Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Yatak odası aydınlatma önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Yatak odası aydınlatma önerileri

Yayınlanma tarihi: 21.02.2020

Yatak odalarını dekore ederken yapılan en büyük hatalardan biri mobilya ve dizayna önem verip aydınlatmayı ikince kısma atmaktır. Yatak odası aydınlatması ve hatta evin her alanında aydınlatma tercihleri büyük bir önem taşır. Unutmayın, harika bir şekilde dizayn edilmiş odalar bile kötü bir ışıklandırma tercihi ile karanlık ve uyumsuz gözükebilir.

Yatak odası aydınlatma modelleri için ipuçları

Yatak odası aydınlatma konusunda odadaki renk uyku kaliteni etkilerDoğru bir aydınlatma ile küçük odalar bile ferah bir görünüme sahip olur.Sıcak ışık renklerini her zaman tercih edin.Tasarruflu lambalar hem cebinize hem de odanız için ideal bir seçenek.

1- Soft ışıkları tercih edin

Şık ve romantik bir görünüm için beyaz ışık yerine daha soft renkler tercih edilmeli. Gün içinde birden çok ışığa maruz kalan gözler yorulacağı için yatak odanızda sizi dinlendirecek ışık renklerini tercih etmeniz daha önemli. Beyaz ışığın uykunuzu kaçırma ihtimalini göz önünde bulundurun ve günün yorgunluğu atmanıza yardımcı olacak sarı renkleri tercih edin.

2- Abajurun önemi

Abajur her ne kadar önemsiz bir detay olarak görülse de aslında her türlü dekorasyonun tamamlayıcı parçalarından biridir. Abajur seçerken, duvar ve perde renginizin bir ton açığı ya da bir ton koyusu olmasına dikkat ederek yatak odanızın aydınlatmasını tamamlayabilirsin. Günün yorgunluğu atacağın yatak odanda yatakların başındaki komidinin üzerine koyacağın iki abajur, hem kitap okumana hem de loş bir ortam elde etmene yardımcı olur. Küçük yatak odalarında komidine yer kalmıyorsa eğer duvara monteli aplikler de tercih edilebilir.

3- Avize seçimine dikkat edin

Yatak odası mobilya seçimine göre farklı modellerde avizeler kullanılmalı. Biraz daha ağır ve şık bir yatak odası tercih edilirse sarkıt avizeler çok doğru bir tercih olacaktır. Eğer daha soft bir yatak odası mobilyası tercih ettiysen geometrik şekilde veya tavana yakın bir model avize kullanmalısın. Odaya eşit bir şekilde ışık yayılımını sağlamak için avizeni tavanın merkez noktasına monte etmelisin. Bu şekilde ışık orantılı bir şekilde odanın tümüne yayılabilir.

4- Dolabını aydınlatın

Yatak odasında soft ve loş ışıkların tercih edilmesiyle birlikte yatak odası aydınlatma seti olarak dolaplara yerleştirilen LED ışıklandırmalar popülerleşmeye başladı. Loş ışıkta kıyafet seçiminde zorlananlar için en pratik formül; tasarruflu LED lambaları, giysi veya takı dolabına yerleştirmek.

5- Spot ışıklandır

Günümüzde yatak odası aydınlatma modelleri için avize kullanımı hala çok olmasına rağmen; modern bir yatak odası görünümü elde etmek isteyenlerin vazgeçilmezi artık spot ışıklar. Bu gizli aydınlatma formülü sayesinde odan hem aydınlanacak hem de ferah bir görünüm elde edeceksin.

6- Alçak tavanlar için öneriler

Alçak tavanlı bir yatak odan varsa bu alanda sarkıt avize kullanmak hem alanını daraltır hem de basık bir görünüm elde etmene neden olur. Bunun için tavana bitişik ya da kısa boylu sarkıt avize kullanmayı tercih edebilirsin. Böylelikle yatak odan geniş ve ferah bir görünüme sahip olur.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message