Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Siyah duvar kağıtları ile 4 etkileyici dekorasyon önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Siyah duvar kağıtları ile 4 etkileyici dekorasyon önerisi

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Dekorasyonunda hem şık hem de alışılmışın dışında bir etki yaratmak istiyorsun, ancak bu etkiyi nasıl yakalayacağına bir türlü karar veremedin. Peki, siyah duvar kağıtları ile gizemli ve sıradanlıktan uzak bir şıklık elde etmeye ne dersin? En güçlü renklerden birisi olan siyah renk ile yaşam alanında başlı başına cool bir şıklık ve asalet yaratabilirsin. İşte sana siyah duvar kağıdı kullanarak gerçekleştirebileceğin 4 etkileyici dekorasyon önerisi…

Yatak odalarında siyah esintisi

Yatak odasında bohem ve modern bir dokunuş yaratmak için siyahtan daha iyi bir tercih olamaz. Siyah duvar kağıdı kaplamalı bir yatak odası başlangıçta kasvetli ve karanlık bir algı yaratsa da odada uygulanabilecek bir takım renk oyunları ve kontrastlarla harika bir atmosfer oluşturulabilir. Ancak bütünlüklü bir estetik için mobilya tercihinde de siyaha ağırlık vermek gerekir. Kullanılacak dekoratif objeler konusu ise oldukça kolaydır. Çünkü siyahla birlikte kullanılan metalik renkli objeler ve aydınlatma aparatları sayesinde yatak odasında tam da ihtiyacın olan karmaşadan uzak, sade ve dinlendirici bir havaya sahip olabilirsin. Eğer senin için de siyah bir yaşam tarzı ve tutku ise siyah cool duvar kağıdı ile tutku ve tarzını yatak odası dekorasyonunda da uygulayabilirsin.

Küçük odalarda kontrastlar

Siyah duvar kağıdı konusundaki ‘boğucu ve bunaltıcıdır’ bakış açısı neyse ki artık gerilerde kaldı. Aksine siyah duvar kağıdı modelleri modern dekorasyon uygulamalarında oldukça sık rastlanılan modeller arasında. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir şey vardır ki o da denge! Özellikle küçük odalarda tüm duvarlara siyah duvar kağıdı kaplamak yerine yalnızca en büyük duvara kaplamak daha ideal olabilir. Hatta bu tarz odalarda zıt renk uyumundan faydalanarak siyah ve beyazı bir arada kullanabilirsin.   

Salonda sofistike bir dokunuş

Mobilya tercihi ister avangart mobilya tipi ister modern bir tarz olsun siyah duvar kağıdı her iki tarz salon için de muhteşem bir aura yaratacaktır. Son dönemlerde daha çok TV arkası dekorasyonunda kullanılan siyah duvar kağıdı modelleri ayrıca şömineli salonlarda da son derece modern ve sofistike bir görünüm kazandırıyor. Yine uyumlu aydınlatmalar ve dekoratif objelerle bu görünümü desteklemek oldukça kolay. Salonlar için ayrıca siyah çiçek desenli duvar kağıdı modelleri de son dönem trendleri arasında. 

Bu alanlarda siyaha dikkat

Evet siyahı çok seviyor olabilirsin ancak çocuk odası, genç odası ve mutfak için siyah duvar kağıdı tercihinin modern dekorasyon çizgisini bile zorlayacağını söyleyebiliriz. Çünkü siyahın doğru kullanım alanları daha çok salon ve yatak odalarıdır. Bunun yanı sıra alçak tavanlı ve ışık görmeyen alanlarda da tercih edilmemeli. Son olarak; eğer siyah senin için de vazgeçilmez renklerden birisi ise dekore edeceğin alanda sanat ve yaratıcılık katmak için siyah duvar kağıdı alternatiflerinden birisini mutlaka denemelisin. Odanın tek bir duvarında bile uygulayabileceğin siyah duvar kağıdının nasıl bir etki yarattığına inanamayacaksın…

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message