Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak Odası Dekorasyonunda 2020 Trendleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak Odası Dekorasyonunda 2020 Trendleri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ev dekorasyonu her yıl birbirinden farklı trendler getirdiği gibi, 2020 yılı için de daha önce denenmemiş öneriler ile karşımıza çıkıyor. Son dönemlerde olduğu gibi 2020 yılı da ev dekorasyonunda sadeliği ve işlevselliği ön planda tutuyor. Ancak özellikle 2020 yatak odası dekorasyonu klasik çizgilerden de epey uzakta… Yatak odası 2020 yılında yalnızca dinlenilen bir alan değil, tasarımı ile dikkat çeken bir alan olacak gibi… Sen de yatak odanda yenilik arıyor, herkesin evinde var olmayan bir ambiyansa sahip olmak istiyorsan aradığın öneriler bu yazının devamında seni bekliyor! İşte 2020 yatak odası dekorasyonu ipuçları…

Alışılmışın dışında duvar dekorasyonları

Hem geleneksel hem de modern dekorasyon stilleri ile döşenmiş yatak odalarının duvarlarında huzuru anımsatan, yumuşak geçişli renkler kullanılıyor. Mavi, yeşil veya krem gibi duvar renkleri ile aydınlatılan yatak odaları, 2020 yılı ile daha başka bir ambiyansa bürünüyor. 2020 yatak odası dekorasyonunda, duvarlar daha sert ve sade görünümlere bürünüyor. Son dönemlerde pek çok yaşam alanında kullanılan açık ve koyu renk beton görünümü veren duvar boyaları, yatak odalarına da giriyor. Beton ve taş dokusu kazandırılan yatak odası duvarları, mekana doğal ve el değmemiş bir hava kazandırıyor. Sade ve doğal görünümlü duvarların sayesinde bu yüzeylerde dilediğin duvar dekorasyonunu kullanabilir, abartılı görünümden uzak durabilirsin.

İskandinav dekorasyon stilinden esintiler yatak odasına giriyor

2020 yatak odası modellerinde İskandinav dekorasyon stilini anımsatan endüstriyel tasarımlar ağırlıklı olarak yer alıyor. Duvarlardaki doğal doku, 2020 yatak odası dekorasyonunda mobilyalardaki sade çizgiler ile tamamlanıyor. Örneğin yatakların ve masaların ayaklarında, dolapların kulplarında ve aydınlatma armatürlerinde mümkün olduğu kadar sade tasarımlar kullanılıyor. Metal boruların, siyah ve gri gibi renklerin ağırlıkta olduğu bu tasarımlar sayesinde yatak odası alışılmışın dışında bir ambiyans kazanıyor. Ayrıca klasik, kıvrımlı ve gösterişli yatak başlarından uzaklaşılarak pano veya levha şeklinde yatak başları kullanılıyor. Hatta yatak odanın 2020 yatak odası dekorasyonuna uygun olmasını istiyorsan yatak başlığı yerine büyük boyutta bir tablo kullanmayı dahi düşünebilirsin. Ancak odanda renk dağılımına dikkat! Yatak odanın mobilyalarında İskandinav stiline uygun olarak koyu renkli mobilyalar kullanmaya karar verdiysen ve duvarında modern çizgilere sahip resimler kullanacaksan, odanın boğucu ve basık görünmemesi için duvarlarında açık renk bir duvar boyası kullanman gerekiyor. Beyaz veya açık gri renkli duvarlar sayesinde 2020 yatak odası dekorasyonuna göre düzenlediğin odanda ve duvarında dilediğin dekoratif aksesuarı kullanabilir, duvarlarının eşyalarına şık bir arka plan oluşturmasını sağlayabilirsin.

Mobilyalarda farklı materyaller birleşiyor

Genellikle yatak odası takımlarında ahşap veya metal malzemeden yapılmış mobilyalar kullanılıyor. Ancak 2020 yatak odası dekorasyonu trendleri birlikte pek fazla görülmeyen materyalleri birleştirmeye başlıyor. Farklı dokuları yatak odasına taşıyan 2020 yatak odası takımları, eşsiz bir dekorasyona sahip olmanı sağlıyor. Ahşap, metal ve mermer gibi birbirinden farklı özelliklere ve görünümlere sahip malzemeler, 2020 yatak odası dekorasyonu stillerinde yan yana tercih edilebiliyor. Örneğin ahşap malzemeden üretilmiş bir giysi dolabında mermer kulplar kullanılabiliyor, üstelik bu birleşim oldukça şık görünüyor!

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message