Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zamansız Mutfak Dekorasyonunda Olmazsa Olmazlar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zamansız Mutfak Dekorasyonunda Olmazsa Olmazlar

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Renk eğilimleri hızla değişir ve herkesin favori bir rengi vardır. Zamansız mutfak dekorasyonu, favori renklerle vurgulanan beyaz ve parlak dekorasyon şemaları ve kontrast için birkaç tane daha koyu öğe ile bir araya geldiğinde daha iyi görünür. Pahalı cihazlar, özel dolaplar ve pahalı tezgahlar arasında mutfaklarımıza çok para harcıyoruz. Bir mutfak modeline yapılan harcamalar azımsanacak türden değil. Peki yeni yaptırdığın ve çok para harcadığın mutfağını 5 yıl sonra değiştirmek isteyeceğin bir mutfak olmayacağından nasıl emin olabilirsin? İşte işin püf noktası tam da burada! Kısa zaman dilimi içinde modası geçmeyecek zamansız mutfak tasarım öğelerini birleştirmek! Zamanın testine dayanabilecek özellikler seçerek, paradan ve yeniden modelleme işinden tasarruf etmek kulağa hoş geliyor..

Zamansız Mutfak Dekorasyonu Trendleri Neler?

Yılın moda rengini bir kenara bırak ve onlarca yıldır sevilen bu ‘zamansız mutfak dekorasyonu’ fikirlerini takip et! İşte senin için araştırdığımız birkaç örneğe birlikte gözatalım. 

Doğal Taşlı Tezgah

Yeni teknolojiler, bir sonraki büyük fikre hızla yol açan tezgah malzemeleri yaratır. Zamansız mutfak dekorasyonu istiyorsan, doğal bir taş seçin. Düzinelerce seçenek ve binlerce desen arasından seçim yapabilirsin, çünkü her doğal taş parçası benzersiz bir görünüm sağlar. Trend olan doğal taşlardan bazıları granit, mermer ve kuvarsdır. Bununla birlikte, granit uygun fiyatlı, son derece dayanıklı ve zamansız bir görünüm sunduğu için çok popüler. Fazla harcamadan kaçınmanın kolay ve etkili bir yoludur.

Vintage Cihazlar Seç

Smeg buzdolabının klasik bir mutfak cihazı olmasının bir nedeni var. Paslanmaz çelik ve beyaz cihazlar her zaman modaya girip çıkarken, retro çekiciliğe sahip cihazlar aynı popülerlik dalgalanmalarından etkilenmezler. Smeg, Northstar ve Laconche gibi markalar hala eski okul cazibesine sahip cihazlar yapıyorlar. Hem renkleri soft, hem de stil olarak hiçbir zaman cazibelerini kaybetmeyen sevimili mutfak arkadaşların!

Akıllı Depolama Sistemleri

Zamansız mutfak dekorasyonu yaparken, depolamayı planlamayı unutmak talihsiz bir durum olurdu. Akıllı depolama ilkeleri, tencere, tava, yiyecek ve gereçlerin en çok kullanıldığı yerlerde depolanmasını içerir. Bu yaklaşımı kullanmak, yıllarca alanın keyfini çıkarmanı sağlayacaktır. Mimari metaller, asılı tencere rafı, tezgah adası üzerinde servis kaşıklarının asılı olduğu bir alan ve kolay ulaşabileceğin depolama için açık metal raflar oluşturmak çok iyi fikir değil mi?

Büyük ve Derin Çift Eviye Fikrine Bayılacaksın!

Mutfakta fazla zaman geçiren, bulaşıkları, tencereleri ve tavaları yıkayan herhangi birine en önemli özellik hakkında soru sorduğunda sence cevabı ne olur? Genellikle lavabo. Küçük, sığ lavabolar ve diğer süslü tasarımlar mutfakta işini kolaylatıracağına zorlaştırır. Çift lavabo ile çalışmak daha kolaydır. Bir tarafı yıkama için, diğer tarafı ön temizlik veya durulama için kullanabilirsin. 

Ahşap Kullanımını Unutmak Olmaz!

Ahşap döşeme hep zamansızdır, ayrıca görünümü halı ve tamir ile güncelleyebilirsin. Ahşap binlerce yıldır döşeme malzemesi olarak kullanılıyor. Hiçbir zaman da modası geçmez. Ahşap, açık kirişler ve döşeme gibi tavan detaylarını da eklediğinde, zamansız mutfak dekorasyonu tasarımını herkesin kıskanacağı bir hale dönüştürmen müthiş olacak. Büyük girişler yıllar geçtikçe çok daha kullanışlı oluyor. Zamansız bir alanın, içine koyduğun şeye bağlı olduğunu belirtmek önemlidir. Nadiren kullanılan bir alan gerçekten zamansız olamaz; daha çok zamanın dışında olur. Alanı zamansız kılan unsurlardan biri, her geçen gün düzenli olarak kullanılmasıdır.

Nötr Boya Renkleri

Klasik beyaz mutfak, bazen sıkıcı olduğu için eleştiriliyor. Ancak mutfakta bu rengi tercih etmenin sağlam bir nedeni var: Asla modası geçmeyecek! Trend raporuna göre, yenilenen ev sahiplerinin yüzde 43’ü beyaz dolapları tercih ediyor. Hangi beyaz tonunun seçileceğinden emin değil misin? Bi’boya web sitesindeki Beyaz boya kataloğuna göz atman sana fikir verebilir.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message