Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Stüdyo Daireler için 3 dekorasyon fikri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Stüdyo Daireler için 3 dekorasyon fikri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Hayatın hızlanmasıyla beraber insanlar daha minimal yaşam tarzlarına yönelmiştir. Tek başına yaşayanlar hayat dinamiklerinin hızlanmasıyla beraber stüdyo daireleri tercih etmeye başlamıştır. Evinde iyi hissetmek için geniş alanlara ihtiyacın yoktur.Yaşam alanların kalitesini metrekareler değil; kişiliğini yansıtan dekorasyon izlerinin bulunması etkiler. Bu nedenle stüdyo dairede yaşıyorsan; önemli olan evin kullanışlı olması ve ihtiyaçlarını karşılamasıdır. Stüdyo daire dekorasyonu dar kullanım alanlarının her köşesinin değerlendirildiği pratik fikirleri içerir. Her alanıyla değerlendirilen stüdyo daire ev dekorasyonu fikirlerini merak ediyorsan; bu üç adımı dikkatle incele:

Açık renkleri kullanarak ferah alanlar yaratabilirsin

Stüdyo daire dekorasyonu içerisinde yatak odası, salon ve mutfak alanlarınında dizayn edilmesini kapsar. 1+0 şeklinde tasarlanan dairelerde yaşam alanları iç içedir ve rahat kullanım sağlamak için alanların dengesini korumak gerekir. Stüdyo daire dekorasyonu için açık renkleri tercih edebilirsin. Böylece diğer alanlar arasında daha kolay geçiş sağlayabilirsin. Hem de evinin genelinde daha ferah bir atmosfer elde edebilirsin. Aydınlık bir ambiyans yaratmak için beyazın yanı sıra mavi, sarı, gri, pembe ve yeşilin uçuk tonlarını kullanabilirsin.Evin bütün duvarlarında beyaz tercih edebilirsin ancak bu donuk bir ifade yaratabilir. Canlılık katmak için birkaç duvarı seçerek sarı, mavi ve yeşil tonlarıyla evine renkli bir dokunuş ekleyebilirsin. Toz pembe tonlarında tasarlanan gül tozu rengiyle boyanan bir duvarı kendine ait fotoğraf köşesi yapabilirsin. Hatta renkli çerçevelerle rengarenk, sıcacık ve değişik bir stüdyo daire düzenleme fikrini icra edebilirsin.

Kontrast renkleri birleştirerek zıtlıkların uyumunu yakalayabilirsin

Stüdyo dairelerde daha geniş ve canlı bir atmosfer yaratmak için zıt renkler yardımına koşar. Stüdyo daire dekorasyonu için kullanılan zıt renk tonlarının ahenkli dağıtılmasıyla beraber bambaşka bir havaya bürünür. Bu dekorasyon fikrinde 3 renk seçersin: ikisi birbirine yakın, diğeri ise bu ikiliye zıt olan bir renktir. Stüdyo daire dekorasyon fikirleri içerisinde bulunan zıt renkler aynı zamanda mutfak, salon ve yatak odası şeklinde planlanan yaşam alanlarının birbirinden ayrılmasına olanak tanır. Stüdyo daire dekorasyonu renk kombinasyonları için beyaz-sarı-mor,turuncu-mavi-beyaz ve kırmızı-yeşil-krem renklerinden yararlanabilirsin.Mor renginin daha nötr tonlarından biri olan çan çiçeği rengiyle yatak odası olarak düşündüğünüz alanı vurgulayabilirsiniz.Koltuk ya da oturma grubunun yer aldığı dinlenme alanında daha nötr bir ton olan beyaz,krem ve bez seçeneklerinden birine yönelebilirsin.Son olarak stüdyo daire dekorasyonu için nokta atışını yapmak adına sarının alt renk gruplarından yenibahar rengiyle mutfak bölümüne geçiş yapabilirsin.

Her dönemin vazgeçilmezi siyah-beyaz renklerinin asaletine yönelebilirsin

Siyah-beyaz insanların birbirine en çok yakıştırdığı ve ev dekorasyonunda sıklıkla tercih edilen kombinasyondur.Stüdyo daire dekorasyonu kurtarıcısı olan beyaz ve siyah renkleri evin her bölümünde kullanabilirler ve her renk tonuyla uyum gösterir.Salon bölümünde koltuklarını canlı renklerden seçtiysen;duvarların için ilk tercih beyaz olur.Aynı şekilde evinde kendine köşeler yaratmak için siyah dokunuşlardan yardım alabilirsin.Bembeyaz evinde simsiyah bir kitap okuma köşesiyle oldukça şık bir görüntü oluşturabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message