Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Renkli bantlarla yapabileceğin bütçe dostu dekorasyon fikirleri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Renkli bantlarla yapabileceğin bütçe dostu dekorasyon fikirleri

Yayınlanma tarihi: 13.03.2020

”Washi tape” ya da ”masking tape” olarak da bilinen renkli bantları yaşam alanlarının dekorasyonunda etkili bir biçimde kullanabilirsin. Dekoratif bant kullanımı ile mobilya ve aksesuarlarını yaratıcı bir şekilde canlandırabilirsin. Renkli bant seçenekleri ile dekorasyonunu şık bir şekilde kişiselleştirmen çok kolay. Bu açıdan, sana rahatlıkla uygulayabileceğin bütçe dostu tavsiyelerimiz var. Bu tavsiyeler ile dekoratif bant ne işe yarar sorusuna cevaplar bulabileceksin.

Mobilyalarındaki kusurları gizleyebilirsin

Mobilya ve aksesuarlarında zaman zaman eskimeler olabilir ya da hasarlar meydana gelebilir. Böyle durumlarda yeni ürünler almak yerine mobilya ve aksesuarları kurtarma yoluna da gidebilirsin. Örneğin ahşap bir sehpa çizilmişse ya da köşeleri hasar görmüşse dekoratif bant seçenekleri ile sehpana yepyeni bir görünüm kazandırabilirsin. Sehpanla uyumlu renkteki ahşap desenli bant ile hasarlı bölgeleri kapatabilirsin. Mobilyan parlak bir dokuya sahipse dekoratif bant uygulamasından sonra vernik kullanarak şık bir etkileme işlemi yapabilirsin.

Prizler ve elektrik anahtarlarını canlandır

Yaşam alanlarımızda çoğu zaman çok fazla kablo ve prize ihtiyaç duyabiliyoruz. Bu kablolar birbirine karışabiliyor. Hangi kablonun hangi cihaza ait olduğunu ayırt etmekte zorlanabiliyoruz. Dekoratif bant modelleri sayesinde kablolarını işaretleyerek bu konudaki karışıklığı azaltabilirsin. Ayrıca elektrik anahtarlarının çerçevelerini de bu dekoratif bant alternatifleriyle kaplayarak yaşam alanlarında şık dokunuşlar yapabilirsin. Bunun için simli, fosforlu ve kabartmalı modellere göz atabilirsin.

Tablo ve çerçevelerine yenilik kat

Dekoratif bant modelleri tablo ve çerçeve kaplaması olarak etkili malzemelerden biridir. Bu aksesuarlarını monotonluktan kurtarmak için çiçek, hayvan ya da geometrik desenli seçeneklerden yararlanabilirsin. Ayrıca kişisel zevklerine göre tercih ettiğin dekoratif bant seçeneklerini dilediğin gibi kombinleyerek şık tablolar da oluşturabilirsin. Örneğin mutfağın için meyve ve sebze desenli bantları boş bir tablo ya da çerçeveye ekleyerek kişiselleştirilmiş bir aksesuar yaratabilirsin.

Saksı ve vazolarına yeni bir soluk getirebilirsin

Dekoratif bantları saksı ve vazolarının tamamını ya da belli bir bölümünü kaplamada kullanabilirsin. Böylece en sıradan görünüme sahip saksı ve vazoları şık bir aksesuar haline getirebilirsin. Çiçeklerinin renklerine uygun pek çok bant modeline ve rengine ulaşabilirsin. Yaprak ve çiçek desenli bantlar kullanabileceğin gibi tarzına uygun pek çok seçenekten yararlanabilirsin. Örneğin müzik aletleri ve nota desenli dekoratif bantları kombinleyerek neşeli bir ortam yaratabilirsin.

Tealightlarına şık tasarımlar ekleyebilirsin

Çoğu tealight sıradan metal altlıklar ile birlikte satılıyor. Bu altlıkları dekoratif bantlarla monotonluktan kurtarıp tarzına uygun desenlerle süsleyebilirsin. Bu küçük dokunuşlar dekorasyonunun için etkili bir yaklaşım sunacak. Mumlarını yaktığında mekanda hoş yansımalar elde edebileceksin. Dekorasyon tarzına uygun pek çok bant seçeneğine ulaşman önemli bir avantaj. Örneğin puantiyeli perde ve aksesuarlara sahipsen bu deseni dekoratif bantlarda da tercih edebilirsin. Böylece tealightların ortamla müthiş bir uyum yakalayarak dekorasyonunu tamamlayacak.Şık, modern ve tarzını yansıtacak iç cephe duvar boyası renkleri için biboya.com.tr’ yi ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message