Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tuvalet kağıdı rulosu ile yapabileceğin 5 ilginç kendin yap projesi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tuvalet kağıdı rulosu ile yapabileceğin 5 ilginç kendin yap projesi

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Özellikle son yıllarda sıkça karşına kendin yap projeleri çıkıyor değil mi? Artık çoğu insan evde atıl durumdaki malzemelerini kullanarak ve kendi becerileriyle kullanışlı ürünler tasarlıyor. Evde en çok kullandığın ürünlerden biri de hiç kuşkusuz tuvalet kağıtları. Tuvalet kağıdı rulosu kendin yap projeleri için cevher olduğunu biliyor muydun? Biten tuvalet kağıdı ve kağıt havlu rulolarından pek çok ürün tasarlayabilirsin. Üstelik hepsi de hemen her an ihtiyaç duyabileceğin türde şeyler. Evde ya da ofisinde kullanılmak üzere tasarlayacağın bu ürünlerin bir kısmı kullanım amaçlı olduğu gibi bir kısmı da dekoratif amaçlı olabilir. İşte tuvalet kağıdı rulosu ile kendin yap projelerinden bazıları;

1-Tuvalet kağıdı rulosundan sepet yapımı:

Tuvalet kağıdı rulolarından rengarenk küçük sepetler yapabilirsin mesela. Rulonun yarısını keserek etrafını artık kumaşlar ya da renkli kağıtlarla kaplayarak oluşturacağın sepetlere yine iplerden ya da farklı malzemelerden küçük saplar monte ederek harika sepetler elde edebilirsin. Bu sepetlerin içine şekerlemeler ya da farklı ikramlar koyarak hem büyüklerin ama çoğunlukla da küçüklerin gönüllerine taht kurabilirsin.

2- Tuvalet kağıdı rulosundan kalemlik yapımı:

Bu projeye internette sen de rastlamış olmalısın. Pek çok türde yapılabilen bu tasarım için yapıştırıcı ve hayal gücün yeterli oluyor. İstersen renkli kağıtlarla kaplayabileceğin gibi, istersen renkli iplerle sarabilir ya da keçe ile çevreleyebilirsin. İstersen bir tane istersen birkaç tanesini düz bir zemin üzerine yapıştırarak çoklu kalemlik elde edebilirsin. Farklı boylarda keseceğin ruloların bazılarını ataş kutusu amacıyla tasarlayabilirsin. El emeğin göz nurun bu projeyi de ister kendinin ister çocuklarının istersen de ofis masanda kullanabilirsin.

3-Tuvalet kağıdı rulosu kendin yap hediye kutusu:

Tuvalet kağıdı rulosundan geri dönüşüm projelerinin en kolay yapılanlarından biri de küçük hediye paketleri hazırlamak. İki yanından orantılı şekilde kıvırarak oluşturacağın hediye paketlerinin üstünü evdeki artık kumaşlar, kurdeleler ya da ambalaj kağıtlarıyla süsleyebilirsin. Hasır ipleri kullanarak yapacağın hediye paketleri vintage bir görünümüne sahip olur.

4- Rulodan duvar aksesuarı yapımı:

En az tuvalet kağıdı rulosu kadar kullanışlı bir başka materyal olan kağıt havlu rulosundan ne yapılır diye soracak olursan cevabı basit; sonucu da oldukça etkileyici. Kağıt havlu rulosundan 1-1,5 cm. eninde keseceğin yuvarlak halkaları istediğin renklere boyayarak çok güzel duvar aksesuarları yaratabilirsin. Onlara daha yatay formlar vererek çeşitli çiçek figürleri oluşturabilir, bunları birbirine ekleyerek gösterişli tablolara dönüştürebilirsin. Hatta ortasına ayna ya da saat koyarak bu projeyi çok daha kullanışlı bir hale de getirmen mümkün.

5- Tuvalet kağıdı rulosu kendin yap oyuncak:

Hayvan formuna, araba ya da uçak formuna dönüştürdüğün rulolarla çocukları sevindirebilirsin. Renkli kağıtlarla süsleyeceğin, ağız, göz ve kulak gibi parçalar ekleyebileceğin rulolar özellikle küçük yaş grubu çocukların hayvanlar alemini tanımasına da yardımcı olacaktır. Erkek çocuklarının ise gözbebeği olan uçak ve araba gibi oyuncakları yapmak için malzemelerin bir yapıştırıcı, biraz kağıt ve bolca hayal gücü. Şık,modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message