Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Saksı haline getirebileceğini duyunca şaşıracağın 3 eşya
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Saksı haline getirebileceğini duyunca şaşıracağın 3 eşya

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

Çiçekler bir evi güzelleştirmenin ve eve renk katmanın en kolay yolu! Eğer sen de evinde cıvıl cıvıl bir görünüm ve iç açacak bir ambiyans yaratmak istiyorsan çiçeklerin eşsiz gücünden faydalanabilirsin. Çiçekler ile birlikte kullandığın saksıların da evinin dekorasyonuna keyifli detaylar katabilir. Peki bu değişimi en ekonomik şekilde yaratmak ister misin? İlginç dekoratif saksılara sahip olmanın yolu onları kendin yapmaktan geçiyor. Yaşam alanını kendin yap saksılar ile benzersiz bir dekorasyonu kavuşturabilirsin. Hangi malzemeler ile kendin yap saksılara kavuşabileceğinin cevabını bu yazıda bulabilirsin.

Evindeki malzemeyi değerlendir: Yoğurt kabından saksı yapımı

En modern ve yaratıcı tasarımlı saksılardan biri yoğurt kabından yapılan saksılar! Sen de evinde var olan yoğurt kabı ile ev dekorasyonuna uygun bir saksıya kavuşabilir, saksını tasarlarken keyifli vakit geçirebilirsin. Üstelik ihtiyacın olan malzemeler de oldukça ekonomik. Yoğurt kabından kendin yap saksın olması için yoğurt kabını iyice temizledikten sonra dışına nasıl renkler ve detaylar kazandırmak istediğini planlamalısın. Eğer evinde duvar kağıdı veya yapışkanlı bir kağıt varsa bu kağıdı yoğurt kovasına uygun boyutlarda keserek yoğurt kabına yapıştırabilirsin. Daha sonrasında üzerini sticklerlı kağıtlar yardımı ile süsleyebilirsin. Evinde kullanmadığın duvar boyan varsa duvar boyası ile kabı boyayarak da dekore etmen mümkün. Ancak açık renkli bir boya kullanacaksan, yoğurt kabının üzerindeki yazıların ve şekillerin görünmemesi için astar kullanman veya boyanı birkaç kat uygulaman gerekebilir. Kapladığın ve dibine delik açtığın yoğurt kabından kendin yap saksı oluşturman işte bu kadar kolay!

Damacanan hem sana hem bitkilerine hayat versin!

İçindeki suyu bitirdiğin damacanan ile ne yapacağına karar veremediysen, onu kendin yap saksı olarak kullanman mümkün. İçine yerleştirmek istediğin çiçek veya yeşil bitkinin büyüklüğüne uygun olarak damacananı istediğin boyutta kesmelisin. Bunun için keskin bir bıçak kullanman gerekebilir. Damacananın dibine suyun akabilmesi için birkaç delik açtıktan sonra damacananı dilediğin renklerde boyayarak onu süslemeye başlayabilirsin. Dilersen damacananın oyuk bölümlerinin estetik bir görünüme kavuşması için bu alanları hasır bir ip yardımı ile kolayca sarabilirsin. İçine bolca toprak doldurup dilediğin bitkiyi yerleştirerek şık ve geniş bir saksıya kavuşmuş olacaksın.

Bahçelerin en eşsiz saksısı için araç lastiği

Evinde küçük de olsa bir bahçen varsa, herhangi bir araç lastiği yardımı ile en dikkat çekici kendin yap saksıyı oluşturabilirsin. Sahip olduğun araç lastiğini dilediğin renkte boyayarak işe başlayabilirsin. Araç lastiğinin zemine gelecek kısmında lastiğin jantından yardım alabilir veya delik açtığın bir çöp poşeti ile alt kısmını kaplayabilirsin. Daha sıra dışı bir tasarım için lastiğin üst kısmında kesikler açarak lastiği şekillendirebilirsin. Dibini kapladığın araç lastiğinin orta kısmını toprak ile doldur ve rengarenk çiçeklerini ek. Daha sonrasında bahçenin renklenmesini istediğin alana yerleştir, araç lastiğinden kendin yap saksı yaratmak hem keyifli hem pratik!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message