Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yazlık ev dekorasyonunda yapılan 5 hata
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yazlık ev dekorasyonunda yapılan 5 hata

Yayınlanma tarihi: 12.03.2020

Yazlık ev dekorasyonunu baştan aşağı kendi zevkine göre düzenlemek büyük bir keyif verir. Emeğin manevi olarak karşılık bulup iyi hissetmeni sağlıyorsa sorun yok. Fakat zaman ve emek harcanarak yapılan yazlık ev dekorasyonunda zaman zaman bazı hatalar yapılabiliyor. Özellikle dekoratif ürün alışverişlerinin geri dönüşü olmayacağı için yazlık ev dekorasyonuna katkı sağlayacak her detayı özenle belirlemen gerekir. Yazlık ev dekorasyonunda en çok yapılan hataları senin için derledik.

1.Plan yapmadan harekete geçmek

“Yazlık ev nasıl olmalı?” sorusuna cevap aramadan yani bir yol haritası oluşturmadan çıkılan yolda istediğin sonucu elde edemeye bilirsin. Yazlık ev dekorasyonu konusunda çok heyecanlı olabilirsin. Her şeyi bir an önce yapma isteği de plansız hareket etmene neden olur. Plansız yapılan dekorasyon seni genellikle karmaşık bir sonuca götürür.

2. Fazla eşya satın almak

Yazlık ev dekorasyonunda fazla eşya kullanmaktan ziyade sadeliği tercih etmek mekanın havasını korur. Özellikle küçük yazlık ev dekorasyonu yapıyorsan takım halinde mobilyalar seçmekten sakınman faydalı olabilir. Metrekare bakımından küçük yazlıklarda eşyaları alan ile orantılı seçmen de dekorasyonu güçlendirir. Sıfırdan dekorasyon yapıyor olsan dahi takım halinde eşya satın almak yerine ihtiyacını karşılayan ve birbiri ile uyumlu parçaları satın alabilirsin.

3. Fazla ve orantısız aksesuar seçimi

Aksesuarlar, yazlık ev dekorasyonunun genel konseptini tamamlar. Genellikle duvarlara asılan tabloların aksesuar olarak tercih edildiği sıklıkla görülür. Fakat özellikle duvar aksesuarlarının orantısız olması gözü yorarken yazlık evin verdiği o dinginlik hissini de kaybediyor. Tablo kullanmak yerine duvarda bir alanı fotoğraf albümü köşesine çevirebilirsin.

4. Zemin döşemesini dikkate almamak

Yer döşemesi seçimi en az duvar boyası ve mobilya seçimi kadar yazlık ev dekorasyonunun temel ögeleri arasında yer alır. Yazlık evlerde şık dekorasyon aksesuarlarından ve mutfak dolaplarına kadar pek çok şeye özen gösterildiğin gibi zemin döşemesine de özen göstermelisin. Yazlık ev yer döşemeleri seçerken evi karanlık gösteren koyu renklerden uzak durmalısın.

5. Yanlış renk seçimi

Yazlık ev dekorasyonu, denince genellikle akıllara mavi ve turkuaz tonlar geliyor. Renk seçimi tamamen zevk meselesi olmakla birlikte yanlış renk seçiminin kusursuz dekorasyonun ışıltısını yok edeceğini de bilmelisin. Özellikle mutfakta kullanacağın tonların dolaplarla uyum sağlaması gerekir. Yazlık ev mutfak modelleri daha çok aydınlık bir atmosfere sahip olur. Sen de bu ferah havayı mutfağına taşımak için renklerden ve aydınlatmadan yararlanabilirsin. Renk uyumu sağlamak adına çok fazla ton kullanmak zorunda değilsin. Mutfak dekorasyonunda yapacağın en büyük hata ise mutfak dolapları ile duvar boyasını aynı renklerde seçmek olur.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message