Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak odası perdesi seçerken nelere dikkat etmelisin?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak odası perdesi seçerken nelere dikkat etmelisin?

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Perdeler evinin koruyucusu ve dekorasyonunun tamamlayıcısı olma görevlerini görür. Onları yıkamadan temizlik tamamlanmaz, o mis kokuyu duymadan gönül rahatlığı hissedilmez. Temizlikleri kadar görsel özellikleri de oldukça önemlidir. Tül, ip, stor, zebra vs. birçok perde modeli olması kafanın karışmasına sebep olabilir. Bütün bu modelleri dikkate alırken düşünmen gereken en önemli iki konu ne kadar kullanışlı ve dekorasyonun için ne kadar uygun olduğu olmalı. Aynı zamanda seçim yaparken hangi oda için perde alacağın da oldukça önemli. Oturma odası için alacağın perdeler gösterişli bir havayla elegan bir tercih olabileceği gibi yatak odası perde seçimi konusunda daha sadelik yanlısı olman gerekebilir. Her şeyden önemlisi senin hangi perdenin dekorasyonunu tamamladığını düşündüğün. Kullanım ve görsel bütünlük kriterlerini göz önünde bulundurarak doğru perde seçimini yapabileceksin.  

Yatak odasına uygun perde çeşitleri nelerdir?

 Perdelerin ahşap perdeden sahne perdesine kadar pek çok çeşidi vardır. Yatak odası perde seçimi için işine yarayacaklar ise; fon kanat, japon panel, stor, tül, renso, mekanizmalı, kravüze, rustik ve modern perdeler olarak sıralanabilir. Odanın halihazırdaki dekorasyonuna göre spor şık veya gayet klasik bir model tercih edebilir, yatak odanın şıklığına şıklık katabilirsin.  

Yatak odası perde seçimi nasıl yapılabilir?

 Sade, minimalist görünümlü bir yatak odasına sahipsen stor perde tercih edebilirsin. Camları sürekli açılıp kapanan yerlerde tercih edilmemesi gereken stor perdeyi, mekanizmalarını da ekstra kontrol ederek almalısın. Sabit ve göz yormayan duruşuyla stor perdeler fazlasıyla modern bir dekorasyona da sahip olmanı sağlar. “Güneş ışığından ödün veremem her saniyesinden faydalanmalıyım,” diyorsan tül perdeler tam sana göre! Özellikle duvar boyundaki uzun camlarında tercih edebilir, güneşten devamlı faydalanırken yatak odanın şıklığını arttırabilirsin. “Yatak odası perde seçimi için de iddiamdan vazgeçmem ben abartı severim” diyorsan fon kanat, kravüze ve renso tarzı perdeleri tercih edebilirsin. Marjinal bir tarz yakalamak istiyor olabilirsin. Oldukça riskli ancak doğru tercih yapıldığında fazlasıyla şık duran cibinliklerden haberin var mı? Kendi başına yeterince marjinal ve gösterişli bir ek parça olan cibinlik seçiminde sadelikten yana olmanı, göz yorma olasılığına karşı tavsiye edebiliriz. Cibinliğin şık görüntüsünün yanı sıra yatak odası atmosferine egzotik bir hava sağlayacağından emin olabilirsin. Orijinal karakterini ve nostaljiye olan düşkünlüğünü yatak odası perde seçimi yaparken de göstermek istiyor olabilirsin. Rustik perde modellerini tercih ederek, güzel anılar biriktireceğin yatak odana ayrı bir yaşanmışlık havası katabilirsin. Günümüzde klasikten moderne bütün stillerin birleştirildiğine de tek düze bir dekorasyon belirlendiğine de şahit olabiliyoruz. Genel olarak İskandinav dekorasyon stilinin yaygınlaşmasından dolayı, ev eşyalarına uyumlu olan daha sade ama bir o kadar da şık perdelerin tercih edildiğini görüyoruz. Özellikle hatrı sayılır düzeyde stor perde kullanımından bahsetmek mümkün.  Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message