Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Rahatlatıcı bir bahçe dekorasyonu oluşturmanın 6 etkili yolu
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Rahatlatıcı bir bahçe dekorasyonu oluşturmanın 6 etkili yolu

Yayınlanma tarihi: 28.09.2020

Bahçeler evlerin açık havaya açılan kapısı. Kendimizi doğanın kollarına bıraktığımız bu alanlar kesinlikle rahat ve dinlendirici bir temaya uygun olarak dekore edilmeli. Çünkü rahat bahçe dekorasyonu ile günün enerjisini yükseltmek ve daha kaliteli bir yaşama kavuşmak mümkün. Bu nedenle tabiat ananın bu muhteşem etkisiyle buluştuğumuz alanları tasarlarken bu hususu göz ardı etmemek gerekiyor. Neyse ki, rahat bahçe dekorasyonu her boyuttan alana uygulanabilecek pratik parametrelerden oluşuyor.

Konforlu mobilyalar

Rahat bahçe dekorasyonu için ilk olarak mobilya seçimine odaklanmalısın. Bahçede geçirilen zamanın kalitesini artıran ve bedeni dinlendiren mobilyalar olmazsa o alandan istediğin verimi alamazsın. Bu nedenle bahçe mobilyası seçerken konforlu minderlerin sağlam kasalarla buluştuğu modellere yönelmelisin. Rahat koltuk takımları, yumuşacık puflar, minderli şezlonglar, hem eğlenceli hem dinlendirici salıncaklar rahat bahçe dekorasyonu için oldukça uygun. Bahçe masası için de otururken seni rahatsız etmeyecek ergonomik ürünleri tercih etmelisin.

Fonksiyonel ürünler

Alanlarda kullanılan ürünlerin işvelselliği konforu doğrudan etkiler. Özellikle bahçe gibi şartları sık sık değişen açık alanlarda fonksiyonel mobilyalar kullanmak büyük önem taşıyor. Rahat bahçe dekorasyonu için istediğinde şezlong istediğinde koltuk olarak kullanabileceğin gölgelikli ürünleri tercih edebilirsin. Böylece alandan tasarruf da etmiş olursun. Masa takımlarını kolay taşınabilen hafif ürünler arasından seçersen bahçenin her köşesini rahatlıkla kullanabilirsin.

Doğru seçilen bitkiler

Bitkiler hem dekoratif duruşları hem de ruha dokunan enerjileri ile bahçelerin vazgeçilmezlerinden. Sen de rahat bahçe dekorasyonu uygulaması yaparken hangi bitikleri kullanmak istediğine karar vermelisin. Çalılar, fundalar, eğreltiotları, minik narenciye ağaçları, mis kokulu çiçekler, rengarenk yapraklar… Okurken bile insanın içi rahatlıyor. Bir de tüm bunları şık ve huzur dolu bir aranjmana döndürdüğünü düşün!

Rahatlatıcı tonlar

Rahat bahçe dekorasyonu insanı dinlendiren seslerle tamamlanmalı. Böylece açık havanın iyileştirici etkisini sonuna kadar hissedebilirsin. Bahçene küçük kuş yuvaları yaparak sesiyle seni canlandıracak kuşları kendine çekebilirsin. Minik rüzgar çanlarıyla huzuru bahçeye taşıyabilirsin. Rahat bahçe dekorasyonu ile meditasyonu bir araya getirmek istersen bahçene minik bir havuz ya da fıskiye yaparak suyun keyifli tonlarını yaşama dahil edebilirsin.

Toprakla iç içe dakikalar

Bahçenin bir köşesine ekip biçebileceğin bir alan yaparak dilediğin an toprakla buluşabilirsin. Böylece rahat bahçe dekorasyonu zihnini de rahatlatan bileşenlerle tamamlanmış olur. Hem kendi yetiştirdiğin organik ürünlerle daha sağlıklı beslenebilir, yemeklerine tat katabilirsin.

Doğal renkler

Rahat bahçe dekorasyonu için renk seçerken natürel tonlara yönelmelisin. Yeşilin farklı tonları, toprak ve gün batımı renkleri, hafif kızıllar ve ahşabın kendi natürel duruşunu hissettiren renkler… Mobilya ve aksesuar seçiminde bu renklere yer verirsen alanın huzur ve rahatlık seviyesi artar. Bu aşamada eskiyen ahşaplarını boyayarak şık ve kullanışlı sehpalara, minik koltuklara veya dekoratif objelere de dönüştürebilirsin. Aradığın huzur dolu rengi Bi’Boya koleksiyonlarında bulabilir, kendi yaptığın mobilyalarla bahçeni dekore etmenin tadını çıkarabilirsin!

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message