Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası Dekorasyonunda En Sık Yapılan Yanlışlar
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası Dekorasyonunda En Sık Yapılan Yanlışlar

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Yatak odası evimizde kendimize ait, en özel alanlardan biridir. Her ne kadar evin diğer alanları kadar teşhire açık olmasa da, dekorasyonu son derece önemlidir. Doğru yatak odası dekorasyonunun hayat kaliteni arttıracağını düşündüğümüz için senin için yatak odası dekorasyonunda en sık yapılan bazı yanlışları listeledik.

1-Yeterince aydınlatma kullanmamak

Yatak odanda ihtiyacına göre farklı aydınlatma seçenekleri olması önemlidir. Bu seçenekleri yatak odanızın dekorasyonu, yatak odasını kullanma sıklığın ve diğer ihtiyaçlarına göre şekillendirmen mümkün.

2-Çok fazla eşya kullanarak yaşam alanını daraltmak

Yatak odası şıklığı kadar ergonomik ve rahat hareket edilebilen bir alan olması da önemlidir. Çok fazla eşya yanlış yatak odası dekorasyonu ile birleştiğinde sabahları hazırlanmanı ve aradığını bulmanı zorlaştıran, akşamları rahat etmeni engelleyen bir alan yaratabilir. Ayrıca, göz için de yorucu olacaktır. Bunun için eşyalarınızı dikkatle ve ihtiyacınıza göre seçmeni öneriyoruz.

3-Yanlış yatak odası aynası seçimi ve kullanımı

Gün içinde hazırlanmak için kullanılan bir alan olması sebebiyle aynalar yatak odası dekorasyonu için büyük önem taşırlar. Zevkine ve ihtiyacına göre dekorasyona uygun ayna veya aynalar seçmelisin. Fazla ayna kullanırsan bu durum gözünüzü yorabilir, az ayna kullanımı ise ihtiyacı karşılamayabilir.

4-Farklı tarzları birbirine karıştırmak

Klasik, İskandinav ya da modern tarzların dekorasyon parçalarını bir arada kullanmak her zaman kötü olmasa da, dikkat edilmediği takdirde bir dekorasyon faciasına yol açabilir. Bunun için de parçaların birbiriyle uyumuna son derece dikkat etmelisin. Örneğin, bazı parçaların yumuşak hatlara, bazılarının ise sert hatlara sahip olması yatak odası içinde göze hoş gelmeyen bir görüntü oluşturabilir.

5-Yanlış yatak odası dolabı seçimi

Yatak odası dolabını almadan önce karar vermen gereken bazı şeyler var. Mesela; tarzı, şekli, aynalı olup olmayacağı, eşya kapasitesi bunlardan bazıları. İhtiyacından küçük bir dolap alırsan bu yatak odasında dağınıklık ve düzensizlik yaratacaktır. Aynı şekilde büyük bir dolap aldığında da gereğinden fazla yer kaplamış olur. Yatak odası dolabı, odadaki büyük dekorasyon parçalarından biri olduğu için tarzıyla odaya uyması da önem taşır. Yanlış bir dolap seçimi tek başına odada şık bir görüntü yaratmanı engelleyebilir.

6-Yanlış yatak odası halısı veya yanlış konumlandırılması

Zevkine ve ihtiyaçlarına göre bir yatak odası halısı seçtin. Fakat onu doğru konumlandırmadığın sürece istediğin verimi alman mümkün değil. Yatak odası halısı, yataktan kalktığınızda ayaklarınız değecek şekilde konumlandırılmalı. Böylece güne yumuşak bir başlangıç yapabilir ve konforunu arttırabilirsin.

7-Yatak odası avize seçimine gereken önemi vermemek

Diğer dekorasyon parçalarından bağımsız gibi dursa da, avize yatak odası dekorasyonunu bir araya getiren en önemli araçlardan biridir. Nasıl bir aydınlatma istiyorsun? Odanızda ne kadar ışık istiyorsun? Bunlara karar verdikten sonra modern, klasik, sade ya gösterişli binlerce model arasından odanıza uygun avizeyi seçebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message