Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sonbahar renkleri ile mutfak dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sonbahar renkleri ile mutfak dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Mutfak dekorasyonu için sonbahar renklerinden yararlanmaya ne dersin? Country ve bohem tarzlar ile şık bir uyum yakalayacak sonbahar renklerini mutfak mobilyalarından aksesuarlara kadar pek çok yerde kullanabilirsin. Duvar dekorasyonunda da kırmızı, turuncu ve kahverengi gibi sonbahar tonlarını dengeli bir şekilde kullanarak estetik bir mekan tasarımı yaratabilirsin.

Sonbahar renkleri ile renk blokları yarat

Mutfak dekorasyonu için sonbahar renklerini etkili bir şekilde kullanmak için duvarlarında renk blokları oluşturabilirsin. Bu açıdan dikkat etmen gereken temel şey mutfağın boyutu olacak. Küçük ve aydınlatma açısından yetersiz mutfaklarda koyu tonlardan ve aşırı renkli tasarımlardan kaçınmalısın. Aksi takdirde boğucu ve kullanışsız bir mekana sahip olursun. Dar ve küçük mutfaklarda duvar boyası için canlı renklerden uzak kalmalı diye bir kaide yok. Bu tür yaşam alanlarında renklerin dengeli kullanımıyla şık bir mekan tasarlayabilirsin. Krem, turuncu ve kırmızı tonlarının açık ve yumuşak seçenekleri ile duvarlarında renk blokları oluşturabilirsin. Tüm duvarlar yerine belli bir alanda bu dekoratif yaklaşımı benimseyerek mekanı da daraltmamış olursun.

Mobilyalarda sonbahar esintilerine yer verebilirsin

Mutfak dolabı, masa ve sandalye gibi aksesuarlarda sonbahar renklerini verimli bir şekilde kullanabilirsin. Bu açıdan mutfak dolaplarında bordo, masa ve sandalyelerinde ise koyu yeşil ve krem tonlarının farklı kombinasyonlarından yararlanabilirsin. tüm mobilya ve aksesuarlarda aynı renkleri kullanmak yerine farklı renklerden yararlanırsan bütünleşmiş bir mutfak dekorasyonu elde edebilirsin. Etnik desenli halılar ve masa örtüleri ile sonbahar renklerini hoş kontrastlarla yansıtabilirsin.

Canlı renkleri nötr renklerle dengeleyebilirsin

Mutfak dekorasyonu için canlı renkleri dengeli bir şekilde kullanmalısın. Böylece kullanışlı bir mutfağa sahip olabilirsin. Mobilyalarda canlı sonbahar renklerini tercih ettiysen halı ve perde gibi aksesuarlarda beyaz ve krem gibi nötr renklerden yararlanabilirsin. Bu uygulama ile yorucu bir mekan tasarımından kaçınabilirsin. Nötr renkler özellikle de zemin dekorasyonu için kullanışlı sonuçlar veriyor.

Canlı çiçeklerden yararlanabilirsin

Canlı çiçek kullanımı mutfak dekorasyonu için en sık değerlendirilen dekoratif yaklaşımlardan biri. Sonbahar renklerinde seçeceğin saksılara uygun canlı çiçekleri yerleştirebilir, dekorasyonun için doğal ve huzurlu bir uygulama yapabilirsin. Saksıların pencere önünde oldukça estetik görünecek. Perdelerini saksılarınla uyumlu renklerde tercih ederek sonbahar renklerini etkili bir şekilde kullanabilirsin.

Aydınlatmalarda dikkat çekici tasarımlara yönel

Mutfak dekorasyonu sürecinde doğru aydınlatma seçiminin rolü büyük. Aydınlatma seçiminde mutlaka mekanın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurman gerekiyor. Seçeceğin modelin fazla ışık almayan mutfaklar için yeterli aydınlatmayı sağladığından emin olmalısın. Mutfağın için tercih ettiğin aydınlatma seçeneklerine bordo, yeşil ve turuncu gibi sonbahar renklerini taşıyabilirsin. Böylece dikkat çekici bir mutfak dekorasyonu yaratabilirsin. Bi’Boya’nın geniş renk yelpazesine sahip ürünleri mutfak dekorasyonu için de şık boyalar sunuyor. BiBoya‘yı ziyaret ederek mutfak duvarlarına taşıyacağın sonbahar renklerini kolaylıkla seçebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message