Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Salon duvar dekorasyonu nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Salon duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 14.02.2020

Dekorasyonun doğru bir şekilde uygulanabilmesi için bütün unsurların uyum içinde olması gerekir. Mobilya, aksesuar ve abajur ile dekore edilen salon, duvarların boş bırakılması durumunda estetik görünmez. Küçük metrekareye sahip alanlarda, işlevsel tasarımların kullanılması; depolama alanı kazandırır. Üstelik, salonuna stilini yansıtabilmenin en pratik yolu da duvar dekorasyonudur. Duvarlarını güzelleştirmek için ilham alabileceğin önerilerden faydalanabilirsin.

Metrekareye göre salon duvar dekoru

Salonunun genişliği ne olursa olsun, doğru tercihler ile alanı verimli kullanabilir ve dengeli bir tasarım yapabilirsin. Salon duvar dekorasyonu, odanın sahip olduğu metrekareye dikkat edilerek planlanmalı; oranlara ve ölçülere bağlı hareket edilmelidir. Örneğin; büyük bir salonun varsa simetriye dikkat ederek dengeli bir tasarım yapabilir, küçük salonunda duvar kirişine raflar asarak her bir köşeyi değerlendirebilirsin.

Aydınlatma ürünlerini nasıl seçmelisin?

Bir evin kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biri, aydınlatmadır. Karanlık ve boğucu bir atmosfer; dekorasyon ile oluşturulmak istenen etkinin tam aksini yapar. Salon duvar dekorasyonunda apliklere bolca yer verebilir; evinin çok daha sofistike görünmesini sağlayabilirsin.

Ayna oyunları

Salonun ister büyük ister küçük olsun; aynaların yansıtma gücü sayesinde olduğundan çok daha geniş göstermen mümkün. Pencere gibi ışığın evine girmesini sağlayan alanların tam karşısına ayna asarak ışığın yansımasını ve evinin daha aydınlık bir hava kazanmasına yol açabilirsin.

Aile fotoğraflarına yer aç

Manevi değeri yüksek olan aile fotoğraflarını, tozlandıkları o kutudan çıkarma vakti geldi.  En kıymet verdiğin bu hatıraları, misafirlerin ile paylaşmak için salon duvar dekorasyonunda sergileyebilirsin. Dekorasyon stiline göre, siyah beyaz veya renkli olarak bastırabileceğin bu değerli anıları ortaya çıkararak salonuna karakter kazandırabilirsin.

Tekstilin gücü adına

Makrome gibi el örgüsü dokumaları, otantik desenlere sahip saçaklı kumaşları; salon duvar dekorasyonunda kullanabilirsin. Salonunun duvarlarında eğer çatlak ve lekeler varsa kolayca gizlemiş olursun. Üstelik, duvarlarına doku kazandırdığın için salonunun çok daha şık gözüktüğünü fark edeceksin.

Ahşabı kullanmaktan çekinme

Gerek kendin yap projeleri ile oluşturabileceğin, gerek birçok mağazada bulabileceğin ahşap ögelere salon duvar dekorasyonunda yer vermekten çekinmemelisin. Ahşabın doğal güzelliğini, birçok renk ile uyum içinde sergileyebilir; salon duvar dekorasyonunda dilediğin her rengi kullanabilirsin. 

Modern salon duvar dekorasyonu nasıl yapılır?

Modern dekorasyonlarda, elegan ve şık tasarımlar ön plana çıkar. Taş veya tuğla gibi malzemeler ile duvarlarını döşeyebilir; pratik bir uygulama yapmak için yapışkanlı folyolardan faydalanabilirsin. Modern salon duvar dekorasyonu için dekoratif duvar panelleri tercih ederek, sıra dışı bir görünüm oluşturabilirsin. Modern stili korumak adına tüm duvar aksesuarlarının birbiri ile uyum içerisinde olmasına özen göstermelisin. Ayrıca, son yıllarda trend haline gelen geometrik duvar dekorlarına ağırlık verebilir ve hayvan şeklindeki üç boyutlu tasarımlar ile duvarlarına derinlik katabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message