Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Unisex Çocuk Odası Dekorasyonu Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Unisex Çocuk Odası Dekorasyonu Önerileri

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Unisex Çocuk Odası dekorasyonu özellikle birden çok çocuğu olan ailelerin üzerinde fazlasıyla düşündükleri bir konu olarak karşına çıkar. Odanın mobilyalarını, dekorasyonunu, duvar renklendirmesini ve ışıklandırmasını düşündüğünde dekorasyon fikirlerine ihtiyaç duyabilirsin. Beraber unisex bebek odası dekorasyon fikirlerine göz atalım.

Demirbaş eşyalar

Unisex çocuk odası konusunda dikkat etmen gerekn ilk konu mobilya seçimidir. Çocuk odası için ihtiyaç duyacağın mobilyalar arasında çocuk yatağı, gardrop ve eğer çocuğun okula başlamışsa çalışma masası ve kitaplık gelir.Unisex bebek odası dekorasyonu söz konusu olunca yatak tercihin oldukça önemli. Çocuğunun yaşına uygun bir yatak, konforlu bir uyku ve sağlıklı gelişimi için büyük önem taşır. Uzayabilir yatak seçimi, çocuğunun gelişimiyle birlikte kullanım kolaylığı sağlayan ve ekonomik bir seçenek de sunan alternatiflerin başında gelir. Karyola materyali seçerken tercih edebileceğin kahverengi, sarı, beyaz gibi renkler barındıran ahşap, metal ya da plastik seçimi, her iki cinsiyetten çocuklar için uygun bir tercih olur.Gardrop, çalışma masası ve kitaplık seçerken çocuk yatağına yakın ya da aynı renk ve materyal seçersen unisex çocuk odası düzenlerken uyum ve bütünlük yakalamanı kolaylaştırır. Unisex bebek odası takımları da seçim konusunda kararsızlığa düştüğünde yardımına koşabilir.

Duvar renklendirme

Unisex bebek odaları ilk olarak duvar renklendirme ve dekorasyonuyla dikkati çeker. Unisex çocuk odası hem kız hem de erkek çocuğuna hitap edecek, aydınlık ve pastel renklere boyandığında tatlı bir ambians yaratır. Pastel sarı, bej, beyaz, turuncu gibi renkler tercih edilebilir. Unisex çocuk odası için www.biboya.com.tr adresinden seçebileceğiniz çeşitli renklerdeki duvar boyalarını tercih edebilirsiniz. Duvar kağıtları ve dekoratif stickerlar da çocuğun odayı benimseyerek odada keyifli vakit geçirmesini sağlayabilir. 

Aydınlatma

Unisex çocuk odası hazırlarken dikkat etmen gereken bir diğer önemli konu da ortamın aydınlık olmasıdır. Unisex çocuk odasının yeterince doğal ışık alması çocuğun gelişimini olumlu anlamda etkiler. Hem aksesuar niteliğinde hem de aydınlatma için kullanılabilecek ay, yıldız, güneş, bulut, hayvan figürlü masa ve duvar lambaları odanın havasını değiştirir. Üstelik karanlık korkusu olan çocukların uykuya dalmalarını kolaylaştırmak adına portatif lambalar önem taşır.

Oyuncak ve aksesuarlar

Unisex çocuk odası için perde, çarşaf, yastık kılıfı gibi tekstil ürünlerinin seçiminde de kararsız kalmış olabilirsin. Beyaz, sarı, her rengin pastel tonu, bej renklerde, çizgili, puantiyeli, hayvan figürlü desenler hem kız hem erkek çocuğu için tercih edilebilir alternatifler olarak karşınıza çıkar. Oyuncak olarak çocuğun kişisel gelişimine faydası dokunacak her türden seçenekten faydalanman mümkün. Çocuk odası hazırlarken parmak kuklalar, peluş hayvanlar, boncuklu helezonlar, yeşil ya da beyaz yontulmuş ahşap oyuncaklar kullanabilirsin. Ayrıca oyun hamuru kız ve erkek çocuklarının hem zevkle oyun oynayıp zaman geçirebilecekleri, hem de zeka ve motor yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunacak oyuncaklar olarak karşına çıkar.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message