Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salonda parke rengine göre duvar boyası seçimi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salonda parke rengine göre duvar boyası seçimi

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Etkili bir dekorasyonda parke renkleri ile duvarda kullanılan tonlar uyumlu olmalıdır. Yaşam alanının özelliğine göre farklı renkler bir arada kullanılabilir ve şık kombinler yaratabilirsin. Duvar renklerinle parkelerini bütünleştirebilmen için bazı tavsiyelerimiz var. Böylece kullanışlı bir salona sahip olabilirsin. İşte, duvar boyası ve parke uyumu için önemli püf noktaları.

Koyu kahverengi parkeleri nötrleyebilirsin

Duvar boyası ve parke uyumu için koyu renkleri dengeli olarak kullanmak oldukça önemli. Koyu renkte parkelere sahipsen duvarlar için daha açık tonlara yönelmelisin. Ahşabı çağrıştıran krem tonları bu açıdan oldukça şık görünecektir. Böylece parkelerdeki koyu tonların boğucu olmasına engel olabilirsin. Mobilyalar için de krem tonlarını rahatlıkla kullanabilirsin. Yeşil ağırlıklı döşemeler duvar boyası ve parke uyumu için etkili bir seçenek olacaktır. Duvar boyası ve parke uyumu için dekorasyonunda açık renkli floral ya da geometrik desenlere yer verebilirsin. Aynı desene sahip salon aksesuarlarından da yararlanabilirsin.

Açık renkli parkeler pek çok avantaja sahip

Açık renkli parke seçenekleri duvar boyası ve parke uyumu açısından pek çok avantaj sağlıyor. Açık renkli parkeleri koyu ve açık duvar boyası seçenekleri ile kolaylıkla kombinleyebilirsin. Parkelerin krem, beyaz ve yeşil, mavi gibi pastel salon duvar boyası seçenekleri ile mükemmel bir uyum yakalayabilir. Dekorasyonunu aynı tonlardaki halı ve aydınlatma modelleri ile canlandırman da çok kolay. Duvar boyası ve parke uyumu için parkelerinle aynı materyalden üretilmiş çerçevelere sahip şık tablolar kullanabilirsin. Salon mobilyalarında açık tonlardaki ahşap detaylar kullanarak dekorasyonunu etkili bir şekilde tamamlayabilirsin.

Sıcak tonlarda parkeler ile yaratıcı dekorasyonlar

Etnik, country ve bohem dekorasyonlarda sıcak renkler önemli bir yere sahip. Bu açıdan kızıla dönük parkeleri bu dekorasyon tarzlarında şık bir şekilde kombinleyebilirsin. Yaşam alanının duvarlarını kırmızı, turuncu ve sarı gibi sıcak renklerle canlandırabilirsin. Tek bir renk kullanmak yerine duvar boyası ve parke uyumu yakalamak için renk blokları oluşturabilirsin. Pastel renk geçişleri de bu tür dekorasyonlarda oldukça popüler yaklaşımlardan biri.  Mobilyalarında salon duvar rengi ile örtüşen desenler tercih edebilirsin. Bu açıdan çiçek, ağaç ve çeşitli bitki figürlerinden yararlanabilirsin.

Siyah parkeler modern yaklaşımların bir parçası

Siyah parkeler kombinlemesi zor dekoratif ürünler gibi görünse de pek çok renkle uyum içindedir. Hem pastel hem de koyu ve canlı tonlar, siyah parkelerle mükemmel bir uyum yakalayabilir. Önemli olan bu renkleri doğru ve dengeli kullanmaktır. Siyah parkelerini krem ve beyaz duvar renkleri ile bütünleştirebilir, modern bir mekan tasarımı yapabilirsin. Canlı renkleri ise tek bir duvar için değerlendirerek yenilikçi ve çarpıcı bir salon dekorasyonu yapabilirsin. Duvar boyası ve parke uyumu yakalamak için Bi’Boya‘nın iç cephe ürünlerini tercih edebilirsin. Artan ve henüz açmadığın boyaları iade ederek tasarruf da edebilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message