Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yemek odasını dekore etmek için yaratıcı fikir
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yemek odasını dekore etmek için yaratıcı fikir

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Yaşam alanlarının estetik ve konforunun damak tadı ile birleştiği eşsiz armoni yemek odalarında büyülü bir atmosfer yaratıyor. Evinin tarzına göre oluşturacağın yemek odası dekorasyonunda mobilyanın tamamlayıcısı küçük detaylar şık bir dokunuş sağlıyor. Modern, minimal, country ya da son günlerin trendi eklektik tarz mı? Stilin hangisi olduğu önemli değil… Yemek odasında kullanacağın çarpıcı aksesuarlar ve uygun aydınlatma ile bambaşka bir hava yaratabilirsin. Duvar kağıdının dekoratif desenleri ile yemek odası dekorasyonuna hareket katabilir, misafirlerini bütüncül bir şıklık içerisinde ağırlayabilirsin. 

Küçük detaylardan estetik yaratan tasarımlara

Yemek odası için mobilya seçiminde önce, alanın büyüklüğünü dikkate almalısın. Duvar ve zemin rengi de yemek odası dekorasyonunda tercihleri etkileyen unsurlar… Yaşam alanına ve tarzına göre seçeceğin yemek odası modellerini yine aydınlatma objeleri, aksesuarlar, duvar süsleri, çerçeveler ve şık halılarla tamamlayabilirsin. “Yemek odam küçük, nasıl konforlu bir alan yaratabilirim,” diye düşünüyorsan, basit önerilerle ferah ve işlevsel bir alan yaratabilirsin. Küçük mekanlarda ferah bir dokunuş için duvar rengi seçimi ile işe başlamalısın. Açık renk duvarlar, ışığı daha fazla yayarak genişlik algısı yaratır. Yemek odası dekorasyonunda dar mekanların aydınlatmasının bol ışıklı olması avantaj sağlayacaktır. Yemek masası seçiminde ise açılır kapanır seçenekler yerden tasarruf sağlayacağı için fonksiyonel bir seçim olacaktır. Kalabalık bir misafir grubunu ağırlarken masanı genişleterek kolaylıkla oturma düzenini oluşturabilirsin. Mekan olarak dar yemek odası dekorasyonunda kullanacağın canlı renklerde bir halı, masanın üzerine koyacağın parlak bir vazo ve canlı çiçekler dekorasyonda istediğin havayı yakalamanı kolaylaştıracaktır.

Doğallığın konforu eşliğinde keyifli anlara yer aç

Bu yıl yemek odası dekorasyonunda ‘doğaya dönüş’ konsepti öne çıkıyor. Mobilya ve duvarlarda doğanın tonları; kahve, toprak, yeşil ve mavi renk skalasının favorileri arasında. Doğal esintiler taşıyan country tarzı bir stilden hoşlanıyorsan, ahşap oymalı bir masa, kabarık döşemeli ahşap ayaklı sandalyelerle trendi yakalaman çok kolay. Duvar rengi seçimi toprak tonlarından ve zemin için sütlü kahve tonlarında tüylü bir halı seçimi, doğanın esintisini yemek odasının konforu ile buluşturacak. Yemek masası üzerine yerleştireceğin ahşap şamdanlarla tamamlanan stil, country tarzının özgün tasarımlarından birisi olacak…

Farklı tarzlarla yemek odasında bütüncül şıklığı yakala!

Son dönemlerin ilgi gören stillerinden eklektik tarzını yemek odası dekorasyonunda farklı tarz parçaları bir arada kullanarak sıra dışı bir şıklığı yakalayabilirsin. Yemek odasında kullanılan masa sandalye genellikle takım olarak satışa sunuluyor. Eklektik tarzın özgün yaratıcılık ip uçlarını yakalayarak tek tek aldığın parçaları uyumlu bir biçimde birleştirebilirsin. Ahşap modern tasarımlı cilalı bir masayı retro tarzda sandalyelerle tamamlayabilirsin. Sandalye seçiminde farklı model ve uyumlu renkleri bir araya getirerek yemek odası dekorasyonunda şıklığı yakalayabilirsin. Vintage tarzındaki bir masayı metal ayaklı sandalyeler, ya da bir konsolla birleştirerek, yemek odasında sanatsal bir dokunuş yaratman mümkün… 

Farklı tarzlarla yemek odasında bütüncül şıklığı yakala!

Misafirlerini keyifle ağırlamak ve neşeli sohbetlerine eşlik etmek için sen de duvar rengini Bi’Boya’nın geniş renk skalasından seçebilir, yemek odanda bütüncül bir şıklığa yer açabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message