Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Unisex Bebek Odası Aksesuarları
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Unisex Bebek Odası Aksesuarları

Yayınlanma tarihi: 26.02.2020

Anne ve babaların en sabırsızlıkla bekledikleri süreç hiç şüphesiz ki çocuklarının dünyaya gelme sürecidir. Eğer sen de bebeğinin daha doğmadan her şeyi hazır olsun, her şeyi eksiksiz olsun istiyorsan doğru yerdesin. Uzmanlara göre bebeklerin bir odasının olması, onlara özel bir yaşam alanlarının olması bebeklerin aidiyet ihtiyaçlarını karşılayan bir semboldür. Sen de bebeğinizin odasını hazırlamak istiyor fakat cinsiyetini bilmiyorsan ya da ileride yeni doğacak olan bebeğin için de kullanmak istiyorsan unisex bebek odası tam senin ihtiyacını karşılayacak bir tasarım olur. Unisex bebek odası hangi aşamalarda hazırlanır ve en iyi bebek odası aksesuarı için yazımıza göz atabilirsin.

Unisex bebek odası takımları nasıl olmalı?

Unisex bebek odası takımlarında önemli model değil renktir. Hem kız hem de erkek bebekler için hazırlancak bir odanın bebek takımlarında unisex renkler olan beyaz, gri, sarı, turuncu ve yeşili kullanabilirsin. Hatta bu renkleri birbirleriyle kombinleyerek görsel açıdan çok başarılı bir iş ortaya çıkarabilirsin. Yeni doğmuş bebeğin için konforlu ve güvenli bir beşik, kıyafetlerinin sığabileceği büyüklükte bir dolap, ihtiyaç duyulursa bir şifonyer ve tüm bunlarla uyumlu birer halı ve perde bebek odanız için yeterli olacaktır. Daha fazla eşya kullanman bebeğin odasını bir olması gerektiğinden kalabalık bir hale sokar ve bebeğinin rahatlamasını engeller.

Unisex bebek odanız hangi renk olmalı?

Bilimsel olarak yeşil rengin insanların üstünde huzurlu bir etki bıraktığı kanıtlanmıştır. Huzurlu bir ortam için unisex bebek odanda ana renk olarak yeşili tercih edebilirsin. Yine saflığın ve temizliğin rengi olan beyazın da insanın içini açan bir özelliği vardır. Bebeğinin kendisini huzurlu hissetmesi için beyaz rengini de boya rengi olarak tercih edebilirsin. Bu noktada Bi’Boya‘nın geniş renk skalasından yararlanabilirsin. 

Unisex bebek odası dekorasyonu nasıl olmalı?

Unisex bebek odası takımını seçip, duvarlarını bu takıma uygun renklerle boyadıktan sonra işin en keyifli kısmı elinin altındaki bebek odasını dekore etmektir. Dekorasyonun en önemli kısmı ise kullanacağın aksesuarlardır. Seçeceğin aksesuarların hem bebeğinin gelişim sürecine uygun hem de sağlıklı olması gerektiğini unutmamalısın. Eğitici ve eğlendirici olmasını da kriterlerin arasına almalısın.

Unisex bebek odası aksesuarları

Bebek odalarının vazgeçilmez aksesuarlarının başında oyuncaklar gelir. Oyuncak tercihlerinizde bebeğinin sağlığı açısından bir tehlike arz etmemesi önceliğin olmalı. Daha sonraki aşamalarda bebeğinin uyumasına yardımcı olabilecek ve onu sakinleştirecek müzikler çalan görüntüsüyle bebeğinin ilgisini çeken oyuncaklar tercih edebilirsin. Dilersen bebeğinin odasının duvarına onun gelişimsel sürecini takip edebileceğin boy ölçme cetveli asabilirsin. Sadece cetvel de değil; bebek odasına doğa, gökyüzü, deniz ve uzay çıkartmarıyla süsleyebilirsin. Bebeğinin odasını yine ona özel aksesuarlarla süsleyebilirsin. Doğduğu anın fotoğraflarını kullanabileceğin gibi el ya da ayak izini de aksesuar olarak değerlendirebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message