Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası İçin Sıra Dışı Ayna Dekorasyonu Fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası İçin Sıra Dışı Ayna Dekorasyonu Fikirleri

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Aynalar, gözlerimizdeki bakışı bize yansıtan, nasıl göründüğümüz hakkında kendi izlenimimize sahip olabilme imkanı veren enerjik eşyalardır. Her evin istisnasız vazgeçilmez eşyalarının en başını çeken aynalar, bazen olurki her odada karşımıza çıkar. İhtiyaca binaen kullanıldığı gibi dekoratif amaçlarla da kullanılanilen çok yönlü objelerdir aynalar. Son yıllarda dekoratif kullanımı yaygınlaşan aynalara bazen bir tablo görünümünde rastlarsın, bazen oymalı bir mobilya görünümünde bulursun onu. Tavan ve yer de dahil birçok yerde karşına çıkar. Hatta işi daha da abartan ayna tutkunları için ayna işleme isimli bir sanat dalı bile var. Sanatsal yönünü bir kenara bırakırsak ihtiyaca hizmet ettiği alanların en başında ise yatak odaları gelir. Sabah uyandığında kendine bir gülücük hediye etmek için, kişisel bakım ya da makyaj yaparken oluşacak görüntüyü takip edebilmek için, yatak odası ayna seçeneklerinden en az birine ihtiyaç hissedersin öyle değil mi? Kıyafetlerinin duruşunu görebileceğin boydan bir yatak odası aynası nasıl fikir? Hem estetik bir duruş hem işlevsel kullanım: bir taşla iki kuş! Yatak odana daha fazla ışık getirmek, geniş göstermek ya da duvarlarını süslemek istersen yatak odası ayna modelleri seni bekliyor. Peki ama farklı seçenekler içinden hangisi senin odan için daha uygun? Yatak odası ayna kullanımında dikkat etmen gereken ayrıntılar var mı? Sıra dışı bir yatak odası ayna dekorasyonu nasıl olmalıdır? Hemen bu soruların cevaplarına göz atalım.

Yatak odası ayna kullanımı için yer seçimi

Yatak odası ayna kullanımı  için seçilecek yer büyük önem taşır. Yatağın ve mobilyaların konumu göze alınarak en uygun yer tercih edilmelidir. Boydan boya aynalar veya birden çok çerçevesiz ayna kullanarak odana zengin bir görüntü katabilirsin. Ayna asılacak uygun bir duvar ya da ayaklı bir ayna için yeterli alan mevcut değilse giysi dolaplarının kapaklarını ayna ile kaplayabilirsin. Küçük bir yatak odasını geniş göstermenin en kolay yolu gardrop kapaklarını ayna ile kaplamaktır. Yerden tavana kadar uzanan aynalar da odaları olduğundan büyük gösterir.

Feng Shui’ye göre yatak odası ayna kullanımı

Eski bir Çin Öğretisi olan Feng Shui’ye de kulak verelim. Feng Shui’ye göre doğadaki enerjinin yaşam alanlarımızda da ortaya çıkması için izlememiz gereken bazı adımlar var. Bunun yatak odası ile ilgili kısmı ise ayna kullanımı. Bu öğretiye göre yatak odasında kullanılan aynalar yatağa bakmamalı ve tercihen dolap kapaklarının içine gizlenmeli. Eğer bu mümkün değilse üç bölmeden oluşan, kanatları açılıp kapanabilir yatak odası ayna modellerini de kullanmak mümkün. Ayrıca baş ucuna asılan aynaların da huzursuzluk sebebi olacağı düşünülüyor.

Yatak odası ayna kullanımında sıra dışı fikirler

Yatak odası ayna kullanımında en dekoratif ve dikkat çekici tercih kalın çerçeveli boy aynaları kullanmak. Ahşap ağırlıklı bir yatak odası içinse oyma kütüğün içine yerleştirilmiş aynalar tercih edilebilir. Bu alışılmadık görüntü odanıza hem country bir tasarım katarken hem de sizi doğayla birleştirebilir.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message