Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak odasında niş oluşturarak yapabileceğin 5 farklı dekorasyon
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak odasında niş oluşturarak yapabileceğin 5 farklı dekorasyon

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Niş; geçmişi yıllar öncesine dayanan, günümüzde de oldukça rağbet gören bir duvar mimarisidir. Niş, kelime anlamıyla; göz, oda, oyuk kelimelerine karşılık gelir. Son dönem popüler dekorasyon trendleri ile beraber evlerin birçok odasında görebileceğimiz bu duvar dekoru inanılmaz atmosferlerin başkahramanı. Niş modelleri 2020 yılında da ev dekorasyon tasarımlarında yer alamaya devam edecek gibi görünüyor. Salonlarda TV ünitesi bölümü olarak sıklıkla karşılaştığımız nişler, banyolarda bile karşımıza çıkıyor. “Peki, yatak odalarında niş dekorasyonu yapılabiliyor mu?” diye düşünüyorsan evet, yapılabiliyor; hatta yatak odası niş modelleri yatak odalarında resmen harikalar yaratıyor.Öncelikle yatak odası niş modelleri içinden birini seçip bir kâğıt üzerinde, odana göre tasarla ve gerekirse profesyonel yardım al. Çünkü matkap ile delme ve monteleme işlemleri tek başına uğraştırıcı olabilir. Yatak odası niş modelleri arasından işte sana 5 tane dekorasyon önerisi.

1-Yatak odasına derinlik katan aynalı nişler

Yatak odanda derin ve daha ferah bir ambiyans için; istediğin ebatlarda oluşturacağın duvarda niş modelleri içine, ayna yapıştırarak oda dekoruna boyut ve derinlik katabilirsin. Aynalı yatak odası niş modelleri kullanılan dekorlar; LED mumlar, şamdanlar, fenerler ile tamamlanabilir.

2-Yatak başlığı ile bütünleşen nişler

Yatak başlığının konumlandırıldığı duvara dilersen simetrik nişler oluşturup içine sevdiğin obje veya çiçekler yerleştirebilirsin. Elbette niş boyutları simetrik olmak zorunda değil. Farklı boyutlarda ve birbirini tamamlayan, yatak başlığını da içine dâhil eden niş kombinasyonu da kullanabilirsin.

3-Nişlerden başucu kitaplığı

Ekstra bir mobilya kullanmadan, yerden tasarruf sağlayan, duvara gömülü nişler sayesinde küçük bir başucu kitaplığı oluşturabilirsin. Yatak odası niş modelleri led ışıklar ya da spot ışıklar ile kombinlendiğinde ortaya birbirinden şık ve zarif tasarımlar çıkıyor. Yatak odası niş modelleri ile loş ışıklar tercih ederek sakinleştirici bir yatak odası atmosferi oluşturabilir, günün stresini kapının ardında bırakabileceğin bir yatak odasına sahip olabilirsin.

4-Minimalist dekora tam destek

Minimalist bir dekorasyon arayışındaysan az eşya kuralına sadık kalmak için; yatak odası niş modelleri sana oldukça yardım sağlayacaktır. Başucunda olması artık klasikleşen komodinlerin yerine nişler yaptırabilirsin. Çalar saat, abajur gibi ihtiyacın olan eşyalarını yerleştirebileceğin bu yatak odası niş modelleri; hem sade hem şık bir oda için ideal olacaktır. Aynı şekilde makyaj masası yerine, içine ayna yerleştirilmiş ve ön kısmında kişisel bakım ürünlerinin konulabileceği kadar alanı bulunan yatak odası niş modelleri de kullanılabilir. 

5-Tablolar için özel bölmeler tasarlayın

Yatak odasında görmek istediğin büyük çerçeveli fotoğraf ya da resimler için uygun boyutlarda niş yaptırarak duvarında bir görsel şölen başlatabilirsin. Ayrıca yatak odası niş modelleri içinde kullanacağın led ya da spot ışıklar resimlerine ve yatak odana muazzam bir hava katacaktır.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message