Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası Dekorasyonunda En Çok Yapılan 10 Hata
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası Dekorasyonunda En Çok Yapılan 10 Hata

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Dekorasyonu kendi başına halletmek göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Yatak odanı yeniden dekore ederken ya da tamamen tadilattan sonra değiştirmek için birçok seçenek vardır. Muhtemelen hatalar yapacaksın ama sorun değil, hepsi bir öğrenme süreci! Peki, yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı? Uyku sığınağını tasarlarken kaçınman gereken 10 hatayı paylaşıyoruz:

Duvarları boş bırakmak

Sanat, herhangi bir alanı tamamlama gücüne sahiptir. Boş duvarlar, özellikle de tek renkle boyanmış duvarlarda odanın soğuk ve ruhsuz hissetmesine neden olabilir. Tarzını tamamlayan bir yatak odası dekorasyonu için resim, fotoğraf veya duvar kağıtları kullanabilirsin.

Tek çeşit aydınlatma kullanmak

Yatak odası dekorasyonu sıcak ve rahat hissettirecek şekilde yapılmalıdır. Bu, çeşitli malzemeler ve stratejik bir renk şeması tercih edilerek yapılabilir; ancak en neticede bunları görünür kılacak olan da odanda kullandığın aydınlatma seçenekleridir. Tek ışık kaynağı kullanarak odanın sıcak etmesini sağlayamazsın. Karanlık köşeleri aydınlatmak için başucu lambaları, zemin lambaları ve duvar aplikleri kullanabilirsin.

Tamamen eşleşen mobilya tercih etmek

Yatak odası dekorasyonu için kullanılacak yatak odası dekorasyon ürünleri seçerken eşleşen mobilyalar seçmek cazip gelebilir. Ancak yatak odana karakterini yansıtmak istiyorsan bunları takım halinde kullanmak zorunda değilsin! Mobilyalarını zevkine göre konumlandırabilirsin. Bu, yatak odana kişilik ve stil duygusu ekleyecektir.

Oturma alanı açmamak

İşlevsel bir yatak odası dekorasyonu istiyorsan odana küçük de olsa bir oturma alanı açabilirsin. Bu, yatak odanı yalnızca giyindiğin ve uyuduğun bir yer olmaktan çıkarır. Odanda yatağından başka bir dinlenme alanına sahip olmak güzeldir.

Yatak odasına uygun olmayan perde seçmek

Ferah bir yatak odası dekorasyonu söz konusu olduğunda perdeler büyük öneme sahip! Yatak odana uygun bir perde modeli tercih etmelisin ve de en önemlisi bunları tavan yüksekliğinde asmalısın. Böylelikle yatak odanın geniş ve ferah hissetmesini sağlayabilirsin.

Duvarlara yanlış bir şekilde konumlandırılmış tablolar

Duvarlarda kullanacağın tabloları doğru bir şekilde konumlandırmazsan, bu eşyaların yatak odası dekorasyonuna hiçbir katkısı olmaz. Tabloları göz hizasında ve düz bir şekilde konumlandırmak idealdir.

Yatak odasına uygun olmayan halı seçimi

Yatak odası dekorasyonu içine bir halı dahil etmek olmazsa olmaz! Burada halı seçerken öncelikle yola çıkman gereken şey zemin rengidir. Zemin rengine uygun bir halı modeli tercih etmek alanına sıcaklık ve renk ahengi ekler. Ayrıca yatak odandaki boşluğa uygun ölçüde bir halı tercih etmelisin. Seçeceğin halı; ne tüm alanı boş gösterecek kadar küçük ne de tüm odayı boğacak kadar büyük olmalı.

Odaya kişiliğini yansıtmamak

Burası senin özel alanın! Yatak odana girdiğinde “işte burası benim odam” diyebilmen için ruhunu okşayan aksesuarları yatak odası dekorasyonu için kullan. Aksi takdirde burası senin için giyinme ve uyuma alanından başka bir şey ifade etmez!

Doğal ışığı dikkate almama

Alanının yeterince doğal ışık alması çok önemli. Eğer imkanın varsa pencereler ekleyerek doğal ışığın içeriye dolmasını sağlayabilirsin. Bu, odana uygun renk paleti seçmende de rehber olacaktır.

Yanlış renk şeması seçmek

Bir yatak odası için soğuk bir renk şeması seçmek çoğu zaman tavsiye edilmez. Bu, duvarlarını beyaza veya griye boyayamayacağın anlamına gelmez. Bunu yapıyorsan da odanda kullandığın diğer materyallerle sıcak renkler enjekte etmelisin. Renk şeması söz konusu olduğunda her zamanki gibi anahtarımız: kontrast. Doğru kombinasyonla istediğin rengi kullanabilirsin yatak odanda. Son olarak birkaç renk önerisi paylaşıyoruz:Fizyolojik ve psikolojik olarak rahatlatıcı bir etki için: maviTemiz ve pürüzsüz bir görünüm için: beyaz veya bejHeyecanı ve dinamizmi çağrıştırması için: kırmızıZengin ve lüks bir görünüm için: morDoğallığı çağrıştıran ve rahatlatan bir etki etki için: yeşilKatmanlı ve geçişli bir görünüm için: griEğlenceli bir etki yaratmak için: turuncuSıra dışı bir görünüm ve yaratıcılığın simgesi olarak: siyahÖzel alanına ruhunu yansıtarak bambaşka dünyalara kapılarını aralamak istiyorsan şimdi Bi’Boya farkıyla harekete geçme zamanı! Hemen rengini seç, ürünün aynı gün özenle paketlensin ve en kısa zamanda güvenle kapına gelsin!  

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message