Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Restoranlarda duvar boyama nasıl yapılır?
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Restoranlarda duvar boyama nasıl yapılır?

Yayınlanma tarihi: 12.02.2020

Bazen sadece şık bir ortam için görsel açıdan yeni bir tarz yakalamak bazen de eskiyen duvarları onarmak için yapılan restoran duvar boyama işlemi aslında uygulandığı ortama bambaşka bir görünüm kazandırır. Ancak bilindiği üzere restoran duvar boyama işlemi belirli aşamalar gerektirir. Boyamanın yapılacağı duvarın boya için hazır bir hale getirilmesi boyama işlemini kolaylaştırabileceği gibi boyanın duvarda kalma süresini de uzatmaya yardımcı olur. Restoranının daha cazibeli ya da daha göz alıcı görünmesini isteyenler için oldukça farklı ve zengin seçenekler mevcut. Kendinle birlikte başkalarının da göz zevkine hitap eden bir ortam, ancak onun tamamlayıcıları ile mümkün olabilir. Restoran duvar boyama konusunda sayısız seçenek bulunur. Bunlar arasında restoran duvar boyama için en çok tercih edilenler bazen resimli duvar çizimleri bazen de çeşitli grafik tasarımlarının da yer aldığı modeller oluyor. Mekanında klasik tasarımlara yer verenlerden biriysen restoran duvar boyama için ahşap tonlarına yer verebilirsin.

Restoranlar İçin En İyi Duvar Boyama Fikirleri

Restoran duvar boyama işlemi için gerekli zemin hazırlandıktan sonra ön plana çıkan en önemli etmen ortam için hangi boyanın daha uygun olduğuna karar vermekten geçiyor. Bulunduğun ortam için yapacağın küçük bir dizayn araştırması sana bu noktada oldukça kolay ve pratik imkanlar sunar. Restoran duvar boyama işlemi için seçilen boya müşterinin ortama bakış açısını direkt olarak etkilediği için son derece önemlidir. O yüzden sandalyelerin uyumundan yerin uyumuna kullanılan tablolardan duvarların boyasına kadar her şeye en ince ayrıntısı ile dikkat etmen yaptığın işi daha da güzelleştirir. Bunun için restoranın işleyişine bağlı olarak resimli duvar boyama ya da sade tonlarla duvar boyama yaparak ortamı bir bütün haline getirebilirsin. Küçük bir mekana sahipsen bej, beyaz ve açık gri renkleri mekanın daha büyük ve daha iç açıcı görünmesini sağlayabilirsin. Koyu toprak renkleri ile müşterilere daha sıcak bir ortam sunarken yeşil ve tonlarını kullandığında ortamda rahatlatıcı bir havanın oluşmasını sağlayarak müşterilerin mekana bakış açısını olumlu yönde etkileyebilirsin.

Şık Bir Görünüm Dışarıdan Başlar

Cafe ya da restoranlar için en çok dikkat çeken husus mekanın giriş kısmının dikkat çekici olmasıdır. Mekan sahibi için bunu sağlamak aslında çok da zor değil. Tüm cafe ve restoranlarda en çok dikkat edilen ve neredeyse değişmez olarak nitelendirilen bir hijyen algısı vardır. Dolayısıyla doğru renk seçimiyle tamamlanan dekorasyonlar müşteriler için mekana uğrama sebebidir. Restoranın dış kısmında boy gösteren ve son yıllarda giderek popüler bir hale gelen sokak duvar boyama sanatı dikkat çekmek için büyük önem taşır. Eğer işletilen mekan bir cafe ise cafe duvar çizimleri ile ortama hem daha sıcak hem de şık görseller eklenerek mekanı çekici bir hale getirebilirsin. Kuş, balık, gün batımı, su damlası ya da çiçek görselleri mekanın hem şık hem de daha samimi görünmesine katkı sağlar. Restoran duvar boyama konusunda yapacağın her yenilik mekanını bir adım önde tutmana yardımcı olacaktır. 

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message