Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odasında 5 dekorasyon hatasından uzak dur!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odasında 5 dekorasyon hatasından uzak dur!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Yatak odası evin diğer bölümlerine göre farklı bir kurguya sahip olmalıdır. Uyumlu bir şekilde dekore edilen eşya ve renkler kişiliğini yansıtmalıdır. Yatak odası dekorasyon hataları sayısız farklı şekilde yapılır. Eşya, ışık, renk, konfor ve işlevsellik seçiminin hatalı yapılması uyumsuz bir yatak odasına dekorasyonuna sebep olur.

Yanlış aydınlatma ve konumlandırılması

Yatak odanda aydınlatmayı doğru bir şekilde uygulamak için odayı kullanacağın zaman dilimi ve sıklığını bilmen gerekir. Ayıca, oda tasarımı da aydınlatma ürünlerini seçmende belirleyici rol oynar. Yatak odana gün ışığının girmesine destek olacak renkler seçmek, odayı verimli bir şekilde kullanmanı sağlar. Koyu renk seçimler gün ışığını odaya sokmayacağı gibi kasvetli bir ortam yaratır. Örneğin; kitap okuma alışkanlığın varsa, yatağının başucuna okuma lambası koymak iyi bir fikir olur. Böylece, tavana asılı lambayı yakmayarak hem uykunu açmaz hem de loş bir ortam yaratabilirsin. Parlak bir ışık seçimi yatak odası için aydınlık ve rahatsız edici bir görünüm oluşturur. Aydınlatma ürününün pencere önüne yerleştirilmesi, dışarıdan yatak odasının görülmesine sebep olacağı için tercih edilmemelidir.

Zemin ürünlerinin yanlış yerleştirilmesi

Yatak odası dekorasyon hataları arasında önemli bir yer tutan halı ve kilim konumlandırmasına dikkat etmelisin. Genellikle yatak ucuna yerleştirilen tekstil ürünleri, uyandığında sert zemine temas etmeni sağlar. Konforunu doğrudan etkileyen yanlışlık halı ya da kilimin yatağın kenarına alınması ile giderilir.

Yanlış seçilen renkler

Yatak odasında ruhunu canlandıran renkler seçmen, konforsuz ve yetersiz bir uyku süreci geçirmene neden olur. Yanlış renk seçimi, yatak odası dekorasyon hataları içinde büyük bir yer tutar. Özel yaşantında kullandığın kırmızı, turuncu, sarı gibi neon renkleri yatak odanda kullanarak uykuya geçiş sürecini zorlaştırarak huzursuz bir ortam yaratabilirsin. Bu yüzden, canlı ve kontrast renklerin yerine sakinleştirici etkisi olan yeşil ve mavi gibi pastel tonlar tercih ederek sabahları zinde kalkabilirsin. Sağlıklı bir günün başlangıcını doğru renkler ile boyanmış bir yatak odasında yapabilirsin.

Yanlış yatak konumu

Yatak odası dekorasyon hataları içerisinde en çok dikkat çeken yatağın yanlış konumlandırılmasıdır. Yatağı kapıya uzak ancak görüş mesafesi içerisinde uygun bir yere yerleştirmelisin. Kapıya dönük bir yatak düzensiz bir ortam yaratacağından dolayı tercih edilmemelidir. Bu yüzden, pencereye bakacak şekilde konumlandırarak aydınlık bir yatak odası dekore edip huzurlu bir dinlenme alanı oluşturabilirsin. Yatağın yakın çevresine herhangi bir eşya yerleştirmeyerek ferah bir ortam yaratabilirsin. Yatak başı kullanmayı seviyorsan mutlaka duvara dayayarak daha düzenli bir yatak odası elde edebilirsin.

Büyük eşya yanlışı

Kaba ve büyük eşya kullanımı, küçük bir oda için en önemli yatak odası dekorasyonu hatalarından biri olur. Büyük ve kaba hatlı dolap ve komodin tercihleri yaparsan, odada hareket edecek yer kalmayıp, dağınıklık yaratabilirsin. Bu yüzden, dar bir yatak odasına sahipsen, ince hatlı zarif bir karyola doğru tercih olur. Kıyafetlerini yerleştirmek için sade ve motifsiz bir dolap seçebilirsin.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message