Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası Halı Seçimine Dair İpuçları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası Halı Seçimine Dair İpuçları

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Yoğun bir tempoda geçen günün sonunda hem zihnen hem de bedenen dinlenebilmenin temel kaynağı uykudur. Bu ihtiyacın karşılandığı, bir nevi sığınak olan yatak odaları, rahatlık lüksünün en çok arandığı yerlerden biridir. Yumuşak bir yataktan giyilecek pijama türüne kadar her ayrıntı özenle belirlenir. Bu noktada unutulmaması gereken önemli bir dekorasyon parçası vardır. Yatak odası halıları… Odadaki şıklık ve zerafeti tamamlamanın yanı sıra sen de uyandığında soğuk bir zemine basmak istemeyenlerdensen yatak odası halı seçimine dair ipuçlarına bakmaya başlayabilirsin.

Ayağınızın altındaki konfor: Yatak odası halısı

 Yatak odana bir halı eklemeye karar verdiğinde piyasadaki pek çok stil ve seçenek ile karşı karşıya kalacaksın. Envai çeşit renk ve desen arasında doğrusunu bulmak kolay olmayabilir ama yatak odası halı seçiminde göz önünde bulundurman gereken maddeleri sırasıyla takip edersen nitelikli bir sonuca ulaşabilirsin. Dikkat etmen gereken o maddeler şu şekildedir:

Ayağınızın altındaki konfor: Yatak odası halısı

BütçeMalzemeDokuRenk 

Bütçeni belirledikten sonra sıra malzemede

Yatak odası halısı ölçüleri, fiyat belirlemede önemli bir unsurdur. Bu nedenle yatak odası halı alışverişine çıkmadan önce yapılacak ilk şey, alanı ölçmek ve ölçüler doğrultusunda satın alacağın ürüne ayırabileceğin bütçeyi belirlemektir. Böylece başta halıda kullanılan malzemeler olmak üzere diğer tüm özellikleri değerlendirirken bütçene uygun olmayan yatak odası halı seçeneklerini hemen eleyebilirsin. Bütçe kısmını hallettikten sonra bir sonraki adım olan malzeme ve doku seçimine odaklanmalısın. Tüm halılar aynı değildir ve yatak odası halı malzemelerinde genelde naylon, polyester ya da ikisinin karışımları kullanılır. Naylon malzeme kullanılmış olanları sana daha fazla renk seçeneği ve dayanıklılık güvencesi sunarken, polyester olanları ise yumuşaklık ve antialerjenik bir yapı sağlar. Yün doku ise yumuşak bir dokunuşa sahip olduğu için yatak odası halı seçiminde ideal bir tercihtir. Bununla birlikte doğal elyaf gibi daha lüks seçenekler de mevcuttur.

Huzursuz edecek izleri kovun!

Halıyı oluşturan malzeme kadar önemli olan bir diğer faktör halının dokusudur. Ayak izlerini ve fırça izlerini belli eden halılar genelde ‘saksonya’ doku tipindedir. Saksonya halısı kadar kalın ancak daha kadife görünümde olanlar ise pelüş halılardır. Pelüş ve bükümlü stiller daha lüks bir görüntü sağlar. Pek çok doku tipi arasından yatak odası dekoruna uygun dokuyu ararken, bir halının kıvırcık lif ve yüksek ilmek yapısı arttıkça iz bırakma olasılığının o kadar azaldığını bilmen önemlidir. Bu sayede dinlenme mekanında seni huzursuz edebilecek izlere karşı önlemini yatak odası halı alışverişinde alabilirsin.

Yatak odası halısının rengi önemli midir?

Yatak odası halı seçiminde diğer teknik özelliklerin aksine belki de en zor kısım rengi belirlemektir. Yatak odası halı fikirleri konusunda araştırma yaparken önüne çıkan rengarenk halıların birçoğunu beğenmiş olabilirsin. Uzun bir kararsızlık süreci yaşamamak için dikkat edeceğin en önemli nokta, halı renginin yatak odanın dekorasyonuna uyum sağlaması olmalı. Yatak odana sıcaklık katmak istersen bej tonlarını; daha modern bir hava istersen de açık gri çizgilerle harmanlanmış ürünleri tercih edebilirsin. Yatak odası halı takımı almayı düşünenler içinse iç mimarlar nötr renklerin hakim olduğu halıları tavsiye ediyor. Sen de güvenli renkler peşindeysen bu renkleri tercih edebilirsin. Ayrıca yatak odası halısı oval modellerde koyu renkleri de deneyebilirsin.Yeniden şarj olmak için en müthiş alanlardan biri olan yatak odasına, tüm bu bilgiler ışığında seçeneklerini daralttıktan sonra en uygun halıyı seçebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message