Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yeni evlenecekler için mutfak dekorasyonu sanatı
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yeni evlenecekler için mutfak dekorasyonu sanatı

Yayınlanma tarihi: 21.03.2020

Yeni evli çiftlerin evleri için mutfak dekorasyon fikirleri bulmak zorlu bir süreçtir.  Neyin ne ile uyacağına, hangi eşyanın eve yakışacağına, renk tonlarının ne olacağına bir türlü karar verilemez. Çünkü mutfak dekorasyonunda  hem dekoratif hem de işlevsel çözümler bulmak gerekir, bu da sancılı bir süreç olabilir. İşte bu noktada sana ve yeni eşine işlevsel ve stil sahibi mutfak dekorasyon fikirleri ve etkili çözümler sunacağız. Hazırsan başlayalım…

Küçük mutfaklar için hayat kurtaran düzenleyiciler

Küçük bir mutfağa sahipsin ve çok fazla eşyan var koyacak bir yer bulmakta zorlanıyorsan düzenleyiciler ile o eşyaları bir arada tutmak çok işine yarayacaktır. Mutfak eşyalarının dışarda üst üste durması mutfağı iyice dağınık gösterir. Çekmecelerin içinde kullanabileceğin dolap ve raflar mevcut olan alanlar açmana ve verimli kullanmana yardımcı olur. Dağınıklık böylelikle gider. Açık raflar, askılar ve tutacaklardan oluşmakta olan tek parça düzenleyiciler ile baharatlık, havlu kağıt, kepçe, spatula ve benzeri malzemeler bir arada tutulur. Böylelikle ufak tefek eşyalar ortadan kalkar ve kullanışlı bir ortam sağlamış olursun. Bu mutfak dekorasyon fikirleri minimalist stilin de bir yansıması olarak karşılık bulur.

Açık mutfakların kullanım alanları

Yeni evinin mutfağını açık mutfak diğer adıyla Amerikan mutfak olarak seçtiysen mutlaka salonun tasarımını da göz önüne almalısın. Çünkü mutfak ile salon iç içe görünecek. Salondaki baskın renk tonunun mutfak tonlarının da o tonlara yakın olmasına veya tam zıt olmasına dikkat etmelisin. Salonda sade ve dikkat çekmeyen renkler kullandıysan mutfak için parlak ve gösterişli renkler kullanabilirsin. Böylelikle aradaki kontrastı yaratabilir ve evini sıra dışa bir tarz ile süsleyebilirsin. Açık raflarına da renkli tabak, çanak vs. eşyalar kullanırsan ya da küçük saksılar, çiçekler ile donatırsan göze hoş gelen bir görünüm yakalayabilirsin.

Gri, siyah ve beyazın vazgeçilmez uyumu

Mutfak dekorasyonunda renkler büyük önem taşır. Her rengin diğer seçilecek bir diğer renk ile uyumu çok iyi olmalıdır. Dekorasyonunu bu şekilde oluşturursan, göze batmayan bir mutfak dekorasyonu ortaya çıkar. Mutfak dolapları için kullanılan gri, siyah ve beyaz karolar ön plana çıkıyorsa perde, sandalye ve aksesuarlarını gök mavisi, soluk sarı, açık yeşil, turkuaz ya da turuncu gibi göz alıcı renklerden seçebilirsin. Açık renk duvarlar ile koyu renkli zemin kullanman ortamı daha samimi ve şık bir hale getirir. Mutfak dekorasyon fikirleri olarak grinin mavi, mor, yeşil vesaire renkler ile birleşmesiyle birlikte dolapların için zamana yenik düşmeyen zarif bir stil yaratmış olursun. Ahşap dolaplar ile rustik stilde mutfağını yaratmak istiyorsan metalik renkte beyaz eşya, avize ve davlumbaz kullanabilirsin. Bu rustik görüntüyü de siyah metal aksamlı masa ve sandalyeler ile tamamlayabilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message