Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salon için 5 farklı dekoratif aydınlatma önerisi
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salon için 5 farklı dekoratif aydınlatma önerisi

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Aydınlatma, bir odanın temel gereksinimi biri gibi görünse de, aynı zamanda dekoratif görünümünü de etkileyen en önemli unsurdur. Bazen bir objeyi, bazen duvar rengini, bazen de küçük detayları vurgularken, bunların görünümünü de büyük ölçüde etkilemektedir. Salon aydınlatma konusunda, büyük bir değişime gitmek isterken ve nasıl dekore edeceğin konusunda kararsızlığa kapılmış iken, yüzlerce çeşit salon aydınlatma modelleri arasında kaybolmuş olabilirsin. İşte salonunuzun atmosferini bir anda değiştirecek, farklı tiplerde ve görünümleriyle göz dolduracak dekoratif salon aydınlatma fikirleri…

Büyük salonlar için çoklu aydınlatmalar

Evininin salonu oldukça büyükse, ve “salon aydınlatması nasıl olmalı?” sorusu kafanı kurcalıyorsa, sizlere bir önerimiz var! Büyük salonlar için tasarlanan çoklu aydınlatmalar, hem odanın her yerine yeterli ışığı yansıtacak, hemde şık görünümü ile farklı bir dekorasyonun kapılarını aralayacak. Büyük odalar için aydınlatmanın oldukça zor olduğu düşünülse de, tavanın belli bölgelerine yerleştirdiğin birden fazla lamba, hem hoş hem de harika bir çözüm olabilir.

Klasik ve moderni bir arada yakalayabilirsin

Gününün çoğunu içerisinde geçirdiğin salonlar, farklı dekorasyon objelerine ihtiyaç duyarlar ve yeteri kadar ışığa sahip olmak isterler. Modern ve klasiği bir arada yaşamaktan hoşlanan biriysen, bu salon aydınlatma önerisi tam sana göre! Vintage görünümlü bir avize ile, modern aplikleri harmanladığın salonunun, tarzını yansıtmasına izin vermelisin. Ve farklılıkları karıştırmaktan çekinmemelisin.

Yüksek tavanlar için uzun sarkıtlar

Eğer salonunun tavanı yüksek ise, sana iyi bir haberimiz var. Her ne kadar dezavantaj gibi görünse de, doğru aydınlatma modeli ile, harika bir görünüm yaratabilirsin. Yüksek tavanlardan dikkat çekici bir şekilde yararlanmak istiyorsan, sarkıt avizeleri kullanabilirsin. Böylece bu büyük ve gösterişli aydınlatma, hem odanızın bir parçası gibi görünecek hem de yüksek tavan algısını biraz da olsa aşağıya çekecektir. Görünümü bir salon için farklı olsa da, bu göz alıcı etki oldukça hoşuna gidecek.

Salon aydınlatmasında mimariyi anahtar nokta kabul et: Dekoratif ledler

Evinin mimarisine uyum sağlayacak şık ledler ve şerit aydınlatmalar, tavanınızı vurgulamakla beraber, modern atmosfere ayak uyduracak. Zarifliği ve çekiciliği bir arada bulacağın bu gömme salon aydınlatma önerisi ile, bir anda değişen yeni salon dekorasyonunuza merhaba diyebilirsin.

Son yılların vazgeçilmezi: Minimalist vurgular

Aydınlatma konusunda çoğu insanın seçimi gösterişli modellerden yana olsa da, son yıllarda bu seçenek yerini minimalist avizelere bıraktı. Salonunun diğer ürünlerini ön plana çıkaran ve bunların görünümüne büyük ölçüde katkı sağlayan şık tasarımlar, sadece salonun tümüne değil, dikkatleri üstüne çekmek isteyen küçük objelerde de kolaylıkla kullanılabilir. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message