Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Tadilat yapmadan mutfak dekorasyonu mümkün!
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Tadilat yapmadan mutfak dekorasyonu mümkün!

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Mutfağına yeni bir nefes, yeni bir soluk getirmek istiyorsan ama bunun için yeterli zaman ve kaynağın yoksa büyük bir yeniliğe gidip tadilat yaptırmadan mutfak dekorasyonunda modern bir görünüm elde edebilmen mümkün.

Yeni ekipmanlar

Mutfak dekorasyonunu küçük detaylar olarak görülen ekipmanları değiştirerek farklılaştırabilirsin. Dolapların kulpları, mutfak eviye ve bataryalarını tarzına göre yenilediğinde modern görünüme sahip bir mutfağa sahip olabilirsin. Kulplarda mat veya desenli modeller tercih ederek tarzını yansıtabilirsin.

Ayna ile derinlik etkisi

Bir odayı olduğundan büyük göstermek istendiğinde ayna kullanmak en iyi yöntemlerden biri. Aynayı mutfak dekorasyonunda özellikle pencere yakınında kullanarak mutfağını olduğundan büyük ve aydınlık hale getirebilirsin.

Zemin değişikliği

Odaların zemin renginin veya dokusunun değiştirilmesi farklı bir mekana dönüşmesi için yeterli. Sen de parke veya karoları değiştirmeden boyamayı deneyebilirsin. Beyaz kullanıldığı ortamı büyük gösterir ancak mutfakta tercih edilmesi pek tercih edilmez. Yerlerde devamlı yemek lekesi ya da kırıntı görmek istemezsen tabii… Bunun yerine açık gri ya da mavi gibi renkler kullanarak mutfağını modernleştirebilirsin.

Sıkıcı buzdolabı görünümünü değiştir

Buzdolabın çalışır durumda olduğu için değiştirmek istemiyorsan fakat görünümünden sıkıldıysan daha eğlenceli hale getirebilirsin. Buzdolabını siyaha boyayarak kara tahta görünümü kazandırabilirsin. Hatta tebeşir kullanarak daha eğlenceli bir mutfağa dönüştürebilirsin. Üzerine günün menüsünü, dolaptaki eksiklerin listesini, sadece çizim veya sevdiğin sözleri yazarak mutfak dekorasyonunda eşsiz bir görünüm elde edebilirsin.

Tezgah arkası dekorasyonu

Tezgah arkasının görünümünü değiştirmek için yapışkanlar kullanabilir. Tezgah rengiyle uyumlu bir doku veya renk kullanarak mutfak dekorasyonunda bütünlük oluşturabilirsin. Bu görünümün 2020 yılı mutfak trendleri arasında yer aldığını da hatırlatalım.

Yeni avize ve ışıklandırma

Işıklandırma mutfak dekorasyonunun en önemli parçalarından biri. Modern bir görünüm için geometrik ya da tarzına göre farklı avize veya sarkıtlar kullanarak kolay ve uğraşsız şık bir görünüm elde edebilirsin.

Açık raflar

Mutfağında var olan üst dolapları kaldırarak yerine açık raf sistemi getirebilirsin. Böylece farklı bir mutfak dekorasyonu görünümü elde edebilirsin. Dolapların içinde bulunan harika tabaklarını ve bardaklarını böylece sergileyebilirsin. 

Dolap ve duvarlar boyansın!

Dolapların sağlam ama renklerinden veya görünümünden sıkıldıysan ihtiyacın olan sadece bir fırça ve boya. Mutfağına makyaj yaparak yeni bir hava katabilirsin. Mutfak dekorasyonunda istediğin görünümü elde etmek bu kadar kolay. Duvarlarda ve kapılarda birbirine uyumlu renkler kullanarak tamamlayıcı bir görünüm oluşturabilirsin. En ekonomik ve kaliteli boyaya Bi’Boya‘dan ul aşabilirsin.

Bitkilerin güzelliğiyle mutfağına güzellik kat

Belki de saydığımız mutfak dekorasyonu önerileri arasındaki en ekonomik yöntem mutfağına bitki veya çiçek yerleştirmen. İster en sevdiğin vazonun içine yerleştireceğin canlı bir demet çiçek, istersen şık seramik bir saksı içerisinde yetiştirebileceğin ve uzun yıllar seninle olabilecek bir bitki. Hepsi mutfağına yeni bir renk ve hava katacak. Ayrıca ruh halini iyileştirip mutluluk seviyeni de artıracak. Bir de kırıp dökmeden ekonomik olarak dönüştürdüğün mutfağında çikolatalı browni pişirdiğini düşünsene. Serotonin patlaması!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message