılası renkler’ arasında yer alabilir. Bunun sebebi ise, akımların hızlı bir şekilde değişmesidir. Oscar Wilde, bu durumu ‘Moda o kadar sıkıcı bir şeydir ki, altı ayda bir değiştirmek zorunda kalırlar’ sözleriyle anlatır. Dolayısıyla, zamansız oturma takımı için her dönem geçerliliği olan renkler kullanmak gerekir. Bu renklerden en çok öne çıkanı beyaz ve beyazın tonlarıdır. Krem renginin açık tonları da uzun yıllardır kullanılır. Eskimeyen renklerden bir diğeri ise siyahtır. Siyah rengi, özellikle deriden imal edilen oturma takımlarında sıklıkla kullanılır. Bu deri takımlar daha çok ofis ve iş yerlerinde tercih edilir. Grinin tonları da hemen her sene kullanılan renkler arasında yer alır. Oturma odası takımı modellerinde gri renge sık sık rastlanılır. Bu renklerin gözden düşmemesinin en önemli nedenlerinden biri, farklı renkler ile kolay bir şekilde kombin edilmeleridir. Siyah, beyaz, krem ya da gri tonlarında oturma takımı satın aldığınız zaman, evdeki diğer eşyalar seçerken de avantaj yakalarsın. Duvarda kullandığın tabloların rengini seçerken ya da süs eşyalarının rengi konusunda daha kolay hareket edebilirsin. Aynı şekilde, orta sehpa, yemek masası ve konsol gibi diğer mobilyaların seçimi konusunda renkten çok tasarıma kafa yorabilirsin. Perde rengi seçerken de daha çok seçeneğe sahip olabilirsin. Renk konusundaki kolaylık duvar boyası için de geçerlidir. Zamansız renklerin kullanıldığı eşyalar, hemen her renk duvar boyası ile uyum sağlar.Evinde kullanacağın duvar rengi konusunda ise Biboya sana yardımcı olur. Ürün yelpazesinde farklı renk seçeneklerine yer veren Biboya‘dan, mobilyaların için uygun olan renkleri sipariş edebilirsin. Biboya ile yaşadığın mekanı renklendir!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message