Diğer sonuçları görmek için yukarıya kaydırabilirsin.
Pencere Önü Dekorasyon Önerileri
PAYLAŞ
Facebook İnstagram

Pencere Önü Dekorasyon Önerileri

Yayınlanma tarihi: 24.02.2020

Ev dekorasyonunda özel bir fonksiyon için ayrılmış alanların haricinde farklı mekanlar için de etkileyici tasarımlar yapabilirsin. Örneğin; boş kalan pencere önlerini fonksiyonel ve dekoratif bir şekilde değerlendirmenin yollarını arayabilir; bu mekanlarda keyifli ve aydınlık dinlenme alanları oluşturabilirsin. Bunun için pencere önü masa ve pencere önü yatak dekorasyonu fikirlerine göz atabilirsin. Mobilya için yeterli alanın yoksa pencere önü çiçek dekorasyonu ile ev içindeki boşlukları daha zengin ve şık bir görünüme kavuşturabilirsin. İşte, evde ya da iş yerinde uygulayabileceğin, birbirinden şık pencere önü dekorasyonları:

1. Renkli minderlerle pencere önü dekorasyonu

Pencere önü dekorasyonu için farklı renklerdeki geniş minderlerden yararlanabilirsin. Bu minderleri istersen direkt olarak zeminde kullanabilir; ya da ahşap bir palet yardımı ile kendi oturma elemanını kendin tasarlayabilirsin. Minderlerin farklı renkte olması bu alanın daha dinamik bir görünüme sahip olmasını sağlayacaktır. Daha sade bir dekorasyon için ise aynı tonlardaki düz renkli minderleri kullanabilirsin.

2. Çalışma odasında pencere önü dekorasyon sırları

Çalışma alanında güneş ışığından olabildiğince çok faydalanmaya çalışmalısın. Bunun için çalışma masanı pencerenin hemen önüne yerleştirebilirsin. Çalışırken dış mekân ile etkileşim halinde olmak, seni rahatlatacaktır. Dilersen, çalışma odasında pencere önü dekorasyon için rahat bir berjer ve küçük bir yan sehpayı da kullanabilirsin. Böylece çalışma odasında, pencere önünde kendin için ferah, huzurlu ve keyifli bir dinlenme alanı oluşturabilirsin.

3. Mutfakta pencere önü dekorasyon

Mutfak dekorasyonunda pencere önünü kullanışlı bir şekilde değerlendirmek istiyorsan; farklı renk ve desenlerdeki mutfak köşe takımlarını kullanabilirsin. Pencere önünde sedir şeklinde uzanan bu setler için yeterli alanın yoksa daha küçük boyutlardaki mutfak masa sandalye takımlarıyla da birbirinden şık pencere önü mutfak dekorasyonuna imza atabilirsin.

4. Kitap okuma köşesi için pencere önü dekorasyon

Pencerenin iç denizliği yeterince genişse, bu alanı sıradan bir pencere önü olarak bırakmak yerine kitap okuma köşesine dönüştürebilirsin. Küçük kırlentlerle daha konforlu bir oturma elemanı haline getireceğin iç denizliğin iki tarafında zeminden tavana kadar uzanan kitaplıklara yer verebilir; farklı renk ve desenlerdeki perde modelleri ile kendine özel, sıcak ve samimi bir kitap okuma köşesi tasarlayabilirsin. Çocuk odasında bu tip boşlukları oyun alanı olarak değerlendirebilir; denizliğin alt kısmında kalan bölümü, kitapları veya oyuncakları depolamak için kullanabilirsin.

5. İç mekan bitkileri ve dekoratif aksesuarlarla pencere önü dekorasyonu

Pencere önünde estetik bir dekorasyon yapmayı hedefliyorsan, bu alanda çeşitli iç mekân bitkilerine yer verebilirsin. Seramik, beton, plastik gibi farklı malzemelerden üretilmiş saksıları, pencere önü çiçek dekorasyonu için kullanabilir; vazo çiçekleri içinse birbirinden şık vazo tasarımlarına göz atabilirsin. Dilersen, doğal çiçekler yerine yapay çiçeklerle de birbirinden güzel pencere önü dekorasyonları yapabilirsin. Ayrıca; mumluk, biblo, şamdan, fener, vazo, fotoğraf çerçevesi ve dekoratif bir kutu gibi çeşitli iç mekân aksesuarlarıyla pencere önünde farklı tarzlara hitap eden dekorasyonlar yapabilirsin.

Diğer Yazılara Göz At
Mekan
Deneme
Mekan
Trend Retro Ev Dekorasyon Fikirleri
Mekan
Bahçe Duvarı Boyama Nasıl Yapılır? Bahçe Duvar Boyama Renkleri

Toast Message