Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası Dekorasyonunda Japon Stilini Yansıtan 5 Adım
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası Dekorasyonunda Japon Stilini Yansıtan 5 Adım

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Japonların dekorasyon stilleri son dönemde çok popüler. Senin de aradığın göz yormayan, sade ve iç açıcı, huzur dolu bir dekorasyon modeliyse Japon tarzı yatak odası fikirleri tam sana göre. İşte alanını Japon felsefesinden ilham alarak tekrar yaratmak için takip etmen gereken 5 önemli adım.

İlki ve en önemlisi: Sadelikten şaşma

Japon tarzı yatak odası dizaynında her şeyin başı sadelik. Gerçi Japon kültüründe sade olmak her yerde önemli ama konu yatak odası olunca daha da ön plana çıkıyor. Malum Japon felsefesinin en mühim kısmı iç huzur. Haliyle uyuyup dinlendiğiniz alan ferah olmalı, gereksiz eşyalarla gözünüzü yormamalı. Bunların yanında kullanılacak eşyaların ve dekoratif objelerin malzemeleri de önemli. Japon tarzı mobilya seçerken bambu, ahşap, doğal taş gibi organik malzemelerden yapılmış sade ve basit çizgili ürünleri tercih etmek gerekiyor.

Eşyalar yere yakın hatta çoğunlukla yerde olsun

Japonların yerde oturma, yatma, yemek yeme adetleri Avrupalılara garip gelse de bizim gibi Doğu kültürüne aşina bir millet için çok da şaşırtıcı değil. Japon tarzı yatak odası dekorasyonunda temel taşlardan biri özellikle yere yakın yatak. Kısa ayaklı karyolalar seçebilir ya da hiç mobilya kullanmadan zemine yatağını serebilirsin. Bunun dışında yatak odanın bir köşesini birkaç minder, şilte ve bitkilerle dekore ederek kendine keyifli bir dinlenme alanı yaratabilirsin. Büyük kütleli gardıroplar yerine duvarlardan biri boyunca sürgülü kapılı ahşap bir dolap tercih edersen Japon tarzı yatak odası kombini için daha uygun olur.

Işığın odaya dolmasına izin ver

Japonların doğa aşkı ve saygısı kültürlerinin en önemli parçası. Bu sebeple Japon tarzı yatak odası için doğal ışık da vazgeçilmez bir bileşen. Gün ışığından etkili bir şekilde faydalanabilmek için sen de geniş camlarla güneşi evine davet et. Günün ışık almayan saatleri için Japon tarzı yatak odası aydınlatması sade bir tavan sarkıtı, kağıt Japon fenerleri ile sağlanabilir. Kullandığın aydınlatma ünitesinin hafif, loş ve dinlendirici bir ışık olmasına özen göstermelisin.

Doğadan ilham alan minimal aksesuarlar kullan

Sadelik dediysek tamamen aksesuarsız da değil elbette. Küçük hacimli objeler, ufak dokunuşlar, kullanışlı dekorasyon ürünleri ile alanına stil ve canlılık katabilirsin. Bambu paravanlar, hasır sepetler, bonzai bitkisi Japon tarzı yatak odası aksesuarları arasında yer alıyor. Japonya’nın en güzel bitkisi kiraz çiçeğini küçük saksılara koyarak ya da duvarına sade bir resmini asarak yatak odana renk katabilirsin.

Renk her şeydir, seçimine önem ver

Bilindiği gibi renklerin hayatımızda ve psikolojimizde yerlere büyük. Dolayısıyla mekanları dekore ederken kullanılacak renklerin seçimi çok önemli. Japon tarzı yatak odası denilince akıllara ferah, pastel renkler ve bolca ahşap kullanımı gelir. Duvarlarda beyaz, krem, kiraz çiçeği gibi açık ve ferahlatıcı renkler tercih edilebilir. Yer döşemesinde ise doğal taşlar ve ahşap detayları Japon stili dekorasyon fikirleri arasında bir hayli popüler. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message