Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yemek Odasında Aydınlatma Nasıl Olmalı?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yemek Odasında Aydınlatma Nasıl Olmalı?

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Misafirleri davet edebilir ve akşam yemeğini hazırlayabilirsin. Masayı peçeteler, çatal bıçak tutucuları ve şık bir yemek takımı ile süsleyebilirsin. Yine de yemek odası aydınlatması olmadan her şey hazırlanmış sayılmaz. İşte, misafirlerini memnun etmek ve yemeklerini eşsiz bir deneyim haline dönüştürmek için yemek odası aydınlatmasında kullanabileceğin birkaç önemli ipucu…

Merkez aydınlatması ile başla

Doğru bir aydınlatma için bilmen gereken bazı detaylar var. Yemek odası aydınlatmasını seçerken dikkat etmen gereken ilk nokta, masanın şeklidir. Avizeler ve sarkıtlar, yuvarlak yemek masaları için en mükemmel seçenektir. Dikdörtgen yemek masalarında ise lineer armatür veya çok sarkıtlı lamba armatürleri, en doğru sonucu verir.  Masa ile aydınlatma ürünü arasında bir dene olmalı, estetik açıdan göze hoş görünmelidir. Avize veya kolyenin uç noktasının ise misafirlerin ile sohbet edebilmen için yeterince yüksek olduğundan emin olman gerekir. Bununla birlikte, yuvarlak masaların üzerine lineer aydınlatma kullanmamalısın. Dikdörtgen bir masanın üzerine ise iki yuvarlak aydınlatma kullanabilirsin. Yuvarlak bir armatürü dikdörtgen masanın üzerine ortalayabilir ve iki tarafa da gömme tavan lambası yerleştirebilirsin. Evin elektrik alt yapısı, merkez aydınlatması ile uyumlu değilse; kabloyu uzatarak da avizeyi yemek masasının merkezinde konumlandırabilirsin. Yemek odası aydınlatmasında tercihin ne olursa olsun, zarif ve rahat bir ortam sağlamak için yumuşak ışık kullandığından emin olmalısın.  

Işık ayarlayıcı kullanmayı unutma

Yemek odası aydınlatmasını, dimmer diye de bilinen ışık ayarlayıcısıyla yapmak oldukça önemli. Işık ayarlayıcı sayesinde aydınlık miktarını ayarlayabilir ve ışık katmanlarını kontrol edebilirsin. Resmi toplantılar için aydınlık, romantik yemekler içinse loş bir ortam oluşturulabilirsin.

Işık katmanları oluştur

Yemek odası sarkıt aydınlatma veya avizeler ile yeteri kadar aydınlanmaz. Modern yemek odası aydınlatması için gömme lambalar gibi farklı aydınlatma ürünleri de kullanarak ışık katmanları oluşturmalısın. Dikey olarak, tavandan zemine kadar ve yatay olarak, odanın bir tarafına diğer tarafına kadar katman eklemelisin. 

Vurgu aydınlatması ekle

Masa lambası ve aplikler ile vurgu aydınlatması yaparak, odanın köşelerini yumuşak biçimde aydınlatabilirsin. Yemek odası aydınlatması ile odaya karakter katabilir, evinin kalitesini yükseltebilirsin.

Parlaklık miktarını doğru ayarla

Yemek odası aydınlatmasında doğru parlaklık ölçüsünü belirlemek ise biraz matematik gerektirir. Genişliği, odanın uzunluğu ile fit cinsinden çarptıktan sonra bulduğun sayıyı 40 ile çarpmalısın. Bulduğun sonuç, yemek odasındaki tüm ışık kaynaklarının toplamını yani parlaklık ölçüsünü gösterecektir.

Dekorasyon stiline uygun aydınlatma ürünlerini tercih et

 Yemek masası için aydınlatma seçerken aydınlatma ürünlerinin dekorasyon stiline uygun olmasına dikkat etmelisin. Klasik stilde döşediğin yemek odasında klasik bir avize kullanmalı, country tarzı için hasır desenli sarkıt lambaları tercih etmelisin. Bohem tarzı korumak için yemek odası aydınlatmasında renkli bir avize tercih edebilir, ev dekorasyonda bütünlüğü yakalayabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message