Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yeni evlenen çiftlere salon dekorasyonunda romantik seçimler!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yeni evlenen çiftlere salon dekorasyonunda romantik seçimler!

Yayınlanma tarihi: 18.03.2020

İnsan hayatının dönüm noktalarından biri de evlilik şüphesiz. Evliliğin tüm hazırlıkları arasında yeni yaşam alanının dekorasyonu da zor kararlar arasında. Evlerimizde hayatımızın büyük bir zamanını geçirdiğimiz salonlar da tercih ettiğimiz dekorasyon tarzını yansıtmanın anahtarı. Özellikle yeni evlenen çiftler için romantik salon dekorasyonu, dinlenmek veya keyifle geçirilecek zamanlar yaratıyor. Sıcak bir atmosfer oluşturmaya olanak sağlıyor. Tercihin romantik salon dekorasyonu yapmaksa, seçeceğin duvar renklerinin yanında mobilyalar, aydınlatmalar ve aksesuarlar da önem kazanıyor.

Mobilyaların huzur versin!

Seçeceğin mobilyalar da her dekorasyonda olduğu gibi romantik salon dekorasyonu için önemli noktalardan biri. Bu dekorasyon tarzında mobilyaların görsel zevkini tatmin ederken aynı zamanda fonksiyonel ve konforlu olmalı. Mobilyalar için renk tercihini duvar renklerinle uyumlu soft renklerle döşenmiş, tasarımı abartısız olan geniş oturma alanına sahip koltuklardan yana yapabilirsin. Konfor yaratan mobilyalarında zarif çiçek desenli ve kabarık yastıklar kullanarak hem görselliği tamamlamış hem de romantik salon dekorasyonu hazırlamış olacaksın. Koltuk takımını yumuşak minderli berjerle eşleştirerek bir keyif köşesi tasarlayabilirsin.

Aksesuarlarla destekle!

Dekorasyonunu aksesuarlarla destekleyebilirsin. Hemen hemen her dekorasyonda kontrast yakalamak önemli. Bu nedenle mobilyalarında ve duvarlarında kullandığın renkleri seçeceğin mavi, yeşil gibi daha koyu renkli ve dikkat çeken aksesuarla kontrast yaratarak ortamı canlandırabilirsin. Bunun için salonun bir köşesine yerleştireceğin geniş yapraklı bir çiçek uygun olacaktır. Kullanman gereken aksesurların arasında mumlar önemli bir yer tutuyor. Bütünlük yakalamak adına salonunda uygun gördüğün yerlere mumlar serpiştirebilirsin. Yuvarlak bir sehpanın üzerine konumlandırdığın hoş kokulu mumlar, bu tarzın en önemli parçalarından biri. Eğer salonunda yemek masası yerleştirmek için de yer açtıysan, mumlardan burada da faydalanabilirsin. Halılar da salonunda sıcak bir ortam yaratabilmek için yardımcı olacak. Göz yormayan desenlerde veya düz renkli bir halı kullanabilirsin.

Aydınlatmaların büyük etkisinden faydalan!

Aydınlatmalar bir ortamın atmosferini belirler. Kullanacağın ışıklandırma salonunda yaratacağın etkiyi değiştirecek. Romantik etki yaratmaya çalıştığın salonunda zarif bir avizeyle birlikte kullanacağın loş ışıkla salonunda huzurlu bir atmosfer yaratabilirsin. Ayrıca abajur başlıklı ve ahşap ayaklı bir lambaderi salonunun köşesine konumlandırman da bu tarz için uygun düşecektir.

Renklerin gücüne inan!

Salon dekorasyonunda romantik bir atmosfer tasarlamak için öncelikle duvarlarının boyası için pastel tonlar ve açık renkleri tercih etmelisin ki, böylelikle salonun da daha huzurlu ve sakin bir ortam yakalayabilirsin. Elbette ki, salon duvarlarında uygun gördüğün kısımlara dinlendirici tablolar asarak dekorasyonunda bütünlük sağlaman mümkün. Bu tarz için seçeceğin renkler arasında lila, mor, ve kırmızının açık tonlarını kullanabilirsin.Sen de romantik bir salon tasarlıyorsan, duvarlarını boyamak istediğin tüm renk tonlarını Bi’Boya‘da kolaylıkla bulman mümkün. Bi’Boya‘dan online olarak artan boya iade garantisi ve dökülmeden sana ulaşma avantajıyla gönül rahatlığıyla siparişini verebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message