Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yemek Masası Altına Serebileceğiniz 5 Göz Alıcı Halı Modeli
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yemek Masası Altına Serebileceğiniz 5 Göz Alıcı Halı Modeli

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Halılar, dekorasyonu etkili bir şekilde tamamlamayı sağlayan en önemli aksesuarlardan biri. Bu nedenle halı modelleri yemek masası dekorasyonunu vurgulamak için de sıklıkla tercih ediliyor. Yaşam alanlarının dekorasyonuna göre farklı halı tasarımlarından ilham alarak mekana şık bir hava kazandırabilirsin. Bu açıdan, yemek odası dekorasyonunu çarpıcı hale getirmek için kullanabileceğin halılara bazı örnekler vermek istiyoruz.

1. Shaggy halılar soğuk zamanlar için ideal

Soğuk bir mekan tasarımı yapıyorsan yemek masası altına shaggy halı modelleri serebilirsin. Shaggy halılar kalın ve yünlü yapıları sayesinde zemini sıcak tutmana yardımcı olur. Mükemmel bir ısı yalıtımı sağlayan bu modeller hem geleneksel hem de modern dekorasyonlar ile oldukça uyumlu olabilir. Yemek masan için koyu ahşap tonlarında bir seçim yaptıysan shaggy halı modelleri için açık tonları tercih edebilirsin. Böylece yemek alanı için şık kontrastlar oluşturabilirsin.

2. Floral desenler zamansız tasarımlar sunuyor

Halı modelleri mutfak için tercih edilecekse desenli floral ere mutlaka göz atmalısın. Çünkü bitki, çiçek ve ağaç figürlerini içeren halı modelleri mutfaklar için en sık tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Küçük ve dar bir mutfağa sahipsen halında geniş floral desenler tercih edebilirsin. Böylece mekanı olduğundan daha geniş gösterebilirsin. Halı modelleri ile benzer floral desenleri masa örtüsünde de tercih ederek dekorasyonunu etkili bir şekilde bütünleştirebilirsin. Masa üzerine yerleştireceğin çiçeklerle mutfağında doğal bir hava yakalayabilirsin.

3. Çizgili tasarımlardan ilham alabilirsin

Çizgili halı modelleri yaşam alanlarında şık kontrastlar yaratmak için kullanılabilir. Halı modelleri salon için  kullanılacaksa mekandaki aksesuarlarla uyumlu renk bloklarını halıların için de değerlendirebilirsin. Örneğin sarı tonlarında bir aydınlatma kullandıysan halı modelleri için bu rengin farklı tonlarından ilham alabilirsin. Yemek masası için koyu tonlar tercih ederek halıdaki renk geçişlerini çarpıcı bir şekilde vurgulamayı tercih edebilirsin. Mekanı daha uzun göstermek için dikey çizgili modelleri kullanabilirsin.

4. Kaydırmaz tabanlı seçeneklere yönelebilirsin

Halı modelleri yemek masası altına serileceği için sandalye çekme gibi hareketler halının kaymasına neden olabilir. Kaydırmaz tabanlı tasarımları tercih ederek halının hareket etmesini ve kaymasını önleyebilirsin. Bu tasarımların farklı renk ve modellerine kolaylıkla ulaşarak yaşam alanlarını tarzına uygun bir şekilde kişiselleştirebilirsin.

5. Uzun tüylü tasarımlar oldukça kullanışlı

Yemek masası altına serilen  halıların üzerinde belli bir süre sonra sandalye ve masa ayakları iz bırakabilir. Bu tür rahatsız edici görüntülerle karşılaşmamak için uzun tüylü halı seçeneklerini tercih edebilirsin. Halının tüylerini ara sıra tarayarak sandalye ve masa ayaklarının bırakabileceği izleri kolaylıkla yok edebilirsin. Böylece uzun tüylü halı tasarımlarını hasar görmeden uzun süre kullanabilmen mümkün olacak. Ancak sandalye ve masa ayaklarının tahrip edici olmamasına da dikkat etmelisin. Uygun koruyucular yardımıyla bu alanları kaplayarak halılarını olası hasarlardan koruyabilirsin. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message