Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salon İçin Art Deko Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salon İçin Art Deko Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 25.02.2020

Art deco, son zamanlarda en çok tercih edilen dekorasyon akımlarından biri. Bu akım modernizmin bir yansıması olarak pek çok sanat akımını bir arada sembolize ediyor. Kübizm, ekspresyonizm ve fütürizm gibi sanat akımlarından ilham alan bu stili salon dekorasyonunda etkili bir şekilde kullanabilmen için bazı ipuçları paylaşacağız.

Aydınlatmalar için renkli seçeneklere yönel

Art deko salon dekorasyonu yaparken mobilya ve aksesuarlarının tonlarına uygun koyu renkli aydınlatmalar tercih edebilirsiniz. Böylece mekanda sıcak bir hava yakalayabilirsiniz. Art deco salon stillerinde koyu kahverengi ve tonları oldukça popüler. Kahverenginin tercih edeceğin tonlarını turuncu, sarı ve kırmızı gibi sıcak renklerle etkili bir şekilde kombinleyebilirsin. Çeşitli mum setlerini kullanarak art deko salon stilini kolaylıkla yakalayabilirsin.

Art deko yemek takımı için pek çok seçenek var

Art deko salon tasarımında geometrik desenlerin önemli bir yeri var. Yuvarlak figürler ve düz çizgilerin bulunduğu yemek takımı tasarımlarıyla art deko salon dekorasyonunu çarpıcı bir şekilde tamamlayabilirsin. Geometrik desenlerin farklı renk kombinasyonlarını kullanarak mekanı adeta bir sanat eserine dönüştürebilirsin. Yemek takımında kullandığın desenlere benzer geometrik tasarımları duvarların için de değerlendirebilirsin. Böylece bütünleşmiş bir alan yaratabilirsin.

Tarzına uygun tablolarla mekanı canlandır

Tablolar pek çok dekorasyon tarzında olduğu gibi bu stil için de en ideal duvar aksesuarlarıdır. Art deko salon tasarımı yaparken tarzına ve kişisel zevklerine uygun tablo seçeneklerinden bol bol yararlanabilirsin. Tablo modelleri için koyu pastel tonları oldukça popüler. Bu açıdan mavi, yeşil ve kırmızı gibi renklerin koyu tonlarına ağırlık vererek şık bir mekan tasarlayabilirsin. Tablolarında ahşap çerçeveler tercih etmen daha doğru bir dekoratif yaklaşım olacaktır. Böylece ünlü sanat eserlerini yansıtan figürler ya da çeşitli heykel objelerle bütünleşmiş bir mekan elde edebilirsin.  

Döşemeler için sanatsal esintiler

Art deko salon dekorasyonunu etkili bir şekilde yapmak için mobilyalarda art deko temalı döşemeler tercih edebilirsin. Mekanın genel tarzına uygun renklerin hakim olduğu renklerle dekorasyonunu tamamlayabilirsin. Koltuk ve kanepe döşemelerini tablolarında tercih ettiğin renklerden seçerek çarpıcı bir dekorasyon elde edebilirsin. Döşemelik kumaşlarını perdelerinle de kombinleyerek bir tablonun içinde yaşıyormuş hissine kapılabilirsin. Art deko salon stilleri için canlı renkler sıklıkla tercih ediliyor. Sen de döşemelerin için canlı renkler kullanarak mekanın tekdüzeliğini kırabilirsin.

Duvarların için yaratıcı tasarımlar oluştur

Tercihine göre duvar kağıtları ya da rengarenk boyalardan ilham alabilirsin. Duvarlarının belli bir alanı için duvar kağıdı kullanıp geriye kalan alanları boyamayı tercih edebilirsin. Mobilya ve aksesuar dekorasyonunda kullandığın renklerin koyu ya da açık tonlarını duvarlarına taşıyarak etkili bir art deko salon stili yaratabilirsin. Bu stili yaşam alanlarına taşırken Bi’Boya‘nın duvar boyalarından yararlanabilirsin. Plastik ve Mat Bi’Boya’nın geniş renk yelpazesine göz atarak yaşam alanlarını tarzına uygun renklerle canlandırman çok kolay.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message