Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Vintage Balkon Dekorasyonu İçin Püf Noktaları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Vintage Balkon Dekorasyonu İçin Püf Noktaları

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Balkonlar, evlerden dış dünyaya uzanan yaşam alanlarıdır. Kendine hem ev rahatlığını hem dış mekan ferahlığını bir arada sunmak istersen vintage balkon dekorasyonu tercih edebilirsin. Vintage dekorasyon ile dizayn edilen balkonlar; şirin, samimi, huzur veren yerlere dönüşür. Vintage, eski eşyaların yaşanmışlık izlerini bugüne taşırken abartıdan oldukça uzaktır. Vintage balkon dekorasyonu yapmak için aşağıdaki püf noktalar işini kolaylaştırabilir.

Vintage tarz renk seçiminde ton çok önemli

Vintage tarzda özellikle beyaz, toprak tonları ile birlikte pembenin, yeşilin ve mavinin pastel tonları sıklıkla kullanılır. İstediğin başka bir renk varsa bu rengin pastel tonlarına yönelmen gerekecek. Çünkü vintage tarzda en önemli püf noktalardan biri seçtiğin renkten ziyade rengin tonudur. Pastel ve sade tonlar vintage tarzın samimi ve romantik olmasını sağlayan temel kriterlerdir. Balkon genişliğine göre vintage balkon dekorasyonu için koltuklar ya da yer minderleri kullanabilirsin. Vintage tarza hareket katmak için genellikle çiçek ve kuş desenlerine yer verilir ve abartıdan uzak kombinler ön plandadır. Vintage balkon dekorasyonu için koltuk ya da minder kumaşında sade tonlar kullanıp dantel detaylı eski dönem kırlentler ve koltuk şalları ile kombin yapabilirsin. Ayrıca zeminde eski halı, kilim ya da yolluk kullanmak vintage balkon dekorasyonu için etkili bir dokunuş olacaktır.

Balkon aksesuarlarında retro parçalardan yardım alabilirsin

Vintage ve retro birbiriyle sıkça karıştırılan dekorasyonlardan. Vintage bir döneme ait eski eşyaların kullanımını ifade ederken retro, yeni üretilen eşyaların eski dönem eşya formlarına benzetilmesidir. Her zaman eski parça eşyalar bulamayabilirsin. Bu durumda eski dönemi anımsatan retro objeler, vintage balkon dekorasyonu için sana yardımcı olabilir. Metal ve ahşap malzemeli ürünler vintage dekoru destekler. Aynı zamanda vintage parçalara işlevsellik katarak da dekora dahil edebilir, sıra dışı dokunuşlar yakalayabilirsin. Eski bir bavulu sehpaya dönüştürüp balkonda kullanmak gibi. Balkon şartlarına bağlı olarak ahşap sandıklar, gramafon, daktilo, eski abajur, eski vazo gibi objeleri balkonunda kullanabilirsin. Vintage balkon dekorasyonu için canlı çiçek kullanacaksan saksılarını vintage eskitme tarz ve çiçek standını ahşap görünümlü olarak seçmen yerinde olacaktır.

Küçük balkonlarda vintage dekorasyon

Büyük balkonlarda herhangi bir tarzda dekor yapmak oldukça kolay. Çünkü birçok parçayı rahatça kullanma şansın olur. Bu nedenle küçük bir alanda vintage balkon dekorasyonu için az eşya hakkını, etkili parçalardan yana kullanman lazım. Hasır, bambu ya da yüksek sırtlı bir sandalye ve eski tarz küçük bir masa ile kendi vintage köşeni yaratabilirsin. Alan dar olduğundan duvarı da kullanabilirsin. Vintage boş çerçeveler, eski tabaklar, vintage aynalar, plaklar ve eski metal fenerler duvarlarında geçmişi ve bugünü birleştirebilir. Aynı şekilde balkon duvarlarında eskiye ait afiş ve poster kullanmak da vintage havasını küçük balkonuna taşıma konusunda etkili olacaktır.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar, ahşap ve kapı boyası renkleri için biboya.com.tr‘ yi ziyaret edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message