Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salonda en doğru aydınlatma seçimi için 5 ipucu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salonda en doğru aydınlatma seçimi için 5 ipucu

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Ev dekorasyonu içerisinde salon aydınlatma seçimi çok önemli bir yere sahiptir. Salon aydınlatmasının sorunlu olması; çeşitli göz rahatsızlıkları ve baş ağrısı gibi sorunlar yaşamana sebep olabileceği gibi yanlış aydınlatma çoğu zaman ortamda bulunan kişilerin agresif tavırlar sergilemesine de neden olur. Salon aydınlatma önerileri dekorasyonunun aydınlık ve albenili görünmesini sağlar. Salon için doğru aydınlatma ürünlerinin seçilmesi hem sağlıklı bir mekan oluşturmanı hem de dekorasyonda farklı bir ambiyans yaratmanı sağlar.

Salon aydınlatma seçimi nasıl olmalıdır

Salon aydınlatma seçimini yaparken ilk olarak gün ışığından olabildiğince fazla yararlanmaya çalışman gerekir. Fakat gün ışığını az alan bir salona sahipsen, doğru aydınlatmalarla bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsin.Doğru şekilde salon aydınlatması yapmak için öncelikle ortamın ışık alma ve aydınlatma kullanma ihtiyacını belirlemen gerekir. Ayrıca aydınlatmanın etkisini artırmak için aydınlatma ürünlerini doğru konumlandırman gerektiğini de unutmamalısın. Ev dekorasyonu içerisinde salonun daha iyi aydınlatılması icap ettiğinden avizedeki ampulün beyaz ya da sarı olması veya salon aydınlatması için led ışıklar kullanman daha uygun olacaktır. Aynı zamanda salon içerisinde kademesi değiştirilebilen aydınlatmalar da kullanabilirsin. Salon aydınlatma için genel olarak; avize, lambader, armatür, gömme tavan aydınlatması gibi ürünlerden yararlanabilirsin. Bu aydınlatma ürünleri diğer ürünlere oranla daha güçlü ışık yaydığı için odanın tamamının eşit olarak aydınlanmasını sağlar. Salon aydınlatma için avize seçimi yaparken; dekorasyonunun tarzına uygun salon aydınlatma avize modeli seçmen gerekir. Salonda kullanacağın avize; dekorasyonuna göre gösterişli modeller kullanarak dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Son yıllarda en çok tercih edilen avize modelleri arasında etrafı daha koyu renkleri içeren ya da sade ama şık olabilir. Ayrıca avizenin büyüklüğünü salonun boyutuna göre seçmelisin. Salonun yüksek tavana sahipse küçük boyutlu avizeler ya da sarkıt lambalar, ortamı yeteri kadar aydınlatmaya yetmez. Bu nedenle salon aydınlatma için kullanılacak avizelerin seçimi sırasında tavan yüksekliğini de göz önünde bulundurarak tercihini buna göre yapmalısın. Avize gibi genel aydınlatma ürünlerini seçtikten sonra; kişisel kullanım için de görev aydınlatmaları olarak tanımlanan; masa lambası, okuma lambası, sarkıt lamba, abajur, tezgah lambası gibi aydınlatma ürünlerini dekorasyon içerisinde kullanabilirsin.

Dekorasyonunu vurgula!

Salon aydınlatma modelleri arasından bir diğeri ise, vurgu aydınlatmadır. Tv ünitesi, merdiven, çerçeve gibi noktalarda sıklıkla kullanılan bu aydınlatmaları, sen de dekorasyonunda ön plana çıkmasını, ilgi çekmesini istediğin noktaları belirleyerek bu alanlarda kullanabilir, dekorasyonunda farklı bir atmosfer yaratabilirsin. Vurgu aydınlatması için; niş aydınlatmalar, çerçeve lambaları, spot lamba, dimmer anahtarlı lamba, duvar aplikleri ve dolap içi aydınlatma çeşitlerini kullanabilirsin. Salon aydınlatma ve dekorasyonu daha zengin ve gösterişli hale getirmek için vurgu aydınlatmaları dekorasyonunda mutlaka kullanmalısın.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message