Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Sonbahar renkleri ile çocuk odası dekorasyonu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Sonbahar renkleri ile çocuk odası dekorasyonu

Yayınlanma tarihi: 19.02.2020

Çocuklar, aileleri için en değerli varlıklardır. Ebeveynler her şeyin en iyisini ve en güzelini çocukları için ister.  Anne babalar hamilelikten itibaren çocukları için hazırlık yapar, onların yaşayacağı odayı planlamaya başlarlar. Ebeveynler bu planlama sürecinde çocuğunu mutlu etmeyi ve onların rahat etmesini hedeflerler. Fakat ebeveynler için çocuk odası dekorasyonu her zaman kolay olmayabilir veya ebeveynler kararsızlık yaşayabilirler.

Odasını sonbahar renkleriyle buluştur

Çocuk odası dekore edilirken olabildiğince sakinlik veren ve çocuğun uykusuna yardımcı olan rahatlatıcı renkler tercih edilmelidir. Son dönemin trendi sonbahar renkleri bunun için biçilmiş kaftan! Bu renkler tam bir doğa harikası. Her tonda rengin iç içe geçtiği, yeşilin koyudan açığa değişimi, sararan ve renk değiştiren doğanın yenilenme sürecine girdiği adeta kabuk değiştirdiği bir mevsim! Tabiatın pastel renklerle donandığı bu mevsim çocuk odasına çok yakışacak. Doğru renk uyumunu sağlamak ve renk seçimini belirlemede sorun yaşamamak için kendine tema eşliğinde uyumlu renkleri belirlemelisin.

Sonbahar renkleri ve çocuk odası dizaynı

Duvar boyası olarak gece rengini tamamlayan, beyaz bir yatak, yanık turuncu bir dolap, mavi bir masa ve sandalye, kahverengi bir halı ile rengarenk  bir ortam oluşturulabilsin. Veya  atlas duvar boyası rengi ile beraber turuncu bir arabalı yatak, koyu mavi bir çalışma masası, kapıları iki renkli gardırop, gri bir halı ile kombine edilebilirsin. Zümrüt duvar rengi ise turuncu perdeler, beyaz çalışma masası, zeytin yeşili halı, kahverengi bir yatak, hardal rengi bir sandalye ile de farklı bir dizan elde edebilirsin. Bej duvar boyası ile meşe rengi bir çocuk odası takımını, yeşil perdeler,vizon rengi bir halı ile tamamlayarak farklı bir konsept  yapabilirsin. Son olarak da çocuğun yaşına uygun, oyuncaklar ve aksesuarlarla  çocuk odası dekorasyonu tamamlamalısın.

Ama önce onun karakteri önemli

Çocuk odası dekorasyonunda sonbahar renkleri ile çocuğunun beğenisini bir araya getirmelisin. Çocuk odası dekorasyonunda çocuğunun cinsiyetini, yaşını, sevdiği renkleri ve nasıl bir ortamda rahat edebileceğini düşünmeli, ihtiyaçlarına yönelik bir oda yaratmalısın.

Sonbaharla uyumlu bir tema belirle

Temayı belirlemeden ve hazırlıklara girişmeden önce bunlara dikkat etmelisin; Odanın büyüklüğü, seçilen mobilyanın uyumu, duvar kağıdı rengi veya duvar boyasının temaya uyumu. Sonbahar renkleriyle harmanlanan onlarca tema arasından çocuğunu mutlu edeni seçmelisin. Maceracı, ağaç ev, çadır motifli, kızıl derili esintileri olan veya Batman gibi çizgi filmlerden esinlenebilir bu temalardan birini seçebilirsin. Son döneme hakim kahverengi ve turuncu arasındaki geçiş renkleri, krem tonları ve doğaya özgü yeşil renkleri bu temalardan biri ile bir araya getirebilirsin. Sonbahar renkleri bulunduğu ortama sade bir şıklık ve huzur katar. Yapılan araştırmalara göre sonbahar  renkleri ile düzenlenen çocuk odalarının, çocuklar üzerinde sakinleştirici ve dinlendirici bir etki olduğu unutma.

Diğer Yazılara Göz At
Deneme
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message