Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Zamansız çocuk odası dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Zamansız çocuk odası dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Çocuklar çok hızlı büyüyorlar ve kısa sürede farklı ihtiyaçlara sahip olabiliyorlar. Bu nedenle çocuk odası dekorasyonu etkili ve verimli bir şekilde yapıldığında uzun yıllar boyunca çok fazla değişikliğe ihtiyaç duyulmadan kullanılabiliyor. Zamansız çocuk odası dekorasyonu için bazı ipuçlarına dikkat ederek kullanışlı bir mekan tasarımı yapabilirsin.

İnovatif mobilya tasarımlarını tercih edebilirsin

Bebek odası dekorasyonu için seçtiğin yatak neden çocuk yatağına dönüşmesin? Günümüzde hızla gelişmeye devam eden ve farklı tasarımlara sahip yatak modelleri ile hem bebek hem de çocukların kullanabileceği modellere kolaylıkla ulaşabilirsin. Bu tür ürünlerin çok sayıda model ve renk çeşitliliğine sahip olması dekorasyon açısından önemli avantajlar sunuyor. Ancak mutlaka sağlığı tehdit etmeyen materyaller içeren ürünlere yönelmelisin.

Her yaşa hitap edebilen ürünler kullan

Zamansız dekorasyon uygulamaları yapmak istiyorsan her yaşa hitap edebilecek ürünler tercih etmelisin. Örneğin ayıcık desenli kulplara sahip bir gardrop yerine daha minimal tasarımlar tercih edebilirsin. Böylece çocuk odası dekorasyonu için uzun yıllar kullanılabilecek mobilyalar edinebilirsin. Modası hiç geçmeyen ve her dekorasyon tarzında popülerliğini koruyan krem ve beyaz tonları şık modeller sunacaktır.

Perdeleri zamansız modeller arasından seç

Zebra stor perdeler çocuk odası dekorasyonu için de popüler aksesuarlardan. Bu perdeler hem temizlik hem de kullanım kolaylığı sunduğu için sıklıkla tercih ediliyor. Üstelik bu aksesuarlar zamansız çocuk odası dekorasyonu için de ideal. Odanın ihtiyaçlarına ve boyutuna göre pek çok renk seçeneğine ulaşılabilmesi de önemli bir avantaj. Dar ve küçük mekanlar için açık renkler tercih ederek ortamın yeterince aydınlanmasını sağlayabilirsin. Bu açıdan mobilyaların da açık tonlarda olması önemli.

Geometrik tasarımlar daima popüler

Çocuk odası dekorasyonu için mobilya ve aksesuarlarda kare ve üçgen gibi geometrik tasarımlardan yararlanabilirsin. Bu tür tasarımlar her yaş grubunun zevkine rahatlıkla hitap edebilir. Örneğin üçgen kesime sahip bir çalışma masasını yuvarlak masaüstü aydınlatması seçenekleriyle mükemmel bir şekilde kombinleyebilirsin. Tavan aydınlatması içinse kare tasarımlı bir modele yönelebilirsin. Böylece hem modern hem de inovatif bir çocuk odası dekorasyonu elde edebilirsin. Geometrik desenleri nevresimlerinde de kullanarak bütünleşmiş bir dekorasyon yaratabilirsin.

Duvar renklerini uzun süre kullanabilmelisin

Çocuk odası duvar renkleri seçimini hangi tonlardan yana yaparsan yap öncelikli olarak solvent içermeyen sağlıklı ürünler kullanmalısın. Seçtiğin boyanın yüksek örtücülüğe sahip olması da oldukça önemli. Zamansız bir çocuk odası dekorasyonu yapmak istiyorsan pastel renkleri tercih edebilirsin. Çocuğun, mobilyalarına uygun pastel renkleri uzun yıllar sıkılmadan kullanabilir. Mavi, yeşil ve pembe gibi renkler çocuk odası duvar renkleri için oldukça popüler. Modası hiç geçmeyen bir çocuk odası tasarlarken duvarları Bi’Boya‘nın geniş renk yelpazesine sahip ürünleriyle renklendirebilirsin. Bi’Boya, solvent içermeyen boyaları ile hem şık hem de sağlıklı bir mekan tasarımı yapmanı sağlıyor.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message