Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak odası için mutlaka denemen gereken 3 sonbahar dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak odası için mutlaka denemen gereken 3 sonbahar dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yatak odası sonbahar dekorasyonu için kullanılan renk paletleri ve bu konsepte özel dekorasyon elemanları, mevsime göre yapılan mekân düzenlemelerine şıklık katıyor. Sarı, turuncu ve kahverengi tonlarını içinde barındıran sonbahar renkleri, yatak odası dekorasyonlarında romantik ve sıcak bir atmosfer yaratırken; yavaş yavaş soğuyan havaların etkisi ve doğadaki mevsimsel değişiklikler yatak odası sonbahar dekorasyonu fikirlerinde can buluyor. Sonbaharı anımsatan detaylar ile uygulayabileceğin, pratik yatak odası sonbahar dekorasyonu fikirlerini merak ediyorsan; işte, birbirinden şık ve samimi 3 farklı öneri:

1. Battaniyeler fora!

Sıcak yaz aylarının ardından gelen, kışın habercisi sonbahar, soğukluğunu hissettirmeye başladığında kışlıkların arasından çıkan ilk şey, sımsıcak battaniyeler oluyor. Yumuşak dokusuyla içini ısıtan battaniyeler, yatak odası dekorasyonlarında da ılık rüzgarlar estiriyor. Ekoseli desenlerde sonbahar renkleri kullanıldığında, yatak odası sonbahar dekorasyonu klasik bir tarza sahip oluyor. Düz renkli battaniyelerde ise kahverengi ve kiremit tonları sonbahar temalı dekorasyonlara uygun alternatifler arasında yer alıyor. Bu battaniyeler bazı yatak odalarında yatak örtüsü yerine kullanılırken; bazılarında koltuk şalı olarak değerlendirilebiliyor.

2. Sonbahar renkleri ile yatak odası dekorasyonu

Sonbaharı çağrıştıran renk paletlerindeki hakim tonlar arasında hardal sarısı, kızıl kahve, kiremit rengi ve turuncu dikkat çekiyor. Bu renklerin bir arada kullanıldığı bir yatak odası sonbahar dekorasyonu açısından son derece uyumlu… Ancak, paletteki tonların hepsi ile olmasa da bir veya birkaçı ile yapılacak dekorasyonların da son derece başarılı olabileceğinden söz etmek gerekiyor. Özellikle ahşap mobilyalar ile kombinlenen, sonbahar renkleri ile bezenmiş ev tekstili ürünleri; mekânın karakterinde belirleyici bir rol oynuyor. Bu anlamda, kurumuş yaprak veya sarı – turuncu çiçek desenli kırlentler yatak üstüne konumlandırılarak kullanılabilir.

3. Yatak odası sonbahar dekorasyonu için aksesuar önerileri

Sonbahara özgü aksesuar önerileri, dekorasyon tarzına göre şekilleniyor. Batılı bir tarza sahip olan, kolonyal mekânlarda balkabağı figürleri, mekâna modern bir hava katan sonbahar temalı aksesuarlar arasında sayılıyor. Kuru yaprak ve çiçeklerin yer aldığı çeşitli dekoratif nesneler ise, tüm dekorasyon stilleri ile bir arada kullanılabiliyor. Dalından koparıp toplanan çiçekler belli bir süre kurutulduktan sonra çerçeveletilerek duvara asılabiliyor. Böylece sonbaharda kuruyan ağaç dallarını mekâna taşıyan, birbirinden şık tablolar elde edilebiliyor. Yatak odası sonbahar dekorasyonu konusunda içini ısıtacak bir diğer fikir ise aydınlatma elemanlarına ilişkin çözümlerde ortaya çıkıyor. Sonbaharın romantik atmosferini yatak odasına taşıyan loş ışık; mum, gaz lambası ve lambader gibi yumuşak ışık veren armatürlerden elde ediliyor. Yatak odası sonbahar dekorasyonu için geliştirebileceğin birçok konsept proje bulunuyor. Ancak, hemen hepsinin ortak noktası kullanılan renk tonları ve ortamda hissedilen sıcak atmosfer oluyor. Mevsime uygun dekorasyon fikirleri ile yatak odasında dingin ve huzurlu bir ortam yaratmanın çeşitli yolları aranabilir. Dekorasyonda sonbahar temasına birbirinden yaratıcı fikirlerle vurgu yapılabilir. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message