Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Penceresiz odalar için duvar rengi önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Penceresiz odalar için duvar rengi önerileri

Yayınlanma tarihi: 20.02.2020

Odan için duvar rengi seçerken, sevdiğin tonlardan ziyade, boyayacağın odanın dekorunu, yapısını ve özellikle odaya gelen ışık yoğunluğunu göz önünde bulundurman gerekmektedir.  Fakat bazı odalar penceresizdir ve bu sebeple karalık olurlar. Karanlık odaları aydınlık göstermenin tek yolu odayı aydınlık gösteren duvar boyalarından geçer. Birçok renk seçeneği farklı ışık kaynaklarına farklı tepkiler verir. Bazı renkler odayı bir anda canlandırdığı gibi bazıları ise düşünülenin aksine daha karanlık ve mat bir havaya sokar. Buna en güzel örnek beyazdır. Her insan penceresiz bir odanın, bembeyaz duvarlar sayesinde, bir anda aydınlanacağını düşünmektedir. Fakat beyaz duvar rengi, oldukça sönük bir etki yaratacaktır. İşte dekore edilmesi de zor olan bu penceresiz odalar için, en elverişli duvar renklerini senin için derledik.

Açık Gri Duvar Rengi

Oldukça nötr ve soluk gibi hissettiren bu renk tonu, penceresi olmayan odalarını daha aydınlık bir görünüme sokmaya meyillidir. Genellikle yatak odaları için sıklıkla tercih edilen gri renk, rahatlatıcı hissiyatının yanı sıra, dekorasyonda kullanacağın bir çok renk ile de kusursuz uyum sağlayacaktır. Eğer odan için gri tonları kullanmaya karar verirsen, seçimini soğuk renklerden yana yapmalı ve beraberinde sıcak renkli bir dekorasyonla bunu dengelemelisin.

Altın tonlarında duvar renkleri

Altın rengi her ne kadar ilginç bir seçenek gibi görünse de,  penceresiz bir odayı aydınlık gösteren duvar boyaları arasında yer almaktadır. Boyanan renk ne kadar pürüzsüz ve temiz görünürse, o kadar aydınlık ve parlak bir oda sunar. Modern ve vintage bir oda dekorasyonunu kusursuz bir şekilde tamamlayacak olan altın tonları ile, yepyeni bir oda görünümüne hazır mısın?

Sarı ve turuncular…

Şık avizelerle birlikte kullanıldığında odanı bir anda aydınlık gösterecek bu cesur renkler, oldukça eğlenceli bir hissiyat bırakıyor. Genellikle banyolar ve çocuk odalarında kullanıldığı için, dekore edilmesi de bir o kadar kolay! Bu tonlarla beraber, odaya eklediğin bir yapay ışık yardımıyla da karanlık odana bir anda canlılık kazandırabilirsin. Özellikle ahşap objeler, desenli yastıklar ve beyaz detaylar ile bir bütünlük sağlarlar.

Lavanta duvar rengi

Mor renginin gri ile buluşmasından ortaya çıkan sıcak tona sahip lavanta rengi, penceresiz odanı aydınlatmaya yarayan diğer yollardan biridir. Bu rengin birden çok tonu olmakla beraber, seçimini geniş bir renk yelpazesiyle yapabilirsin. Üstelik soğuk tonlu pastellerle de harmanlandığında istenilen sonucu vermekle beraber, modern ve sofistike bir odanın kapılarını aralamaktadır.

Ve parlak tonlar

Penceresi olmayan bir oda genellikle loş ve sıkıcı bir havaya sahiptir. Yapılması gereken en etkili çözüm, odayı parlak tonlarda duvar rengine boyayıp, karşıt bir etki yaratmaktır. Böylelikle, solgun atmosferi bastırıp, canlı görünümü daha da ön plana atmış olursun. Üstelik parlak tonları daha minimalist ve sade renklerle kombinlemen de oldukça kolay olacak.Çoğu insan penceresiz bir odanın kullanılamaz olduğunu düşünmektedir. Ve düz bir beyaz renge boyayarak, odayı yeni bir görünüme kavuşturmaktan kaçınırlar. Oysaki doğru duvar rengi seçenekleri ile, odayı kullanılabilir duruma getirmek izlenecek en mantıklı yoldur. Sunduğumuz aydınlık gösteren duvar boyaları listemiz sayesinde, hem odanı parlak ve aydınlık gösterecek, hem de daha yaşanılabilir bir hale getireceksin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message